Vierde speelronde Topklasse Dameskorfbal

Dameskorfbal

In de vierde speelronde beleefde Prinses Irene en DDW een spannende wedstrijd. Tot vlak voor het einde van de wedstrijd werd er om en om gescoord. In de laatste minuten was DDW erg zuiver en besliste met drie mooie afstandsschoten de wedstrijd in hun voordeel. Bij De Korfrakkers en Be Quick ging het tot aan rust gelijk op, maar na rust wist De Korfrakkers binnen een kwartier negen keer te scoren. Deze achterstand was te groot voor Be Quick om nog in te halen, waardoor De Korfrakkers er met de winst vandoor ging. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Prinses Irene – DDW, 17-20
Prinses Irene startte fel aan de wedstrijd en de dames maakten direct alle kansen af die zij kregen. Prinses Irene kwam hierdoor op een 4-0 voorsprong. DDW, wakker geschud door de felle start van de tegenstander, wist de focus snel terug te vinden. Ze kwamen terug tot een gelijke stand van 4-4. Hierna scoorde beide teams om en om waardoor er een ruststand van 9-9 op het scorebord stond. Vlak na rust kwam DDW voor het eerst op voorsprong, maar Prinses Irene pakte deze voorsprong snel weer over. DDW deed meteen wat terug en vlak voor het einde van de wedstrijd stond het weer gelijk, 17-17. Door drie zuivere afstandsschoten van DDW in de laatste minuten van de wedstrijd trok Prinses Irene aan het kortste eind en verloor deze spannende wedstrijd. Kijk hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

De Korfrakkers – Be Quick, 23-14
Voor De Korfrakkers en Be Quick stond een spannende wedstrijd op het programma. Deze teams zijn al jaren aan elkaar gewaagd en speelden beide de zaalfinale in Eindhoven afgelopen jaar. De Korfrakkers pakte aan het begin van de wedstrijd gelijk de voorsprong en gaf deze tot aan rust niet meer uit handen. Voor Be Quick was er echter nog niets verloren met een ruststand van 9-7. Na rust waren de aanvallen van De Korfrakkers minder doeltreffend waardoor Be Quick nog dichterbij kwam. De Korfrakkers herpakte zich en binnen een kwartier was er een flink gat geslagen en stond het 18-9. De Korfrakkers gaf de overwinning niet meer uit handen. De wedstrijd werd uitgespeeld, beide teams scoorden nog een aantal doelpunten en De Korfrakkers won met 23-14.

Rosolo – Spes, 15-9
Beide teams startten de wedstrijd verdedigend sterk, waardoor beide aanvalsvakken moeite hadden met het opzetten van goede aanvallen. Zes minuten lang werd er niet gescoord en daarna was het vooral Rosolo die de korf wist te vinden. Door goede aanvallen op te zetten lukte het Rosolo zes keer te scoren. Swift had daar iets meer moeite mee en scoorde maar twee keer in de eerste helft. Ook na de rust vielen de ballen er bij Rosolo makkelijker in dan bij Spes. Al snel stond het 9-2 voor Rosolo en leek de wedstrijd al beslist. Beide teams scoorden nog wat doelpunten, maar het lukte Spes niet om Rosolo nog in te halen. Rosolo won met 15-9.

ODC – Swift, 16-16

Datum: 10 december 2018 - 13:00 uur