Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #10

Hoofdklasse

Na een paar weken rust vervolgde ook de Hoofdklasse weer de competitie. Het zou het weekend van de uitploegen worden in poule A, met KCC/SO natural dat op bezoek ging bij OVVO/De Kroon, Groen Geel bij Oost-Arnhem en SCO bij De Meeuwen. Op zondag kon Mid-Fryslân/Jansma Burdaard het gat met Wageningen verder opentrekken, maar het moest daarvoor die ploeg wel verslaan.

OVVO/De Kroon – KCC/SO natural
Op papier was de wedstrijd tussen KCC en OVVO niet bepaald moeilijk te voorspellen. De thuisploeg vulde de gedeelde laatste plek in op de ranglijst, terwijl KCC in poule A aan kop ging ondanks het verlies tegen Oost-Arnhem in ronde 9. Bij de Capellenaren keerde Mark Behrens eindelijk weer terug in de basis, na de blessure die hem de slotfase van het zaalseizoen kostte. Het was de thuisploeg die het heft in handen nam in Maarssen. OVVO kwam vroeg op voorsprong, maar bij een stand van 5-2 sloeg de wedstrijd om. De bezoekers verbeterden zich, en al snel werd de 5-2 omgetoverd in 5-7. KCC bleef het spel min of meer controleren, maar kon pas in de tweede helft uitlopen. Van een ruststand van 7-10 sprong de koploper naar 7-13. OVVO zette de achtervolging nog in, maar slaagde er niet in om in de buurt van KCC te komen. Zodra de wedstrijd gespeeld leek liep die ploeg nog maar even uit, waardoor KCC met een ruime overwinning de koppositie behield. OVVO is nog lang niet uit de problemen. (Uitslag: 14-23)

Oost-Arnhem – Groen Geel
Na de overwinning op KCC in de vorige ronde zal Oost-Arnhem optimistisch maar gefocust aan het duel tegen Groen Geel begonnen zijn. Dat was ook te zien op het veld. De ploegen gingen gelijk op, vaak in het voordeel van de thuisploeg. De eerste keer dat er een gat groter dan één viel was dan ook bij 9-7, in het voordeel van de Arnhemmers. Groen Geel wist de achterstand echter voor rust nog goed te maken, en mocht met een voorsprong de pauze in. In de tweede helft verschoof de wedstrijd steeds meer naar Groen Geel. De zaalkampioen deed wat KCC niet lukte door weg te lopen bij Oost-Arnhem, en zodra het eindsignaal klonk was er een duidelijk verschil zichtbaar op het scorebord. Oost-Arnhem kon lang partij bieden, maar ging uiteindelijk ten onder tegen het betere Groen Geel. Die ploeg blijft in de achtervolging op de koppositie. (Uitslag: 16-24)