Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: #13

Hoofdklasse

Niet veel verrassingen in de dertiende speelronde van de Hoofdklasse A. Groen Geel won makkelijk bij Meervogels, Avanti versloeg SDO/Blijwerkt en Tempo pakte de twee punten tegen Nieuwerkerk. DSC heeft nog kans op de play-offs omdat het won tegen TOP Arnemuiden; zij kunnen bij winst op Tempo een plek bij de eerste twee bemachtigen.

Meervogels/Fisica - Groen Geel
Meervogels mocht zaterdag nog even genieten van de Hoofdklasse. Voor Groen Geel was het zaak om op bezoek in Zoetermeer te winnen, omdat nummer drie DSC de ploeg op de hielen zit. De ploegen bleven in het begin redelijk dichtbij elkaar. Groen Geel kwam wel een op een kleine voorsprong van drie punten: 4-7. Meervogels-trainer Patrick den Hertog begon daarna al druk te wisselen en nam een time-out. Maar dat bracht Groen Geel niet van de wijs. De ploeg uit Wormer ging door met waar ze mee bezig was en vertaalde dat in een 8-13 ruststand. Na rust scoorden beide ploegen om en om en bleef het verschil redelijk groot. Door een 1-6 run op het einde van de wedstrijd werd de stand voor Groen Geel wel nog wat fijner. Meervogels-trainer Patrick den Hertog: “Een gedreven Groen Geel speelde tegen een Meervogels wat niet op 200% speelde. En dan is Groen Geel gewoon beter. Terechte uitslag tegen een Groen Geel wat op het goede moment in vorm lijkt te komen.” (Uitslag: 19-29)

Avanti/Flexcom - SDO/Blijwerkt
‘Het uitstapje’ van SDO naar de Hoofdklasse is bijna ten einde. Het mocht tegen Avanti in Pijnacker nog wel een keer aan de bak. De thuisploeg bewees wel al snel dat het beter was dan SDO. Zij kwamen op een 7-2 voorsprong en bouwden dat uit naar een 13-8 ruststand. In de tweede helft was het Avanti dat gestaag uitliep en een goede wedstrijd neerzette. Ook keerde Linda van der Zijden na een blessure terug in het eerste van Avanti. Een aantal spelers van het tweede kregen ook nog een kans van trainer Marrien Ekelmans. Laatstgenoemde zag een goed Avanti. “Het was een prima wedstrijd van ons. Aanvallend hebben we via meerdere schijven gescoord zoals we dat graag willen. Heel de wedstrijd goed en geconcentreerd gespeeld en uitslag neergezet die we graag wilden.” (Uitslag: 27-19)