Vijf jaar NK Beachkorfbal Indoor, vijf keer meedoen

Vijf jaar NK Beachkorfbal Indoor, vijf keer meedoen

Beachkorfbal

In februari wordt het NK Beachkorfbal Indoor voor de vijfde keer georganiseerd in The Beach Aalsmeer. Vorige maand ging de inschrijving open. Maaike Doeves (KZ/Thermo4U) meldde het allereerste team voor deze 5e editie aan: KZ E1. En ook voor Maaike zelf is het een jubileum. Al vijf jaar doet zij mee met het NK Beachkorfbal Indoor.

“Wij hebben ons vijf jaar geleden voor het eerst opgegeven voor het NK Beachkorfbal Indoor en waren meteen verkocht”, zegt Maaike. “Ook nu we sinds dit jaar zijn overgestapt van ZKV naar KZ doen we weer mee.” Naast KZ E1 doet ook een C-jeugdteam van KZ mee. Twee spelers van dat team, Vince Koopmans en Mex Bakker, spelen al vanaf het begin af aan mee, dus ook voor hen wordt het de vijfde keer. Begonnen als deelnemers bij de E-jeugd, twee jaar als D-spelers en dit jaar doen ze mee met een C-jeugdteam.

De Zaanse is enthousiast over het NK Beachkorfbal Indoor: “Beachkorfbal is wel even wat anders dan het gewone korfbal, het is zwaarder omdat het natuurlijk op zand is, dus gelukkig mag je onbeperkt wisselen. Ook stuitert de bal niet, dus het team moet nog beter samen spelen. Ik zou het zeker iedereen aanraden om mee te doen. Met zes personen kun je je al opgeven, het is echt een super leuke dag, waarbij je je sport eens op een andere manier beoefent. En niet alleen de supporters maar ook de kinderen zijn heel enthousiast.”

Doe jij ook mee?
Wil jij ook met je team meedoen aan deze jubileumeditie van het NK Beachkorfbal Indoor? Je kunt je team inschrijven via dit formulier. Het populaire indoortoernooi vindt plaats op zaterdag 22 februari in The Beach Aalsmeer. Het klinkt misschien nog ver weg, maar wacht niet te lang met inschrijven. De run op de deelnameplaatsen gaat ieder jaar sneller, dus de poules zijn snel gevuld. En vol = vol.

Het NK is voor de E- tot en met de A-jeugd en senioren. Er wordt 4-tegen-4 gespeeld (twee mannen, twee vrouwen). We adviseren met minimaal 6 personen je team te formeren. Deelname kost € 25,- per team. 

Datum: 16 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl