Verse Tulip: Daan Preuninger

Korfbal Challenge

De selectie van het Nederlands team gaat tijdens de Korfbal Challenge door het leven als de Tulips, met daarin een aantal spelers en speelsters die - door de afwezigheid van de internationals van TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep - voor het eerst mogen ruiken aan het grote Oranje. Vandaag: Daan Preuninger.

Naam: Daan Preuninger
Leeftijd: 20 jaar
Club: Fortuna/Delta Logistiek

Was je verrast door je selectie?
“Je weet dat de internationals van de clubs die meedoen, niet meedoen bij de Tulips. Dus er waren wat plekjes vrij. Maar ik ging ervan uit dat ik met Jong Oranje mee zou doen aan de Challenge. Het kwam dus zeker wel als een verrassing.”

Wat zijn je verwachtingen van de Korfbal Challenge?
“Hopelijk met mooi korfbal de finale halen. Dit moet kunnen met de kwaliteiten die we in de ploeg hebben.”

Wat had je tussen Kerst en Oudjaar gedaan als je niet was opgeroepen?
“Dan had ik de Challenge gespeeld met Jong Oranje.”

Je staat nu op de radar van de bondscoach. Hoop/verwacht je weer gebeld te worden?
“Natuurlijk hoop ik in het vervolg nog eens opgeroepen te worden door de bondscoach. Met Jong Oranje draaien we een bijna net zo intensief programma dat voor mij goed te combineren is met mijn opleiding. Verder heb ik niet echt verwachtingen, het is ten slotte aan mezelf om een plaatsje in Oranje af te dwingen.”

Datum: 17 december 2016 uur