Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #11

Hoofdklasse

Ronde elf van de Hoofdklasse A zag de bovenste helft van de ranglijst het opnemen tegen de onderste helft. Daarvoor moest Oost-Arnhem naar Wageningen, ging SCO bij Groen Geel op bezoek en ontving De Meeuwen koploper KCC/SO natural. OVVO/De Kroon moest proberen de laatste plek te ontsnappen door Mid-Fryslân/Jansma Burdaard te verslaan.

OVVO/De Kroon – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
De eerste wedstrijd van Hoofdklasse A stond op het programma om half vier in Maarssen. Hekkensluiter OVVO ontving Mid-Fryslân, dat door het verlies tegen Wageningen in de voorgaande ronde naar de vierde plek was afgezakt. Het waren de Friezen die als eerste het initiatief namen. De bezoekers sloegen een gaatje, maar OVVO wist te counteren naar 4-3. De wedstrijd sloeg echter weer om, en hoewel de thuisploeg de 4-6 naar 6-6 wist te herstellen, ging Mid-Fryslân met een voorsprong de rust in. De tweede helft zou echter voor de thuisploeg zijn OVVO vocht zich terug, en wist de overwinning binnen te slepen. OVVO won netjes en pakt belangrijke punten in de strijd om handhaving, terwijl Mid-Fryslân de kans om het kampioenschap in Hoofdklasse A verliest. (Uitslag: 17-15)

De Meeuwen – KCC/SO natural
Waar OVVO en Mid-Fryslân het nog spannend maakten, was dat aan Putten niet aan de orde. De thuisploeg wist vaker de korf te vinden dan beide ploegen in Maarssen, maar al bij het rustsignaal leek het gat onoverbrugbaar. De tweede helft begon bij 9-15, en zou geen verlichting brengen voor de thuisploeg. KCC domineerde de wedstrijd, en was simpelweg de betere ploeg. Het gat werd alleen nog maar groter. KCC won terecht en verstevigde de positie als koploper. De Meeuwen komt in de problemen en zakt naar de laatste plek dankzij de overwinning van OVVO. (Uitslag: 17-29)