Vrijwilliger in de spotlight: Adri van Dee

Vrijwilligers

Enkele weken geleden spraken we voor onze maandelijkse rubriek Adri van Dee, als zeer gewaardeerde vrijwilliger verdiende hij het om deze maand in de Spotlight te staan. Vorige week ontvingen we het droevige bericht dat Adri van Dee plotseling is overleden. Uit respect en dankbaarheid voor zijn jarenlange inzet plaatsen we daarom alsnog dit artikel.

Adri van Dee was ruim 55 jaar vrijwilliger binnen het KNKV. Naast bestuurslid van zijn vereniging KV Wageningen, was hij teambegeleider bij Oost U19 dat eind december in actie komt op de Korfbal Challenge in Rotterdam. “Ik ben er van jongs af aan ingerold en heb er in de loop van de jaren veel voldoening uitgehaald”, antwoordde Van Dee op de vraag wat hem drijft. “Ik vind het leuk om dingen te organiseren en heb er altijd plezier in gehad.”

KV Wageningen
Ruim 65 jaar geleden werd Van Dee lid van, toen nog, SSS uit Wageningen. Eerst als actief spelend lid, later als trainer, bestuurslid, lid van de technische commissie en lid van de jeugdcommissie. Nadat SSS Wageningen, SKV en VADA 1925 samen opgingen in KV Wageningen, bleef Van Dee actief als bestuurslid. Daarnaast is hij actief geweest in diverse technische functies binnen de afdeling Gelderland, die later opging in district Oost en droeg hij de titel 'Lid van Verdienste' van district Oost.

Mooie momenten
In zijn verschillende functies kende Van Dee veel mooie momenten. “In mijn rol als teambegeleider bij U19 zijn we een paar keer kampioen geworden op de Korfbal Challenge in Rotterdam. Zowel het kampioen worden, als het bij elkaar zijn met het team hebben mij veel mooie momenten en herinneringen opgeleverd.”

Van Dee was enthousiast over de Korfbal Challenge. “Het is een prachtig toernooi waarin de beste (jeugd)korfballers in Nederland tegen elkaar strijden en het beste uit zichzelf halen. Er is ieder jaar veel belangstelling voor. Ik zou iedereen willen oproepen om ook te gaan kijken!”

Dromen voor de toekomst
KV Wageningen opende pas geleden een gloednieuwe accommodatie, waarmee de club volgens Van Dee klaar is voor de toekomst binnen de gemeente Wageningen. “Ik hoop dat we op een gegeven moment met KV Wageningen kunnen promoveren naar een stabiele vereniging in de Korfbal League. Daarnaast hoop ik dat we - binnen het korfbal in zijn algemeenheid - zowel in de zaal als op het veld een topsportklimaat kunnen ontwikkelen. Het zou mooi zijn als we als sport in staat zijn om op beide terreinen het maximale eruit te halen.”

“Ik word blij van het plezier bij mensen en kan boos worden van oneerlijkheid, of mensen die het probleem altijd bij een ander neerleggen. Ik zal mijn mening dan ook niet onder stoelen of banken steken. Toch heeft mijn positieve instelling altijd de overhand. Ik hoop vooral dat mensen meer naar elkaar willen en gaan luisteren in de toekomst”, sloot Van Dee hoopvol af.

Datum: 20 december 2018 - 11:00 uur
Door: Redactie Korfbal.