Voorbeschouwing: Europa Cup 2019

IKF Internationale evenementen

TOP/SolarCompleet komt dit weekend niet in actie in de achtste speelronde van de Korfbal League. De ploeg reist af naar Kortrijk, België, voor deelname aan de 53e Europa Cup. Tijdens dit internationale toernooi komen ook de kampioenen van Engeland, België, Duitsland, Portugal, Turkije, Hongarije en Tsjechië in actie.

Het toernooi start voor de ploeg van Jan Niebeek al vroeg, donderdagmiddag om 12.45 uur staat de eerste wedstrijd op het programma. Tegenstander is het Duitse SG Pegasus Rommerscheid. Poule B bestaat verder uit het Tsjechische Brno KK en Hongaars kampioen SZAC KSE.

In poule A neemt Belgisch landskampioen Boeckenberg het op tegen het Engelse Trojans KC, het Turkse Marmara University Sport Club en NC Benfica uit Portugal.

In 2017 en 2018 won TOP de Alfons Janssens Trophee. In 2017 werd in eigen huis Boeckenberg met 37-27 verslagen, in het Spaanse Platja d’Aro werd vorig jaar met 28-21 gewonnen van AKC/Luma.

De finale van de Europa Cup wordt zaterdagavond om 19.00 uur gespeeld. Mocht TOP deze winnen, dan wordt het de derde keer op rij dat de ploeg uit Sassenheim de Europa Cup binnensleept en bovendien de vijfde keer in totaal.

Het programma van TOP:
Do. 10/01 om 12.45 uur: TOP – SG Pegasus
Do. 10/01 om 20.15 uur: TOP – Brno KK
Vrij. 11/01 om 12.45 uur: SZAC KSE – TOP
Za.  12/01 nog onbekend

Alle wedstrijden tijdens de Europa Cup zijn te volgen op het Youtubekanaal van de IKF en op worldkorfball.org.

Datum: 9 januari 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.