Van Oosten wil dit jaar leren in de Korfbal League

Korfbal League

Afgelopen zomer kwam de 21-jarige Demi van Oosten over naar AW.DTV, na twee vruchtbare jaren bij KCC/SO natural uit Capelle aan den IJssel. Haar doel was in eerste instantie om in het eerste team te komen bij de Amsterdammers en dat doel is inmiddels bereikt. Nu richt ze zich op haar ontwikkeling in de Korfbal League.

Met AW.DTV speelde Van Oosten afgelopen weekend tegen PKC/SWKGroep. De uitslag sprak boekdelen: 37-22. “We wilden geen oliebollenwedstrijd. Het had een goede oefening voor de wedstrijd van volgende week tegen DVO/Accountor moeten worden. Dat kwam er niet uit. Het verschil was groter dan ik had verwacht, met name omdat we onszelf tegen TOP/Quoratio, Blauw-Wit en LDODK/Rinsma Fashion goed staande konden houden. Verdedigend probeerden we wat anders dan voorheen, dat lukte niet, maar die tactiek was niet de oorzaak van deze grote uitslag. PKC zat er lekker in en wij hielpen ze verdedigend nog op weg ook.”

Dichtbij
De resultaten van AW.DTV zijn niet goed te noemen, maar Van Oosten weet dat het hier en daar ook niet mee zat. Ons puntenaantal geeft niet weer wat we tot nu toe hebben gepresteerd. Drie keer waren we dichtbij, maar viel het muntje de verkeerde kant op en twee keer hadden we de kans op te stunten en lieten we het in de slotfase lopen. We hadden hier ook gewoon met zes punten kunnen staan.

Ondanks de onfortuinlijke eerste seizoenshelft vermaakt Van Oosten zich prima: “Het is echt heel gaaf om in de Korfbal League te spelen. Er is zoveel meer aandacht voor het spelletje dat in de Hoofdklasse. Media, livestreams, mensen kijken er toch meer naar. Het is gewoon leuk om tegen de beste van de besten te oefenen. In mijn eerste wedstrijd liep ik meteen tegen Marjolijn Kroon, daar word je wel echt beter van.” Zenuwachtig wordt de jongeling niet zo gauw: “Nee, daar heb ik eigenlijk nooit last van.”

Afwisseling
Koele kikker Van Oosten vertelt dat haar kracht vroeger vooral lag in het passen en spelverdelen, “maar dat doe ik nu minder, omdat ons vak statischer speelt. We hebben met Ilona van den Berg de beste één-tegen-één aanvalster in ons vak, dus die moeten we uitspelen. Ik loop nu vooral op de tweede kans, daar moet ik scherp op zijn. Die goals kunnen dodelijk zijn voor een tegenstander. We werken wel aan een dynamischer spelletje, daar komt iedereen namelijk beter in tot zijn of haar recht. Voorlopig loopt het qua ontwikkeling daarvan nog niet storm, maar dat komt wel.”

Van Oosten heeft op haar 21e al behoorlijk wat clubs versleten. Ze begon bij HKV/Ons Eibernest en vertrok als C-junior naar Fortuna/Delta Logistiek. Als kersverse senior kwam ze bij KCC en dat is de club die ze nog steeds op de voet volgt, nu ze bij AW.DTV speelt. “Het was een super leuke groep. Als ik daar kom ken ik iedereen ook, van jong tot oud. Het is goed om te zien dat het ze eigenlijk vrij makkelijk af gaat in de Hoofdklasse. Ze hebben in DeetosSnel en TOP (A) eigenlijk hun enige concurrenten. KCC is de sterkste ploeg uit de Hoofdklasse. Het is niet de vraag óf ze de kruisfinales halen, maar wat ze in die kruisfinales kunnen bewerkstelligen, want dan begint het pas. KCC was de afgelopen drie jaar niet echt gelukkig tijdens de kruisfinales.

Allround en AW.DTV
Van Oosten heeft haar carrière al behoorlijk uitgestippeld. “Mijn doel was aanvankelijk om in het eerste te komen bij AW.DTV. Nu dat is gelukt wil ik zoveel mogelijk groeien en leren van mijn ervaringen in de Korfbal League, ik wil het allemaal meenemen naar volgend jaar.

In de jaren die nog komen wil ik uitgroeien tot een zo goed mogelijke speelster, het liefste natuurlijk op Korfbal League-niveau. We moeten dan natuurlijk wel eerst handhaven, al weet ik zeker dat we dat kunnen. In de Korfbal League wil ik dan een allround-speelster worden waar elke tegenstander rekening mee moet gaan houden. Bij welke club dat zal zijn, daar ben ik niet mee bezig. Ik heb het erg naar mijn zin bij AW.DTV en ondanks dat de wedstrijden nog niet onze kant op vallen heb ik er het volste vertrouwen in dat dat nog wel gaat gebeuren.”

Datum: 10 januari 2017 - 12:00 uur