Verse Tulip: Jessica Lokhorst

Korfbal Challenge

De selectie van het Nederlands team gaat tijdens de Korfbal Challenge door het leven als de Tulips, met daarin een aantal spelers en speelsters die - door de afwezigheid van de internationals van TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep - voor het eerst mogen ruiken aan het grote Oranje. Vandaag: Jessica Lokhorst.

Naam: Jessica Lokhorst
Leeftijd: 23
Club: Fortuna/Delta Logistiek

Was je verrast door je selectie?
"Toen het Nederlands team in voorbereiding was op het EK heb ik één keer meegedaan met een wedstrijd en ben ik daarna nog een keer gevraagd om mee te doen. Toen kon ik helaas niet. Doordat Wim (Scholtmeijer, red.) mij hiervoor vroeg wist ik dat ik nog niet uit beeld was. Desondanks was het toch een leuke verrassing om gevraagd te worden voor de Tulips. Je speelt dan met de overige beste spelers en speelsters. Daarnaast speel je op het toernooi zelf ook tegen de beste spelers."

Waarom heb je ja gezegd?
"Omdat het fantastisch is om voor zoveel publiek te spelen. Daarnaast vind ik het een uitdaging om met spelers en speelsters te spelen waar je normaal tegen speelt."

Wat zijn je verwachtingen van de Korfbal Challenge?
"Dat we volle bak tegen TOP/Quoratio gaan spelen en dat iedereen kan laten zien wat hij/zij kan. En dat we uiteindelijk in de finale staan en wat zou het dan mooi zijn als we die winnen!"

Wat had je tussen Kerst en Oudjaar gedaan als je niet was opgeroepen?
"Dan was ik gaan uitrusten. ik loop momenteel een jaar lang stage. Hierdoor heb ik dit jaar een druk leven. Dus een beetje ontspannen kan geen kwaad. Ik heb vakantie genomen dus uitrusten gaat zeker lukken."

Je staat nu op de radar van de bondscoach. Hoop/verwacht je weer gebeld te worden?
"Ik wacht het rustig af. Op dit moment richt ik me volledig op stage/school en Fortuna. Mocht ik gevraagd worden dan zeg ik zeker geen nee! Ik zou het geweldig vinden als ik met de beste spelers en speelsters mag korfballen."

Datum: 17 december 2016 uur