Vijfde speelronde dameskorfbal

Dameskorfbal

In de vijfde speelronde wist De Korfrakkers de koppositie te behouden door te winnen van Spes, was DDW zowel aanvallend als verdedigend te sterk voor ODC, bleek de wedstrijd Swift-Prinses Irene een andere wedstrijd dan verwacht en hadden Be Quick en Rosolo moeite met scoren. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

Spes – De Korfrakkers, 14-20
Afgelopen weekend werd er een klassieker gespeeld, de Brabantse en Limburgse topclubs speelden tegen elkaar. Na het eerste fluitsignaal pakte De Korfrakkers gelijk een voorsprong van twee doelpunten. Hierna werd en om en om gescoord, waardoor de teams met 6-9 de rust in gingen. Na rust wist De Korfrakkers, net als op het begin van de wedstrijd, gelijk de korf weer te vinden. De Korfrakkers zette mooie aanvallen neer en beloonde zichzelf bij vele aanvallen, waardoor het snel na rust al 8-17 stond. Spes kwam hierna nog met een aantal doelpunten terug, maar De Korfrakkers gaf deze voorsprong niet meer weg. Dit resulteerde in een 14-20 overwinning voor De Korfrakkers. De Korfrakkers behoudt hierdoor de eerste plaats.

DDW – ODC, 25-15
DDW begon sterk aan de wedstrijd, zette goede aanvallen neer en was erg zuiver, waardoor de ploeg al snel een flinke voorsprong had. ODC probeerde mee te scoren, maar had hier moeite mee. Verdedigend was DDW sterk in de rebound, waardoor ODC vaak maar kort kon aanvallen. In de rust stond het 12-5. Na rust ging de scoringsmachine van DDW verder en verdedigend hielden ze het dicht. De aanvallen waren soms wat chaotisch en rommelig, maar het publiek werd af en toe ook beloond met mooie uitgespeelde kansen. Dit zorgde voor een einduitslag van 25-15. Klik hier voor het wedstrijdverslag van ODC.

Swift – Prinses Irene, 22-12
Voor Swift en Prinses Irene stond een spannende wedstrijd op het programma. De teams troffen elkaar op het veld ook. Hier won Swift met maar één doelpunt verschil. Al snel bleek dat Swift in de zaal beter speelde dan op het veld. Swift rondde direct vanaf het begin van de wedstrijd haar kansen af en Prinses Irene was op het begin niet fel genoeg. De ruststand was 13-4. Prinses Irene beschouwde de wedstrijd nog niet als verloren en ging er de tweede helft voor 150% tegenaan. Door deze strijdlust en door een paar mooie aanvallen met succesvolle afronding kwamen ze op een verschil van nog maar vier doelpunten. Swift bleef echter ook scoren en Prinses Irene kon de wedstijd niet naar zich toe trekken. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

Be Quick – Rosolo, 11-12
Be Quick begon deze wedstrijd goed, al snel stond er 2-0 voorsprong op het scorebord. Een lange periode bleef het scoren uit, maar na tien minuten kwam Rosolo met het antwoord. Rosolo scoorde vier keer en nam de voorsprong over. Be Quick vocht terug. Het spel wass goed, maar het scoren lukte niet. Dat was goed te zien aan de tussenstand waarmee de rust in werd gegaan, 2-7. Na rust kwam de vaart erin en knokte Be Quick zich terug in de wedstrijd. Na tien minuten stond het 7-8. De kansen bleven aan beide kanten komen, maar de afronding kon beter. Rosolo wist de voorsprong weer verder uit te bouwen, maar Be Quick liet zien dat ze kwaliteit hebben en vocht zich weer terug naar een 11-11. In de laatste minuten scoorde Rosolo nog een mooi doelpunt, waardoor Be Quick deze spannende wedstrijd verloor.

Datum: 17 december 2018 - 16:00 uur
Door: Redactie Korfbal.