Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: #3

Hoofdklasse

In de derde speelronde van de Hoofdklasse A stond er een kraker op het programma. Groen Geel en TOP (A) namen het in Wormer tegen elkaar op. Het leverde een doelpuntrijk gelijkspel op: 31-31. Verder won Avanti verrassend bij Tempo, zegevierde Nieuwerkerk bij SDO en won DSC thuis van Meervogels.

Groen Geel – TOP (A)
Ondanks het verrassende verlies van Groen Geel tegen Nieuwerkerk vorige week, was deze wedstrijd toch een kraker. Twee goede ploegen, die voor de play-offs willen gaan, stonden tegenover elkaar. Het werd een gelijkwaardige wedstrijd. Groen Geel kon in de beginfase wel op 6-3 komen, maar die voorsprong werd snel weggewerkt door TOP: 6-6. Tot en met het rustsignaal kon geen ploeg afscheid nemen en stond het 14-13 in het voordeel van Groen Geel. Gelijk na rust kreeg Anita de Ridder een strafworp mee en stond het weer gelijk. Daarna kon het Groen Geel van Dico Dik, dat startte zonder Stijn Hoekstra, wel uitlopen naar 23-19. Na een time-out en een aantal omzettingen, kwam TOP weer terug. Petra van Belzen en Michael Hendrikse kwamen binnen de lijnen. Na die omzettingen scoorde TOP er tien en Groen Geel drie, totdat Groen Geel weer de geest kreeg. Zij scoorden er vier in twee minuten, waardoor de ploeg uit Wormer opeens weer op voorsprong stond. Jeanine Marijs kon de stand nog wel gelijktrekken, waardoor beide ploegen op 31 goals eindigden. TOP-trainer Kees-Jan Oppe was tevreden over zijn ploeg en deelde wat pluimen uit. “Jurriaan Bouwens verdedigde goed en scoorde er negen. Anita de Ridder en Jorian Schroevers scoorden er allebei zes. Ik ben tevreden over de 31 goals en de drive die wij lieten zien, ook toen wij achterstonden.” (Uitslag: 31-31)

Tempo – Avanti/Flexcom
Een in prima vorm verkerend Tempo trof zaterdag Avanti in Alphen aan den Rijn. De ploeg van Frits Wip liep eigenlijk vanaf minuut één achter de feiten aan. Avanti startte dan ook met een 0-3 voorsprong. Maar tot en met de rust keerde Tempo terug in de wedstrijd. Het kwam op 12-12, maar ook in de tweede helft kwam Avanti beter uit de kleedkamer. Stefan Hogervorst schoot er van afstand twee in, waarna Jelle Steenbeek ook twee goals maakte. Weer gelijk dus. En dat bleef het staan tot de 18-18. Avanti nam daarna weer een voorsprong van twee en dat kon Tempo niet meer rechtzetten. Tempo-trainer Frits Wip was na afloop niet blij. “Avanti is de terechte winnaar. Ze troefden Tempo op meerdere fronten af. Tempo had moeite om tot scoren te komen en verdedigende pressie op te leggen. Net als in de tour zijn we pas bij de derde etappe, maar de finish is in Parijs.” (Uitslag: 21-25)