Voorbeschouwing Hoofdklasse B veld

Hoofdklasse

Na de prachtige play-offs om promotie naar de Korfbal League, en uiteraard de hoofdklassefinale en play-downs, zullen de hoofdklasseploegen zich nu op moeten laden voor het veld. Zaterdag staat namelijk speelronde 8 van de Hoofdklasse B voor de deur. Wie zijn de kanshebbers op promotie en wie moeten zich richten op lijfsbehoud?

Met één blik op de ranglijst kan je al dé favoriet aanwijzen. DeetosSnel won in de eerste helft van de competitie al zijn wedstrijden en staat daardoor met 14 punten bovenaan. Zij lijken nu al zeker van een plek bij de eerste twee. Toch kwamen OVVO/De Kroon en Rohda qua uitslagen redelijk dichtbij een resultaat. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld heeft verder natuurlijk een slopend, maar fantastisch, zaalseizoen achter de rug. Zij nemen alle positieve energie van de zaal mee. Maar zij nemen, zoals gezegd, ook een zwaar seizoen mee naar het veld. De vraag is natuurlijk ook of alle basisspelers van de zaal alles zullen spelen op het veld.

TOP uitdager nummer één
Daarnaast verloor concurrent TOP Arnemuiden op het veld slechts twee keer, waarvan dus een keer van DeetosSnel. Zij kunnen het de Dordtenaren misschien nog wel moeilijk maken voor plek één. Al biedt de tweede helft van de competitie in de zaal voor TOP weinig hoop. Het zakte toen als een kaartenhuis in elkaar. Tóch liet de ploeg van vertrekkend trainer Arco Goedkoop de laatste drie wedstrijden wel degelijk zien in de top te kunnen meedraaien.

Eerst dompelde het Tempo in diepe rouw door thuis met 23-22 te winnen. Vervolgens maakte TOP het Dalto heel lastig, met een 28-26 verliespartij als gevolg. Het seizoen werd daarna met een hoogtepunt afgesloten. Tegen koploper DeetosSnel werd met 23-22 gewonnen. Dat biedt de neutrale toeschouwer in de Hoofdklasse B nog enigszins hoop dat het voor plek één spannend gaat worden. Een tweede plek, moet voor de Zeeuwen sowieso mogelijk zijn.

OVVO
Nummer drie OVVO lijkt op het eerste oog geen uitdager voor plek één, maar zeker wel voor de tweede plek. De ploeg uit Maarssen volgt TOP slechts op één punt. Natuurlijk zal de ploeg graag naar boven kijken na een goede eerste seizoenshelft, maar de top-twee lijkt voor OVVO wel wat hoog gegrepen.

Waar nummer vier Sporting Delta in de zaal slechts een aantal puntjes haalde, doet de ploeg van Eric Geijtenbeek het prima op het veld. Daar werden al acht punten verzameld. De vierde plek is voor de ploeg uit Dordrecht een plek die gekoesterd zal worden. Die plek vasthouden zou een prima prestatie zijn. Meer zit er waarschijnlijk niet in, ook al staat OVVO slechts op één punt.

Vier degradatiekanditaten, DOS en Oranje Wit lijken de klos
Dan houden we nog vier ploegen over. Nummer vijf Rohda en nummer zes Tweemaal Zes staan slechts op één punt van elkaar verwijderd en hopen beide op deze veilige plekken te blijven staan. Gezien de prestaties van DOS en Oranje Wit moet dat ook wel mogelijk zijn. Zij zijn de gedoodverfde degradanten. Al is de afstand tussen nummer zeven DOS en nummer zes Tweemaal Zes maar twee punten. Oranje Wit verzamelde tot nu toe maar één punt en zal  wel een heel andere kant van zichzelf moeten laten zien, wil het nog in de hoofdklasse blijven.

Stand in de Hoofdklasse B:

1. DeetosSnel

2. TOP (A)