'Verhalen over zilver voor Chinees Taipei motiveren vooral'

Korfbal

Voor het eerst in jaren speelt Nederland al in de groepsfase van een eindtoernooi tegen België. Tijdens de World Games staat de derby der lage landen al in de tweede poulewedstrijd op het programma. Afgaande op de meest recente uitslagen is het de vraag of de vorm van de Diamonds toereikend is voor een sterke prestatie.

Natuurlijk, het waren maar oefenwedstrijden. Maar de vier nederlagen die België leed tegen het Nederlands team en Jong Oranje, waren bepaald geen prettige opwarmer naar de titelstrijd in Polen. “Maar onze vooruitzichten voor de World Games zijn niet veranderd hoor”, stelt Patty Peeters. “We gaan minstens voor zilver en zullen er alles aan doen om dat doel te bereiken.”

Volgens de aanvoerder is het verklaarbaar dat België ook tegen de Nederlandse talenten het onderspit delfde. “Dat valt allemaal te relativeren. Ook de spelers en speelsters van Jong Oranje zijn allemaal minimaal 180 dagen per jaar samen aan het korfballen of fysiek bezig. Wij zijn met onze selectie pas na de veldfinale in België (eind mei, red.) samengekomen om ons voor te bereiden.”

“Die trainingen zijn fysiek zwaar genoeg, dat kan ik je op zeker vertellen, maar het is onmogelijk om in zo’n korte periode zo’n grote inhaalslag te maken. De kloof wordt jammer genoeg nog altijd groter. Daar komt bij dat een aantal mensen toch wat last heeft van blessures, na een lang en zwaar seizoen, en bovendien zitten we ook in een overgangsfase met de nationale ploeg. Diverse toppers èn boegbeelden zijn gestopt. Dat maakt dat we nog wat moeten zoeken om ingespeeld te raken en een hecht team te creëren.”

“Maar we zullen onze huid duur verkopen in Polen. Dat we elke keer weer opnieuw moeten aanhoren dat Chinees Taipei zilver zal gaan halen, geeft ons alleen maar meer motivatie om er met zijn allen voor te gaan. Natuurlijk, Chinees Taipei is een sterke ploeg en we zullen een goed niveau moeten halen om van ze te winnen, maar we hebben er vertrouwen in.”

Peeters is dan ook niet bevreesd. “We kijken er naar uit om de World Games te spelen. Het gaan interessante duels worden met Nederland en ook China in de poule, en mogelijk daarna Chinees Taipei. De poule-indeling maakt wel dat we de moeilijkste reeks wedstrijden in tijden voor de boeg hebben. Bovendien zijn er tijdens de World Games geen rustdagen en ook dat gaat een uitdaging worden. Maar niet eentje waar we op voorhand bezorgd over zijn.”

Datum: 14 juli 2017 - 12:00 uur