Voorbeschouwing Hoofdklasse B veld

Hoofdklasse

Nadat alle kruitdampen van de play-downs en de Korfbal Leaguefinale zijn opgetrokken, begint zaterdag de Hoofdklasse B weer. Er werden in totaal al acht wedstrijden gespeeld in de Hoofdklasse en daar heeft al een afscheiding plaatsgevonden. Vier ploegen maken kans op de kruisfinales, de rest zal zich vooral willen handhaven.

Bij de ‘eerste vier’ behoren TOP, Rohda, het verrassend presterende Fiks en DSC. TOP en Rohda verzamelden tot nu toe de meeste punten: dertien in totaal. In de zaal eindigden zij allebei op de vijfde plek in de Hoofdklasse. Ieder in hun eigen poule: Rohda in de Hoofdklasse B, TOP in de Hoofdklasse A. Vergeleken met de zaal spelen ze nu dus nog voor een prijs; dat zal de ploegen motiveren tijdens de veldperiode.

Natuurlijk zijn de dames van TOP Arnemuiden altijd gevaarlijk en heeft Rohda een prima ploeg voor de Hoofdklasse, met ook Sophie Hansen in de gelederen. In deze poule is een eerste plek voor beide ploegen zeker mogelijk.

‘Stuntploeg’ Fiks volgt op één punt. Zij werden in de zaalperiode kampioen in de Overgangsklasse en zullen dus in een goede flow beginnen aan de Hoofdklasse. De vraag is echter of de ploeg kan blijven stunten. In de eerste acht wedstrijden kon het in ieder geval al winnen van TOP Arnemuiden en Avanti. Daarnaast verloor het ‘slechts’ met 20-18 van DSC. Zit er nog meer in deze ploeg?

Op één punt van Fiks, en twee van de koplopers, volgt DSC. Zij speelden in de zaal een prima seizoen onder vertrekkend trainer Wouter Blok. De ploeg deed immers mee om de play-offs, wat een prima prestatie is in de moeilijke Hoofdklasse B-poule. Als het in laatste wedstrijd van Tempo had gewonnen, had het daar gewoon gestaan. Het geeft aan dat DSC over genoeg kwaliteit beschikt en op het veld zit er nog genoeg in.

De rest van de ploegen zullen zich vooral op handhaven moet richten. Avanti verzamelde tot nu toe zeven punten en heeft drie punten voorsprong op nummer zes Sporting Delta. De ploeg uit Pijnacker erkende dat er in de zaal meer in had gezeten, maar lijken in deze poule niet in de problemen te komen.

Sporting Delta, Tweemaal Zes en SDO/Blijwerkt moeten zich wel zorgen maken. Sporting Delta staat nu nog één punt boven de streep, maar kunnen binnen één wedstrijd onder de streep komen. Tweemaal Zes en SDO zullen vooral moeten genieten van de Hoofdklasse en hopen dat er hier en daar nog een stunt inzit.

Datum: 20 april 2019 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.