Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #13

Hoofdklasse

Het korfbaljaar is bijna voorbij, maar nog niets is zeker in Hoofdklasse A. In de voorlaatste speelronde konden verscheidene ploegen beslissingen maken. Voor de meeste ploegen zal het echter nog altijd aankomen op de laatste speelronde.

Oost-Arnhem – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Waar Mid-Fryslân al een tijdje veilig is, is Oost-Arnhem nog vol in strijd voor handhaving. De twee troffen elkaar in Arnhem in de wetenschap dat de thuisploeg zich misschien veilig kon spelen, afhankelijk van het gelijktijdige duel in Putten. Voor Oost-Arnhem zelf was het vooral zaak om te winnen. De ploeg stuitte echter op een taai Mid-Fryslân. De Friezen namen in de eerste helft de voorsprong en sloegen een gaatje, maar zodra het rustsignaal klonk had de ploeg van Ron Steenbergen zich weer teruggevochten naar 10-11. Echter, de tweede helft was weer in het voordeel van de bezoekers. Oost-Arnhem vocht voor wat het waard was, maar kon de Friezen niet meer voorbij. Mid-Fryslân doet de sportieve plicht in Arnhem, terwijl degradatie nog altijd op de loer ligt voor Oost-Arnhem (Uitslag: 19-22)

De Meeuwen – OVVO/De Kroon
Op het moment dat Oost-Arnhem punten verloor, vochten De Meeuwen en OVVO de rest van de degradatiestrijd uit. Voor de thuisploeg was deze wedstrijd al een alles-of-niets-scenario. Bij verlies was het einde verhaal voor de Puttenaren, terwijl een overwinning de ploeg in een relatief mooie positie zou brengen. OVVO kon dankzij het resultaat in Arnhem op gelijke hoogte komen als Oost-Arnhem, maar moest daarvoor De Meeuwen nog wel aan de kant zetten. Op de snikhete dag was het de thuisploeg met de eerste voorsprong, en nadat OVVO op gelijke hoogte kwam herpakte De Meeuwen zich en bracht de eerste helft tot een mooi einde bij 8-6. In de tweede helft liep de ploeg iets uit, en De Meeuwen leek hard op de overwinning af te gaan. OVVO was echter nog niet klaar. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Maarssen op 17-16, waar op jacht kon naar de gelijkmaker. Het eindsignaal kwam echter eerder. De strijd om degradatie zal in de laatste ronde gestreden worden. De best gepositioneerde ploeg is Oost-Arnhem, dat maar één puntje hoeft te pakken tegen OVVO om degradatie te voorkomen. Als OVVO met 8 of meer doelpunten weet te winnen, blijft de ploeg in de Hoofdklasse, ténzij De Meeuwen in die situatie wint van Mid-Fryslân. Dan gaat de handhaving naar De Meeuwen. (Uitslag: 17-16)