Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #10

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #10

Hoofdklasse

Na een paar weken rust vervolgde ook de Hoofdklasse weer de competitie. Het zou het weekend van de uitploegen worden in poule A, met KCC/SO natural dat op bezoek ging bij OVVO/De Kroon, Groen Geel bij Oost-Arnhem en SCO bij De Meeuwen. Op zondag kon Mid-Fryslân/Jansma Burdaard het gat met Wageningen verder opentrekken, maar het moest daarvoor die ploeg wel verslaan.

OVVO/De Kroon – KCC/SO natural
Op papier was de wedstrijd tussen KCC en OVVO niet bepaald moeilijk te voorspellen. De thuisploeg vulde de gedeelde laatste plek in op de ranglijst, terwijl KCC in poule A aan kop ging ondanks het verlies tegen Oost-Arnhem in ronde 9. Bij de Capellenaren keerde Mark Behrens eindelijk weer terug in de basis, na de blessure die hem de slotfase van het zaalseizoen kostte. Het was de thuisploeg die het heft in handen nam in Maarssen. OVVO kwam vroeg op voorsprong, maar bij een stand van 5-2 sloeg de wedstrijd om. De bezoekers verbeterden zich, en al snel werd de 5-2 omgetoverd in 5-7. KCC bleef het spel min of meer controleren, maar kon pas in de tweede helft uitlopen. Van een ruststand van 7-10 sprong de koploper naar 7-13. OVVO zette de achtervolging nog in, maar slaagde er niet in om in de buurt van KCC te komen. Zodra de wedstrijd gespeeld leek liep die ploeg nog maar even uit, waardoor KCC met een ruime overwinning de koppositie behield. OVVO is nog lang niet uit de problemen. (Uitslag: 14-23)

Oost-Arnhem – Groen Geel
Na de overwinning op KCC in de vorige ronde zal Oost-Arnhem optimistisch maar gefocust aan het duel tegen Groen Geel begonnen zijn. Dat was ook te zien op het veld. De ploegen gingen gelijk op, vaak in het voordeel van de thuisploeg. De eerste keer dat er een gat groter dan één viel was dan ook bij 9-7, in het voordeel van de Arnhemmers. Groen Geel wist de achterstand echter voor rust nog goed te maken, en mocht met een voorsprong de pauze in. In de tweede helft verschoof de wedstrijd steeds meer naar Groen Geel. De zaalkampioen deed wat KCC niet lukte door weg te lopen bij Oost-Arnhem, en zodra het eindsignaal klonk was er een duidelijk verschil zichtbaar op het scorebord. Oost-Arnhem kon lang partij bieden, maar ging uiteindelijk ten onder tegen het betere Groen Geel. Die ploeg blijft in de achtervolging op de koppositie. (Uitslag: 16-24)

De Meeuwen – SCO
In Putten werd een vroege degradatiekraker gespeeld. SCO deelde de voorlaatste plek met De Meeuwen, wat betekende dat de winnaar van het duel uit de degradatiezone kon vertrekken. De punten die verdeeld werden, zouden heel goed cruciaal kunnen blijken. De wedstrijd begon vergelijkbaar met die in Arnhem, met twee gelijk opgaande ploegen. Bij 7-7 nam SCO echter het initiatief in handen. De Friezen liepen uit naar 7-10, en namen die voorsprong mee naar de rust. De tweede helft begon bij 9-12, en weer hadden de bezoekers het heft in handen. Al snel liep de Puttense aanval stuk op de verdediging uit het noorden. SCO liep mijlenver uit, en plotseling was de wedstrijd lang en breed gespeeld. SCO passeerde zowel De Meeuwen als Oost-Arnhem op de ranglijst, en voert nu het rechterrijtje aan. De Meeuwen blijft op de voorlaatste plek staan en neemt het in de volgende ronde op tegen de koploper. (Uitslag: 11-23)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – KV Wageningen
Tot slot een duel in de hogere regionen van Hoofdklasse A. Mid-Fryslân won in de voorgaande ronde de derby tegen SCO, en moest blijven winnen om de tweede plek vast te houden en op jacht te kunnen gaan naar de koppositie. De ploeg voelde echter de hete adem van Wageningen al in de nek, dat twee puntjes achter de Friezen stond en omhoog keek. Het duel zou het vierde duel van de week worden waarin de bezoekers er met de punten vandoor gingen. Na een spannende beginfase nam Wageningen de leiding, en gaf die vervolgens nooit meer weg. Bij een ruststand van 11-14 had de thuisploeg nog genoeg ruimte om terug te komen, maar de doelpunten ontbraken in de tweede helft. Mid-Fryslân zakte van plek twee naar plek vier, en werd daarbij gepasseerd door Wageningen dat goede zaken doet. (Uitslag: 16-20)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. KCC 10 16
2. Groen Geel 10 14
3. Wageningen 10 12
4. Mid-Fryslân 10 12
5. SCO 10 8
6. Oost-Arnhem 10 7
7. De Meeuwen 10 6
8. OVVO 10 5

 

Programma:    
OVVO - Mid-Fryslân
De Meeuwen - KCC
Groen Geel - SCO
Wageningen - Oost-Arnhem

 

Datum: 14 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl