Volop #sportplezier met Oranje in Zevenhuizen

Volop #sportplezier met Oranje in Zevenhuizen

Korfbal Korfbal Zichtbaar Sportief

In maart werd KV Sparta uit Zevenhuizen (Gr) winnaar van de titel ‘’Sportpleziervereniging van het Jaar 2017’’. Sparta organiseerde in de Week van het Sportplezier diverse activiteiten en deelde deze actief op haar sociale kanalen. Daarmee sprong ze zo in het oog dat ze de titel en de Oranje-clinic wisten te winnen. Vrijdag 1 september was het moment daar en kwamen de internationals op bezoek in Groningen. 

Marjolijn Kroon, Richard Kunst, Laurens Leeuwenhoek, Maaike Steenbergen, Harjan Visser, Olav van Wijngaarden en Erwin Zwart kregen een groot onthaal in de vorm van een erehaag van pupillen en ouders. Daarna werden zij door voorzitter Bob van der Velde in het zonnetje gezet, vanwege het feit dat zij tijdens de World Games in Polen de gouden medaille hebben gewonnen.

Niet alleen de spelers kregen aandacht, maar ook Ineke Bergsma – initiatiefneemster en drijvende kracht achter de Week van het Sportplezier binnen KV Sparta. Zij kreeg uit handen van Olav van Wijngaarden een welverdiende taart voor deze prestatie.

Onder prachtige weersomstandigheden kleurde vervolgens het veld in Zevenhuizen oranje. De pupillen, gevolgd door de fanatieke C-aspiranten en de B-aspiranten – beide samen met de buurtverenigingen met wie zij combiteams vormen – zijn tijdens de clinic flink aan het werk gezet door de enthousiaste internationals. Dat de beste korfballers van de wereld uiteindelijk het wedstrijdje verloren van de aspiranten, was natuurlijk de kers op de taart.

Initiatiefneemster Ineke Bergsma straalde na afloop van de middag. ‘’Wat een unieke dag was dit. Hoe bijzonder is het dat spelers van het Nederlands korfbalteam zich melden in Zevenhuizen. Het enthousiasme van de kinderen, de spelers van Oranje, maar ook van de ouders heeft mij op meerdere momenten deze middag kippenvel gegeven. Een prachtige middag waarin we van top tot teen hebben genoten.’’

Foto: Attina Stoelwinder

 

 

Datum: 5 september 2017 uur