Vooruitblik: Junioren Play-Offs

Hoofdklasse A-jeugd

De ontknoping van het jaar nadert, nog vier ploegen zijn in de race om het seizoen met een prijs af te sluiten. Een vooruitblik op de junioren play-offs tussen DVO tegen KCC, en DSC tegen DOS’46.

De kampioen van de Hoofdklasse A tegen de nummer twee uit de Hoofdklasse B, DVO/Accountor versus KCC/SO natural. Of beter gezegd; de twee beste ploegen op dit moment? Op het veld lieten zowel DVO als KCC geen enkel punt liggen en daarom zullen beide teams de play-offs met veel vertrouwen tegemoet gaan. De Bennekommers weten al wat het is om in de play-offs te staan en deze ook winnend af te sluiten. In de zaal was men te sterk, alleen kroonde TOP zich in de Ziggo Dome als landskampioen. Die finale is ook direct de laatste nederlaag van DVO, dat op het veld uitstekend presteert. Onder aanvoering van scherp schietende heren én dames lijkt de ploeg niet te stoppen. Met hun lengteoverwicht zijn ze lastig te kloppen in de rebound en kunnen daarom veel herhalen. Freewheelend denderde DVO door naar de play-offs, maar daar zal het concentratieniveau wel omhoog moeten. Met KCC treffen ze namelijk een ploeg die ook kan leunen op een sterke rebound en met de gebroeders Van Dieren – Timo en Quinten – heeft het spelers die wedstrijden kunnen beslissen. De Capellenaren hervatten de competitie perfect met een overwinning op de latere kampioen DSC en daarmee legden zij de basis voor een sterk veldseizoen. Kan de ploeg deze lijn doorzetten, of plaatsen de Bennekommers zich voor de tweede keer voor de finale?

Er komt hoe dan ook een nieuwe finalist, want DOS’46 hield TOP/SolarCompleet uit de play-offs. De ploeg uit Nijeveen heeft zich goed herpakt na een teleurstellend eind van het zaalseizoen. De ploeg verloor Mart Vrielink voor de rest van het seizoen en eigenlijk ook hun onklopbare status. Daarnaast walste TOP over DOS’46 heen in de play-offs. Maar, de Nijeveners toonden zich op het veld (mentaal) weerbaar. Op het moment dat hun play-off ticket in gevaar kwam na twee nederlagen – tegen DVO en AVO – stond de ploeg op. Tegen TOP (21-16), Groen Geel (28-13) en Dalto (20-27) boekte ze drie overtuigende overwinningen op een rij en DOS'46 steekt dus in uitstekende vorm. Misschien is dit dan ook wel het juiste moment om DSC te treffen, dat wat stoeit met haar vorm. De Eindhovenaren sloten de meeste wedstrijden op het veld wel winnend af, maar het laatste duel tegen degradant Oranje Wit eindigde in een gelijkspel en daar maakte de ploeg een ongeconcentreerde indruk. Er zal dus een knop om moeten bij de kampioen richting DOS’46. Gemotiveerd zal DSC wel zijn, het team heeft drie jaar naar dit moment toegewerkt, nu moeten daar de vruchten van geplukt worden. DOS’46 haalde de laatste jaren wel vaker de play-offs, maar zal inmiddels wel van de ‘net niet-stempel’ af willen. Een interessante ontmoeting tussen twee ploegen die wat te bewijzen hebben.

Datum: 14 juni 2019 - 10:00 uur