Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: #5

Hoofdklasse

Na speelronde vijf is er een eenzame kloploper, nadat er vorige week liefst vier ploegen op nummer één stonden. Tempo is nu de trotse koploper door een overwinning bij DSC. Avanti verloor bij TOP (A) en Meervogels won verrassend van ‘stuntploeg’ Nieuwerkerk. SDO is als enige nog puntloos na een stevig verlies bij Groen Geel.

TOP (A) – Avanti/Flexcom
Een mooi affiche tussen twee ploegen die tot nu toe aardig draaiden. Avanti was na vorige week opeens een van de vier koplopers en TOP volgde op één punt. Bij TOP stond Petra van Belzen weer in de basis. Zij schoot de 1-0 en 2-0 binnen. Maar de bezoekers uit Pijnacker begonnen beter aan de wedstrijd; zij schoten zichzelf naar 2-5. Maar TOP kon die start goed van zich afzetten. Het begon beter te spelen en werd effectiever. Daardoor kwam het op een 9-6 voorsprong, die door Avanti bij rust wel weer rechtgetrokken werd: 11-11. Na rust was het een ander verhaal. TOP had het initiatief en ging definitief over Avanti heen. Het kwam op 21-16 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Avanti kwam nog sterk terug tot twee punten verschil, maar daar bleef het voor de ploeg van Marrien Ekelmans wel bij. TOP-trainer Kees-Jan Oppe was blij. “Dimitry Janse en Willemijn Bouwens vielen degelijk in. Jurriaan Bouwens scoorde er zes en in het andere vak maakte iedereen drie of vier goals. Een terechte overwinning en dat geeft ons een positief gevoel.”(Uitslag: 23-21)

Groen Geel – SDO/Blijwerkt
De thuisploeg had in Wormer wel het een en ander goed te maken. Het liep tot nu toe totaal niet voor de ploeg uit Noord-Holland, dat nog steeds op zoek is naar de ideale samenstelling. Slechts drie punten werden tot nu toe behaald en dat is niet genoeg om mee te doen om de play-offs. In de beginfase bleef SDO nog redelijk bij Groen Geel. Maar nadat de 5-5 van Bouke van Koerten werd afgekeurd, was het klaar. Groen Geel was veel beter en schoot SDO volledig weg. De ploeg van Dico Dik liep weg naar 9-5. SDO-trainer Jesper Oele probeerde die flow te doorbreken met een time-out, maar dat had geen effect. Met 15-9 werd er gerust. Na rust stond er geen maat op Groen Geel. De wedstrijd was snel in de tweede helft gespeeld en daardoor kon Groen Geel freewheelend boven de 30 goals uitkomen. Misschien dat deze wedstrijd Groen Geel het rechte pad op krijgt. SDO staat nog steeds zonder punten onderaan. Groen Geel trainer Dico Dik vond het een gemakkelijke zaterdag. “Een eenvoudige avond in Wormer. Via 15-9 met rust naar een 34-15 overwinning. Er was veel energie aan Wormer-zijde. We hadden prima aanvallen met mooie goals over alle schijven. Ik ben erg tevreden over het spel en de inzet van de afgelopen drie weken.” (Uitslag: 34-15)