Vrijwilliger in de Spotlight: Edwin Mulder

Korfbal Vrijwilligers

In 1999 floot hij de dameskorfbalfinale in zijn Eindhoven, in 2016 maakte hij als bestuurslid van DSC de promotie naar de Korfbal League mee. Twee hoogtepunten uit de afgelopen 35 jaar waarin Edwin Mulder scheidsrechter, trainer, bestuurder (Sportlust en DSC) en bondsraadlid was/is. Sinds afgelopen najaar heeft hij zitting in de districtswerkgroep Vereniging Centraal (Zuid).

“Ik vind dat als je lid bent van een vereniging, je ook iets terug moet geven. Ik heb een hekel aan consumptiegedrag. Verder vind ik verbeteren en veranderen leuke aspecten aan een bestuursfunctie”, aldus Mulder, in het dagelijks leven HR-consultant.

Geen blad voor de mond
Blij wordt Mulder van zijn kinderen die ook korfballen, als vrijwilliger heeft hij plezier in plannen kunnen uitvoeren om zo resultaten te behalen. Daarom ook kan hij er slecht tegen als mensen of commissies vast blijven houden aan het oude, terwijl overduidelijk is dat verandering noodzakelijk is. “Dan neem ik geen blad voor de mond. Dat is zowel een sterk als een zwak punt van me.” Welke overige sterke punten collega-vrijwilligers hem toe zouden schrijven? “Ik denk m’n oprechtheid en toegankelijkheid. Ik ben een ‘mensenmens’.”

Als Mulder een dag directeur van het KNKV zou mogen zijn, zou hij zich met name richten op het in beweging krijgen van verenigingen. “Ook zou ik het NK voor D-pupillen afschaffen, want dat heeft voor deze leeftijdsgroep in mijn ogen geen meerwaarde.”

Ontwikkelen
Als vrijwilliger gaat hij door zolang het plezier oplevert en in die rol is zijn toekomstwens dat korfbal een olympische sport wordt, nationaal een bredere competitie krijgt en er meer vitale verenigingen komen. “Ik hoop dat we met elkaar het korfbal in Nederland verder blijven ontwikkelen en dat we beseffen dat veranderingen sneller gaan dan dat we soms doorhebben. Willen we voortbestaan dan zullen we moeten veranderen naar wat in de huidige maatschappij noodzakelijk is om te voorkomen dat we een ‘grijs’ verbond worden.”

Datum: 10 januari 2019 - 12:00 uur
Door: Redactie Korfbal.