Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #12

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #12

Hoofdklasse

Het is tijd voor de laatste lootjes in Hoofdklasse A. In speelronde 12 werden bovenin belangrijke punten behaald, terwijl het onderin nog altijd onverminderd spannend is. Dit gebeurde er in de op twee na laatste speelronde in Hoofdklasse A.

Oost-Arnhem – De Meeuwen
In Arnhem was het tijd voor een ware degradatiekraker. Oost-Arnhem liep slechts één puntje voor op hekkensluiter De Meeuwen, en kon dus cruciale punten pakken in de strijd om handhaving. Het eerste duel tussen de twee op het veld eindigde in de eerste punten voor de ploeg uit Arnhem, en op eigen veld was het team van plan wederom de punten binnen te slepen. Om 3 uur ’s middags gaf scheidsrechter Falkenberg het startsignaal. De eerste helft was voor de bezoekers in Putten. De teams legden elkaar het vuur aan de schenen, waarna De Meeuwen een voorsprong van 10-13 uit de eerste helft trok. In de tweede helft zette Oost-Arnhem de verdediging echter potdicht, en de kansen die de Puttenaren wel kregen, leken maar niet te vallen. Oost-Arnhem pakte net de overwinning, en is komt in een zeer mooie positie voor handhaving in de laatste twee ronden. De Meeuwen zal tweemaal moeten winnen om Oost-Arnhem in te halen en degradatie te voorkomen. (Uitslag: 17-16)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Groen Geel
In Reduzum waren de kampioensdromen al opgegeven, maar Mid-Fryslân kon zich nog altijd weer eens bewijzen tegen de zaalkampioen van de Hoofdklasse. In Wormer wisten de Friezen al te winnen, en de ploeg zag geen enkele reden dat het dat kunstje op eigen veld niet zou kunnen herhalen. Groen Geel had echter andere plannen. De bezoekers schoten uit de startblokken, en hadden al snel een gat van vier te pakken. Mid-Fryslân timmerde echter hard aan de weg terug. Na verloop van tijd was de ploeg weer helemaal terug en toonde het scorebord een gelijke stand van 10-10. In de slotfase namen de bezoekers het roer echter weer over. De ballen vielen simpelweg makkelijker bij de ploeg uit Wormer, en de uitslag loog er niet om. Groen Geel deed goede zaken in het noorden van het land, terwijl Mid-Fryslân wederom op twaalf punten blijft hangen. (Uitslag: 14-19)

KCC/SO natural – Wageningen
De klapper van de week was het duel in Capelle aan den IJssel. Koploper KCC ontving Wageningen, nog altijd een outsider voor de titel. Wageningen stond ietwat gehavend aan de start dankzij de afwezigheid van de geblesseerde Steven Landman, maar Ernstjan de Vries zou zich een waardige vervanger tonen. De eerste voorsprong was voor de thuisploeg, maar Wageningen wist dat het moest winnen om kans te houden op de titel. De teams gingen gelijk op, maar tegen de tijd dat het rustsignaal klonk had Wageningen een voorsprong van 9-11 te pakken. Die werd meteen na rust weer goed gemaakt, maar KCC kon de bezoekers niet bij blijven houden. Wageningen liep uit en koerste in de tweede helft op een ruime overwinning af. Wageningen won in Capelle aan den IJssel en blijft in de titelrace, terwijl KCC Groen Geel op gelijke hoogte ziet komen. (Uitslag: 15-21)

SCO – OVVO/De Kroon
Tot slot werd OVVO/De Kroon ontvangen door SCO. De ploeg uit Maarssen stond slechts een puntje achter op haar tegenstander, wat betekende dat een overwinning de ploeg weer uit de degradatiezone zou hijsen. Voor SCO was een overwinning minstens zo waardevol, aangezien de ploeg zich dan bijna compleet uit de problemen zou werken. Bij SCO keerde Menno de Vries terug na een schorsing, terwijl Martijn Roos weer in de basis van OVVO terugkeerde. Hij was het ook die de eerste treffer door de korf liet knallen, maar de bezoekers zouden niet lang aan de leiding blijven. De thuisploeg wist vanaf de 3-3 weg te springen, en dankzij knap verdedigingswerk zou OVVO eigenlijk nooit meer in de buurt. Het lukte SCO net niet om het verschil op tien te brengen. In plaats daarvan kwam de ploeg uit Maarssen in de slotfase nog iets terug, maar de overwinning was mijlenver buiten bereik. OVVO gaat de laatste ronden vanuit de degradatiezone in, terwijl SCO nog maar één puntje nodig heeft om zich compleet veilig te spelen. (Uitslag: 19-13)

Stand Hoofdklasse A:

  W P
1. KCC/SO natural 12 18
2. Groen Geel 12 18
3. Wageningen 12 16
4. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 12 12
5. SCO 12 10
6. Oost-Arnhem 12 9
7. OVVO/De Kroon 12 7
8. De Meeuwen 12 6

 

Programma:    
Oost-Arnhem - Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
De Meeuwen - OVVO/De Kroon
KCC/SO natural - SCO
Wageningen - Groen Geel

 

Datum: 27 mei 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl