Voorbeschouwing play-offs Hoofdklasse

Hoofdklasse

Het moment waar vier ploegen een heel seizoen naartoe werken. De machtige play-offs van de Hoofdklasse. Promotie naar de Korfbal League staat op het spel. De (slapende) reus DeetosSnel neemt het op tegen het vorig jaar gedegradeerde AW.DTV. De youngsters van Groen Geel nemen het op tegen het ervaren Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

DeetosSnel - AW.DTV
Te beginnen met DeetosSnel – AW.DTV. Laatstgenoemde ploeg wil weer terug naar de Korfbal League. Daar zetten zij in de Hoofdklasse A een goede stap voor. In totaal werden 22 punten verzameld en werd er één keer gewonnen van Groen Geel. De laatste wedstrijd tegen de ploeg uit Wormer ging wel verloren. Maar het staat als een paal boven water dat de Amsterdammers heel veel ervaring en gogme hebben. Slimmigheidjes, dodelijk op de goede momenten en een mooi reboundpercentage. Met onder andere Jim Snel, Cedric Pardieck en Bret Nolthuis in de ploeg, kunnen zij elke wedstrijd winnen. Als zij allemaal ‘aan staan’, heeft iedereen het moeilijk met de Amsterdammers.

De thuisspelende ploeg is DeetosSnel. Jaren gingen voorbij zonder promotie. Met een prachtig complex en een mooie historie werd het ook wel weer tijd dat de ploeg uit Dordrecht om de prijzen ging meedoen. En die tijd is nu aangebroken. Deetos werd in de sterke Hoofdklasse B eerste en rekende af met hun eigen probleem: punten verliezen tegen de kleintjes. Dat gebeurde nu niet. Of de ploeg ook bestand is tegen de druk van de play-offs is even de vraag. Maar misschien kunnen de ervaren Fenna Zwang en Francy Crielaars daar een rol in spelen voor de Dordtenaren. Dat er een talentvolle ploeg staat is duidelijk. Jimin de Vries draait een enorm goed seizoen en scoort er lustig op los, de Belg Jordan de Vogelaere en Brett Zuijdwegt zijn veelbelovende spelers die nu al presteren. En dat een talent zoals Randy Oosting veelal op de bank zit bij DeetosSnel, zegt genoeg over de kwaliteit in de selectie. Als DeetosSnel kan blijven afwisselen in zijn wedstrijden, maken zij een goede kans op de finale.

Groen Geel  - Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dan Dalto. Zij spelen zaterdag uit tegen Groen Geel. Zij maakten in de Hoofdklasse B in eerste instantie een wisselvallige indruk. Op het oog ‘makkelijke’ wedstrijden gingen verloren, ‘toppers’ werden gewonnen. Op de helft van de competitie kreeg de ploeg uit Driebergen Wen Lin erbij en dat heeft verschil gemaakt. De dame zorgt voor tempo in het spel én maakt damesdoelpunten. Iets wat, zeker in de Hoofdklasse, het verschil kan maken. Maar uiteraard heeft Dalto ook de beschikking over bijvoorbeeld het jonge talent Matthijs den Ouden, die een wedstrijd ook kan beslissen. En vlak de ervaren Maarten Groot Hulze en Dico de Jager niet uit. Dalto heeft daarnaast nog een wapen buiten het veld: de D-side. Prachtig om te zien hoe zij hun ploeg steunen en door de moeilijke momenten heenslepen. Misschien kunnen zij het verschil wel maken.

Als laatste de jonge talenten van Groen Geel. Te beginnen met complimenten. Want deze lichting van Groen Geel is afgelopen week voor de negende keer op rij kampioen geworden. Dat is een unieke prestatie. Carlo de Vries en Kevin Dik springen er bij de ploeg uit Wormer duidelijk uit. Maar ook het spel van Groen Geel lijkt verdacht veel opdat van de jeugselecties van Oranje, waar de twee heren ook voor uitkomen. Vast geen toeval. Het is fris en jeugdig korfbal aangevuld met al wat ervaring. Want laten we niet vergeten dat Groen Geel al in het Ziggo Dome stond en de juniorenfinale ook daadwerkelijk won. Daarnaast zijn de ervaren krachten Nanda Conijn en Ivan Karsters ook ‘ingehuurd’ om wat balans aan te brengen in de ploeg. Kan dit talententeam de druk weerstaan en een goede ploeg als Dalto uit de play-offs spelen?

Zaterdag 10 maart 20.00 uur:
DeetosSnel  - AW.DTV
Groen Geel  - Dalto/Klaverblad Verzekeringen