Vooruitblik: Juniorenfinale

Hoofdklasse A-jeugd

De laatste wedstrijd van het seizoen, het slotstuk van de junioren Hoofdklasse. DVO A1 en DSC A1 maken in De Lier uit wie de beste juniorenploeg op het veld is. Nemen de Bennekommers revanche voor de zaal of eindigen de Eindhovenaren het jaar in stijl?

Beide teams werden kampioen in hun eigen Hoofdklasse, beide teams hebben dan ook veel indruk gemaakt in de reguliere competitie. Want voor zowel DVO/Accountor als DSC kwam de eerste plek in de tweede helft van de veldcompetitie niet in gevaar. Opvallend, want ze hadden aardige tegenslagen te verwerken. DVO verloor de finale in de Ziggo Dome, DSC redde het niet tot de play-offs, omdat Fortuna/Delta Logistiek hen op doelsaldo klopte.

Gebrand zijn de ploegen ongetwijfeld, een goed seizoen moet immers goed worden afgesloten. Aan het vertrouwen zal het in ieder geval niet liggen, de play-offs kwamen DVO en DSC relatief eenvoudig door. De groen-witten troffen KCC/SO natural (uitslag: 28-17). Na een wat traag begin sloeg DVO middels korte tussensprintjes een groot gat. Ze waren simpelweg te goed voor de Capellenaren. Zeker met een zuivere Babette Lauber – die in de zaal ook haar stempel wist te drukken in de play-offs – en Krijn van het Kaar wordt het lastig. Voor iedere tegenstander overigens. Bij DVO kan elke week een ander opstaan en dat maakt het team zo gevaarlijk.

Ook DSC beleefde een mooie middag bij de play-off tegen DOS’46 (uitslag: 25-17). Ze namen van meet af aan het voortouw en gaven de controle nooit weg. Met een helder plan werden de Nijeveners op hun zwakheden uitgeschakeld. Je kan dan ook wel spreken van een collectieve prestatie van DSC. Ze hebben ook de middelen om het ‘lange’ DVO te bestrijden, want ook DSC heeft goede rebounders in de ploeg. De wedstrijd zou zomaar eens rond de korfzone beslist kunnen worden. Daarnaast zal de aanval een belangrijke rol spelen; waar de goals van DSC voornamelijk moeten komen van Daan van Montfort en Coen Spoor, kan DVO uitgaan van meerdere doelpuntenmakers.

Dat het een interessant affiche wordt, staat vast. Welke kampioen mag zich de échte kampioen noemen na zaterdag?

Datum: 21 juni 2019 - 10:00 uur