Verse Tulip: Ilona van den Berg

Korfbal Challenge

De selectie van het Nederlands team gaat tijdens de Korfbal Challenge door het leven als de Tulips, met daarin een aantal spelers en speelsters die - door de afwezigheid van de internationals van TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep - voor het eerst mogen ruiken aan het grote Oranje. Vandaag: Ilona van den Berg.

Naam: Ilona van den Berg
Leeftijd: 31
Club: AW.DTV

Was je verrast door je selectie?
"Nee, niet echt. Omdat ik al veel jaren hiervoor en ook vorig jaar ben uitgenodigd voor de Tulips maar toen niet kon vanwege werk."

Waarom heb je ja gezegd?
"Omdat het een mooi evenement is en natuurlijk altijd een eer is als je wordt gevraagd, en nu kwam het zo uit dat ik alle dagen aanwezig kon zijn."

Wat zijn je verwachtingen van de Korfbal Challenge?
"Nou, ik hoop dat het weer een mooi evenement wordt met waarschijnlijk wel weer nieuwe regels en dat het publiek voornamelijk getrakteerd kan worden op mooie wedstrijden. Daarnaast hoop ik voor mezelf ook genoeg minuten te maken en hiervan te genieten!"

Wat had je tussen Kerst en Oudjaar gedaan als je niet was opgeroepen?
"Ik moet alsnog gewoon werken maar dan was ik vaak met m'n vriendin meegegaan naar de sportschool om fit te blijven en had ik daarnaast feesten gepakt en rustig aan gedaan zonder korfbal."

Je staat nu op de radar van de bondscoach. Hoop/verwacht je weer gebeld te worden?
"Natuurlijk hoop je het altijd, want het zou raar zijn als topsporter als je niet die ambitie zou hebben. Maar ik verwacht het niet omdat ik ook niet meer de jongste ben haha, dus als ik coach zou zijn zou ik lekker gaan voor jong talent in plaats van een oudje."

Datum: 16 december 2016 uur