Van Oosten mist rest van het seizoen door knieblessure

Korfbal League1

Claire van Oosten is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De speelster van Fortuna/Delta Logistiek liep in het duel tegen PKC/SWKGroep een gescheurde meniscus en een gescheurde kruisband op, zo bleek uit de MRI die zij vrijdag liet maken. "Het balen zal nog wel even blijven, maar ik kijk vooruit en ga er alles aan doen om zo goed mogelijk terug te komen."

Op het moment zelf leek het allemaal nog mee te vallen. "Ik was in de aanval zijwaarts aan het bewegen", herinnert Van Oosten zich het bewuste moment. "Toen ik naar links bewoog en me wilde afzetten op mijn linkerbeen, draaide mijn knie naar binnen en klapte ik er met mijn lichaam overheen."

Desondanks kon de jeugdinternational op eigen kracht naar de kant. "Toen het gebeurde bleef ik eigenlijk best rustig en dacht ik dat het wel mee viel, het was een heel ander gevoel dan bij mijn vorige knieblessure", vertelt ze. "Het deed best wel pijn toen ik opstond, ik merkte dat ik niet meer kon afzetten en ik dacht 'zo kan ik geen wedstrijd spelen'. Aangezien je nu terug mag wisselen, wilde ik even aan de kant heen en weer lopen om te kijken of ik terug het veld in kon, maar na een paar keer heen en weer had ik wel door dat dat niet ging. Toch bleef ik denken dat het meeviel, omdat ik nog best een beetje kon lopen en niet zo'n gek instabiel gevoel had als de vorige keer."

De vorige keer is nog niet zo lang geleden. In haar eerste jaar in de junioren had Van Oosten bijna dezelfde blessure aan haar rechterknie. "Het verschil met nu is dat mijn meniscus toen was dubbel geklapt en ik daardoor mijn knie niet kon strekken. Er waren toen twee operaties nodig voor ik kon beginnen met herstellen." Bang dat ze minder goed kan terugkomen dan de vorige keer, is ze dan ook niet. "Ik ben positief en laat het allemaal op me afkomen. Het is een lange en zware revalidatie, maar ik ga er voor en heb het volle vertrouwen met de mensen om me heen dat het goed gaat komen!"

Een goede timing voor zulke ernstige blessures bestaat natuurlijk niet, maar Van Oosten moet nu de Korfbal Challenge en de rest van de Korfbal League missen. "Dat vond ik echt heel moeilijk. Ik heb sinds de laatste wedstrijd van de Korfbal League vorig seizoen uitgekeken naar dit zaalseizoen. Ik vond het zo gaaf om elke week in de Korfbal League te mogen spelen, en dacht ook echt dat ik dit seizoen nog kon spelen. Toen in de loop van de week wel bekend werd dat waarschijnlijk mijn meniscus gescheurd was, wist ik al dat dat helaas niet meer haalbaar was. In de Challenge met Jong Oranje had ik ook veel zin, we hebben een nieuwe groep en zouden gezellig met z'n allen daar vier dagen verblijven. Maar ik wist al snel dat ik dat niet zou redden. Het balen zal nog wel even blijven, maar ik kijk vooruit en ga er alles aan doen om zo goed mogelijk terug te komen."

In dat opzicht is het fijn dat Van Oosten al zo snel terecht kon voor een MRI. "Erg fijn dat ik zo snel terecht kon bij het MRI centrum in Rotterdam inderdaad, en daarna snel door naar mijn oude orthopeed. Ik word waarschijnlijk 11 januari geopereerd. Tot die tijd ga ik met mijn fysiotherapeut Leon Braunstahl ervoor zorgen dat ik zo sterk mogelijk de operatie in ga. Na de operatie begint de echte revalidatie van negen maanden om weer helemaal fit te worden", sluit ze af.

Datum: 17 december 2016 uur