Van Oosten met goed gevoel terug bij KCC

Ereklasse Korfbal League

Na een jaar bij AW.DTV is Demi van Oosten dit seizoen wederom actief in de Korfbal League. De 22-jarige keert terug bij KCC/SO natural, de club waar zij actief was voor zij naar Amsterdam vertrok. Ondanks dat de Capellenaren op voorhand met Avanti de strijd aan lijken te moeten gaan om rechtstreekse degradatie te ontlopen, is Van Oosten optimistisch.

Zoals gezegd vertrok Van Oosten vorig seizoen van KCC naar AW.DTV. De oud-speelster van HKV/Ons Eibernest en Fortuna/Delta Logistiek vertelt over haar keuze om in eerste instantie voor AW.DTV te kiezen: “Ik wilde toch wel erg graag in de Korfbal League spelen, en ik zou met mijn werk ook een groot gedeelte van het jaar in Amsterdam zitten, waardoor dit makkelijker te combineren werd.”

Maar in de loop van het seizoen veranderden er een aantal dingen. “Toen het einde van het zaalseizoen eraan zat te komen en wij met AW.DTV er niet zo heel goed voor stonden, werden er gesprekken gevoerd met spelers over volgend jaar. In de week voor DVO/Accountor (de één-na-laatste speelronde) heb ik eigenlijk aangegeven dat ik de reisafstand toch wel pittig vond, zeker omdat ik aankomend jaar niet meer in Amsterdam zou hoeven werken.” Buiten de reisafstand was haar eerste intentie om te blijven, omdat Van Oosten een leuk seizoen had gehad en niet was gekomen voor één jaar. “Een week later werden de trainers (Jan Bongers en Arthur Carolus, red.) per direct ontslagen, naar mijn idee niet terecht en niet op de juiste manier. Hier had iedereen zijn of haar eigen mening over wat verder op zich prima is. Ik had toch wel veel moeite met de beslissing die zo ineens was gemaakt en dit in combinatie met de reisafstand heeft er voor mij voor gezorgd, dat ik heb besloten om niet verder te gaan bij AW.DTV en terug te keren bij KCC.”

De keuze voor KCC was voor Van Oosten een logische. “Gedurende het seizoen bij AW.DTV heb ik altijd contact gehouden met de mensen bij KCC, waarbij ik ook meerdere malen ben wezen kijken bij wedstrijden. Ik heb het hier altijd heel leuk gehad en vond het ook erg moeilijk om weg te gaan bij KCC.”

Ondanks alles kijkt de voormalig speelster van Oranje U16 terug op een erg leerzaam maar toch ook zwaar seizoen. “Ik denk dat we als team veel goede wedstrijden hebben gespeeld met een slechte slotfase. We hebben afgelopen seizoen wel zes wedstrijden verloren met één punt verschil, waarbij we vijf minuten eerder nog vier doelpunten voor stonden. Dat is mentaal als team best lastig, want blijkbaar speel je een prima wedstrijd, maar aan het einde van de wedstrijd sta je als nog steeds met lege handen. Al met al denk ik dat we ondanks de degradatie geen slecht seizoen hebben gedraaid, maar slechte slotfases. Al hadden we twee van deze wedstrijden gewonnen, dan waren we veilig geweest.”

“Maar dat is natuurlijk makkelijk praten achteraf, maar zo dichtbij zaten we wel”, vindt Van Oosten. “Na de degradatie uit de Korfbal League baal je natuurlijk enorm en is het moeilijk om je weer op te laden voor het veld. Dat hebben we wel met z'n allen gedaan, en uiteindelijk zijn we kampioen geworden in de Hoofdklasse en gepromoveerd naar de Ereklasse.”

Daardoor kon Van Oosten met een fijn gevoel afsluiten bij de Amsterdammers. “Ja, zeker. Ik ben dan ook zeker met een goed gevoel weggegaan. Ik heb ondanks de degradatie een heel leuk en leerzaam seizoen gehad, waarbij ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen en de kans heb gehad om in de Korfbal League te spelen. Dit kan ik nu weer meenemen naar KCC.” Daarmee is ze zich momenteel druk aan het voorbereiden op het komende seizoen, wat op 9 september start. “Onze voorbereiding bestaat vooral uit veel oefenwedstrijden. We zijn op een dinsdag begonnen met een zogenaamde fittest, waarna we op donderdag en zaterdag een oefenwedstrijd hebben gehad tegen DeetosSnel en Borgerhout uit België. Vervolgens hebben we dinsdag getraind en weer twee oefenwedstrijden gehad, tegen HKV/Ons Eibernest en LDODK/Rinsma Fashion en een mooi trainingsweekend in Friesland. We hebben de voorbereiding afgesloten met een  oefenwedstrijd tegen DVO/Accountor, en dan begint zaterdag de competitie alweer inderdaad!”

Voor wat betreft de verwachtingen rondom KCC, houdt Van Oosten zich enigszins op de vlakte. “Maar we hebben een brede selectie met veel spelers die ingezet kunnen worden in het eerste, waarbij ook de kracht moet zijn dat we het met z'n allen doen en voor elkaar werken. Als we dat voor elkaar krijgen kunnen wij zeker nog weleens voor 'verrassingen' gaan zorgen.”

Datum: 5 september 2017 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.