Vissers speelt eindelijk pijnvrij: ‘Ik speelde op halve kracht’

Korfbal League

Loraine Vissers (22) kan eindelijk pijnvrij spelen. Seizoenenlang had de speelster van Blauw-Wit last van haar knieën. Vissers kan nu vrijuit spelen, wat de voorgaande jaren niet altijd het geval was.

"Dit scheelt een hele hoop", zegt Vissers. "Ik ben een stuk vrijer in mijn spel. Echt heel fijn. Ik liep drie, vier jaar met pijn aan mijn knieën." Toch speelde Vissers haar wedstrijden. "Of ik in die gevallen een meewaarde was, weet ik niet. Ik speelde op halve kracht en dat wilde ik niet meer."

Vooral vorig seizoen spartelden de knieën flink tegen. "Ik wilde eerst herstellen en pijnvrij zijn voordat ik weer ging korfballen. Ik heb verschillende onderzoeken gehad en met de fysio's ben ik er goed mee bezig. Dat gaat nu heel goed, ik heb geen pijn meer. Qua belastbaarheid kan ik veel meer aan."

Seizoensstart
Met een fitte Vissers hebben de Amsterdammers hun eerste twee wedstrijden gewonnen. In de seizoensouverture was de play-offskandidaat te sterk bij promovendus DSC (21-28) en afgelopen zaterdag won Blauw-Wit van DVO/Accountor (31-26).

Vissers: "Ploegen in de Korfbal League waren in hun eerste wedstrijd zoekende, wij ook. Tegen DVO ging het spel beter en die stijgende lijn hopen we morgen tegen PKC/SWKGroep door te zetten."

Blauw-Wit kan op bezoek in Papendrecht vertrouwen putten uit de resultaten van vorig Korfbal League-seizoen, toen PKC twee keer op een gelijkspel werd gehouden. "Dat biedt perspectief", aldus Vissers. "Al denk ik wel dat wij allemaal goed moeten zijn, willen we de punten meenemen naar Amsterdam. Anderzijds is het ook zo dat PKC op dit moment niet in de vorm steekt waarmee ze vorig seizoen eindigden."

Amsterdams
Voor Vissers is dit haar tweede seizoen in Amsterdamse dienst. Zij verruilde ruim een jaar geleden Dalto/BNApp.nl voor Blauw-Wit. "Het bevalt mij heel goed hier. Ik werd open ontvangen. Aan alles merk ik dat iedereen welkom is bij Blauw-Wit. Het is lekker Amsterdams. Eerlijkheid staat voorop. Ik woon en werk nu ook in Amsterdam. Mijn leven speelt zich af in en rondom de stad. Dat is fijn combineren."

Blauw-Wit is er veel aan gelegen om dit seizoen de finale in de Ziggo Dome te halen. De vereniging bestaat dit seizoen namelijk honderd jaar. "Vorig jaar waren wij dichtbij. De ploeg is beter en breder geworden. Onze focus ligt op het halen van de play-offs. Tegen die tijd moeten we kijken of de finale realistisch is", zegt Vissers tot besluit. "Met onze kwaliteiten is dat zeker mogelijk."

Datum: 2 december 2016 - 17:45 uur