Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #10

Hoofdklasse

De Hoofdklasse duikt de dubbele cijfers in. In de tiende speelronde speelde Groen Geel zich naar een play-off-plek door de overwinning op Nieuwerkerk, won TOP (A) in de laatste seconden van SDO en speelden DSC en Avanti gelijk. Koploper Tempo won van Meervogels en scoorde maar liefst 37 goals.

SDO/Blijwerkt – TOP (A)
SDO won vorige week voor de eerste keer en wilde die lijn graag doorzetten in de wedstrijd tegen TOP. Zij hadden na de nederlaag tegen DSC van vorige week wat goed te maken. De ploeg van Kees-Jan Oppe begon daar in de beginfase goed mee. Het kwam op een 2-5 voorsprong en er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Daarna werd het voor TOP lastiger. SDO kon de wedstrijd in evenwicht brengen en profiteerde van de lage doelpuntenproductie bij TOP: 9-8. Na rust ging SDO door met waar ze mee bezig waren. Ze sloegen zelfs een gat van drie op 13-10 en 16-13. Maar Jeanine Marijs en Anita de Ridder brachten de Zeeuwen daarna terug in de wedstrijd. Mede door hun inbreng stond TOP opeens op voorsprong: 16-17. SDO maakte daarna wel gelijk en daarom mochten de supporters zich opmaken voor een zinderende slotfase. En die kwam er ook. Met uiteindelijk TOP als winnaar. In de laatste secondes schoot De Ridder de Zeeuwen naar de overwinning. TOP-trainer Kees-Jan Oppe: “De start was prima, daarna was het gelijkopgaand omdat onze kansen er niet in gingen. Na rust komen we 13-10 en 16-13 achter. Het positieve is dat wij ervoor bleven gaan en dat we in de laatste acht minuten de wedstrijd toch gewoon wonnen.” SDO-trainer Jesper Oele was teleurgesteld. "Met trots krijg je helaas geen punten. We hebben heel de tweede helft voorgestaan." (Uitslag: 17-18)

Tempo – Meervogels
Een wedstrijd tussen de nummer één en nummer zeven van de Hoofdklasse A. Ondanks het verschil op de ranglijst bleven beide ploegen in de eerste tien minuten redelijk in evenwicht: 6-5. Maar Tempo kwam daarna beter in hun spel. De ploeg van Frits Wip nam een voorsprong van drie punten en breidde die door een lange run uit naar zes punten (14-7). Maar daar hield het niet op voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Zij kwamen op een 16-7 voorsprong en zagen Meervogels daarna voor het eerst sinds lange tijd weer scoren. Het leverde uiteindelijk een duidelijk ruststand op in het voordeel van Tempo: 18-9. Na rust waren beide ploegen los. Tempo handhaafde het aantal doelpunten wat het voor rust had gemaakt én Meervogels scoorde er ook lustig op los, ondanks dat wedstrijd al beslist was. Het leverde in totaal maar liefst 63 doelpunten op. Tempo-trainer Frits Wip: “Zaterdag ging het tijdens de eerste paar minuten gelijk op, maar liepen we daarna al heel snel uit. De tweede helft was er eigenlijk hetzelfde beeld, maar laten we de teugels iets varen waardoor Meervogels uiteindelijk 26 doelpunten maakte, waarvoor een compliment naar hen. De uitslag is duidelijk en zeer terecht.” Meervogels-trainer Patrick den Hertog is logischerwijs minder blij. “We hebben terecht verloren van een beter Tempo. Qua slimmigheid en hardheid waren zij beter. Ze mochten veel te veel pogingen nemen, terwijl wij vaak niet verder kwamen dan één of twee pogingen per aanval. Vanuit dat perspectief is 26 doelpunten maken prima. De komende drie thuiswedstrijden zijn voor ons de wedstrijden om onszelf veilig te spelen.” (Uitslag: 37-26)