Van Groen (Fortuna): 'Geleerd blij te zijn met kleine stapjes vooruit'

Ereklasse Talent TeamNL Korfbal

Na lang blessureleed mocht Roos van Groen afgelopen zondag weer in de basis van Fortuna 1 starten. Daarnaast mocht ze van bondscoach Kees Vlietstra ook terugkeren in de selectie van Talent TeamNL Korfbal. “Ik ben hier echt heel blij mee.”

Hoewel Van Groen het erg leuk vond om weer terug te keren op het hoogste niveau, was het toch weer even wennen. “Lichamelijk ben ik weer fit, maar ik heb nog niet echt wedstrijdritme.” Ze vindt dan ook niet dat ze alweer terug is op haar oude niveau. “In de periode voor mijn blessure zat er echt een stijgende lijn in mijn spel. Nu, zo’n acht maanden later, merk ik wel dat ik nog een lange weg te gaan heb om dat te evenaren.”

Desondanks maakt de speelster van Fortuna/Delta Logistiek zich niet zo’n zorgen. Ze maakt goede afspraken met haar coaches en krijgt veel vertrouwen vanuit haar medespelers. Daarnaast helpt het dat ze steeds meer trainingsuren kan maken. “Nu ik weer hele wedstrijden kan spelen en volledige trainingen mee kan doen kan de focus steeds meer op de kwaliteit van mijn spel komen te liggen.”

Het resultaat van Fortuna was echter teleurstellend. Vooral door de slechte afronding verloor de Delftse ploeg met 22-12 van LDODK/Rinsma Modeplein. Toch vindt Van Groen dat ze over een aantal punten tevreden kunnen zijn: “We hebben in ieder geval genoeg kansen gecreëerd en we hebben ook nooit echt opgegeven.” Daarnaast is ze ook over zichzelf vooralsnog tevreden: “Op korfballend gebied kan er nog heel veel beter, maar voor mij was dit m’n eerste hele wedstrijd, dus op persoonlijk vlak heb ik weer een doel behaald.”

Talent TeamNL Korfbal
Van Groen is nu samen met de selectie van Talent TeamNL Korfbal druk bezig met de voorbereidingen voor het EK U21 in Tsjechië, dat plaatsvindt van 15 tot en met 19 oktober. Hoewel er momenteel een concurrentiestrijd gaande is die zorgt voor gezonde spanning in de groep, vindt Van Groen dat de positieve sfeer overheerst. “We hebben een hele leuke, hardwerkende groep die niks anders wil dan straks met de titel naar huis gaan.” Van Groen weet ook dat ze, zoals bij de meeste internationale toernooien, de favoriet zijn. “Ik denk dat we uiteindelijk genoeg kwaliteit om de titel mee naar huis te nemen, maar we zullen er wel keihard voor moeten werken.”

Voor Van Groen voelt haar plekje in de selectie voor dit EK toch extra speciaal. “Het voelt als een beloning voor het harde werken van de afgelopen tijd.” Om zoveel mogelijk uit het toernooi te halen, gaat Van Groen voor een basisplaats. “Op persoonlijk vlak kan ik nog erg veel leren en daarvoor wil ik de trainingen en wedstrijden bij Oranje graag gebruiken.” Na haar langdurige blessure is het jonge talent echter sneller tevreden dan voorheen: “Ik ben allang blij dat ik weer in het veld sta en dat ik bij zowel Oranje als Fortuna de kans krijg om mijzelf te laten zien.”

Datum: 3 oktober 2019 - 20:00 uur