Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #11

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #11

Hoofdklasse

Ronde elf van de Hoofdklasse A zag de bovenste helft van de ranglijst het opnemen tegen de onderste helft. Daarvoor moest Oost-Arnhem naar Wageningen, ging SCO bij Groen Geel op bezoek en ontving De Meeuwen koploper KCC/SO natural. OVVO/De Kroon moest proberen de laatste plek te ontsnappen door Mid-Fryslân/Jansma Burdaard te verslaan.

OVVO/De Kroon – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
De eerste wedstrijd van Hoofdklasse A stond op het programma om half vier in Maarssen. Hekkensluiter OVVO ontving Mid-Fryslân, dat door het verlies tegen Wageningen in de voorgaande ronde naar de vierde plek was afgezakt. Het waren de Friezen die als eerste het initiatief namen. De bezoekers sloegen een gaatje, maar OVVO wist te counteren naar 4-3. De wedstrijd sloeg echter weer om, en hoewel de thuisploeg de 4-6 naar 6-6 wist te herstellen, ging Mid-Fryslân met een voorsprong de rust in. De tweede helft zou echter voor de thuisploeg zijn OVVO vocht zich terug, en wist de overwinning binnen te slepen. OVVO won netjes en pakt belangrijke punten in de strijd om handhaving, terwijl Mid-Fryslân de kans om het kampioenschap in Hoofdklasse A verliest. (Uitslag: 17-15)

De Meeuwen – KCC/SO natural
Waar OVVO en Mid-Fryslân het nog spannend maakten, was dat aan Putten niet aan de orde. De thuisploeg wist vaker de korf te vinden dan beide ploegen in Maarssen, maar al bij het rustsignaal leek het gat onoverbrugbaar. De tweede helft begon bij 9-15, en zou geen verlichting brengen voor de thuisploeg. KCC domineerde de wedstrijd, en was simpelweg de betere ploeg. Het gat werd alleen nog maar groter. KCC won terecht en verstevigde de positie als koploper. De Meeuwen komt in de problemen en zakt naar de laatste plek dankzij de overwinning van OVVO. (Uitslag: 17-29)

Groen Geel – SCO
Terwijl KCC zonder al te veel problemen De Meeuwen opzij zette, had de directe achtervolger op de koploper iets meer moeite. Groen Geel ontving SCO, de ploeg uit Oldeholtpade. SCO begon de tweede helft van het veld niet bepaald voorspoedig, maar dankzij de winst op De Meeuwen had de ploeg zich op de vijfde plek gevestigd. SCO speelde een sterke wedstrijd, maar de topfavoriet uit Wormer was de betere ploeg. Groen Geel versloeg de Friezen in het blauw en blijft KCC op korte afstand volgen. (Uitslag: 23-16)

Wageningen – Oost-Arnhem
De slotwedstrijd van Hoofdklasse A ging tussen Oost-Arnhem en Wageningen. Wageningen had beslist de punten nodig om nog in aanmerking te komen voor het kampioenschap, maar ook Oost-Arnhem kon de punten goed gebruiken. Alles is nog mogelijk in de degradatiestrijd, en elk punt kan cruciaal zijn. De Arnhemmers waren duidelijk naar het veld gekomen met de intentie die punten op te halen. De ploeg nam de leiding en zette de verdediging potdicht, maar kon dit niet de hele eerste helft volhouden. Halverwege de eerste helft sloeg het spelbeeld om, en in rap tempo veranderde de 2-6 in 9-6. De ruststand werd 12-7, en in de tweede helft drukte Wageningen voldoende door. Oost-Arnhem blijft diep in de gevarenzone, terwijl Wageningen nog een kans maakt om de eerste plek te behalen. (Uitslag: 20-13)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. KCC 11 18
2. Groen Geel 11 16
3. Wageningen 11 14
4. Mid-Fryslân 11 12
5. SCO 11 8
6. Oost-Arnhem 11 7
7. OVVO 11 7
8. De Meeuwen 11 6

 

Programma:    
Oost-Arnhem - De Meeuwen
Mid-Fryslân - Groen Geel
KCC - Wageningen
SCO - OVVO

 

Datum: 20 mei 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl