Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #8

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #8

Hoofdklasse

De achtste speelronde, oftewel de tweede wedstrijd na de winterstop in de Hoofdklasse A. De ploeg zijn weer ingekomen en kunnen nu echt laten zien wat ze waard zijn. Nieuwerkerk deed dat afgelopen weekend door Avanti in Pijnacker te verslaan. TOP heeft weer aansluiting door te winnen bij Meervogels en koploper Tempo won overtuigend van hekkensluiter SDO. Ook Groen Geel deed goede zaken door te winnen bij DSC.

Avanti-Nieuwerkerk
Een wedstrijd tussen twee ‘Blauwen’. Voor Nieuwerkerk is het tot nu toe een mooi seizoen. Er werden al veel punten gepakt en de strijd tegen degradatie lijkt ver weg. Bij Avanti zijn de resultaten ook prima. Tot nu toe werden er acht punten gepakt en daar is niks mis mee. Maar de bezoekers uit Nieuwerkerk gingen wel beter van start in de wedstrijd. Het kwam op 1-2 en kon die voorsprong uitbreiden naar een 8-10 voorsprong bij rust. In de tweede helft zette de ploeg van Leon Simons door en was het heer en meester. Na rust had het een run van vier goals, wat een 8-14 voorsprong opleverde. De wedstrijd was gespeeld. Daardoor liep Nieuwerkerk, mede aan de hand van een goede Koen Collée (zeven veldgoals) uit naar een ruime overwinning. Daardoor blijft Nieuwerkerk bij de top van de Hoofdklasse A. Avanti staat in één klap nog maar één plek boven de degradatiestreep. Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “Van te voren was de verwachting een zeer moeilijke wedstrijd te spelen tegen Avanti. De week ervoor wonnen ze nog van Groen Geel en dat is een knappe prestatie en zegt zeker iets over de kwaliteit van Avanti als spelers en staf. We denken zelf dat we van alle ploegen kunnen winnen omdat we geloven in ons eigen kunnen. Daarnaast hebben spelers van Nieuwerkerk 2 ook een belangrijke bijdrage gehad in onze winst. De kwaliteiten in onze selectie hebben we geprobeerd optimaal te benutten.” Avanti- trainer Marrien Ekelmans: “Totale off-day van ons. Hadden eerste kwartier veel meer goals moeten maken, gezien het aantal kansen. Dit was zo’n dag dat er weinig goed ging. Deze nederlaag slikken en rug rechten naar zaterdag toe.” (Uitslag: 17-26)

Tempo-SDO/Blijwerkt
Koploper Tempo ontving zaterdag  SDO. De ploeg van Jesper Oele moest het vanwege een blessure stellen zonder Gerhard Gouderjaan, hij werd vervangen door Bouke van Koerten. De openingsfase was desondanks voor de bezoekers. Zij kwamen op een 2-4 voorsprong. Maar door maar liefst een run van tien goals besliste Tempo de wedstrijd bijna al in de eerste helft. Het werd 12-4 en dat was nog niet eens de ruststand. Tempo kwam tot de rust tot maar liefst zeventien goals. SDO zette daar negen goals tegenover. Tempo haalde het niveau van de eerste helft in de tweede helft niet. Het kreeg wat meer druk en kreeg meer goals om de oren. Het verschil tussen beide ploegen bleef wel duidelijk zichtbaar. Daarnaast kon Tempo wel ‘gewoon’ de grens van 30 goals over en laat het zien dat het een waardige kampioenskandidaat is. Niemand kan meer om de ploeg van Frits Wip heen. SDO-trainer Jesper Oele: “Terecht verloren weer. Tempo was heer en meester.” (Uitslag: 32-20)

Meervogels/Fisica – TOP
Na twee verliespartijen tegen koploper Tempo, wilde TOP weer eens twee punten pakken. In sporthal De Veur in Zoetermeer begon de ploeg van Kees-Jan Oppe goed aan die missie. Ze begonnen met een 2-6 voorsprong, maar Meervogels was daardoor nog niet verslagen. Zij kwamen terug tot 8-9, maar lieten TOP daarna weglopen naar een 13-17 ruststand. Die voorsprong hielden de Zeeuwen vast en konden hem zelfs uitbreiden naar 20-28. De laatste tien minuten ging het dus niet meer om de punten voor Meervogels. Toch maakten ze er nog acht. Bij TOP viel vooral Jeanine Marijs op met acht goals. TOP-trainer Kees-Jan Oppe: “Jeanine was scherp met acht goals en kreeg twee strafworpen mee. Verder scoorde iedereen weer lekker mee. Wij staan nu één punt achter Nieuwerkerk en gelijk met Groen Geel. Wij gaan ervoor!” Meervogels-trainer Patrick den Hertog was ook wel tevreden: “Aanvallend een goed Meervogels; 28 goals met een dynamisch schotpercentage van 27%. Daar zijn we erg tevreden over. Verdedigend blijken we kwetsbaar, 33 tegen, waarvan 21 dames goals, is gewoon veel te veel. De complimenten gaan naar TOP, zij deden het aanvallend erg goed. Overall is het verdiende overwinning voor TOP. Ze hebben iets vaker kunnen herhalen, en hun toppers goed in stelling kunnen brengen. Daar hadden wij helaas geen antwoord op.” (Uitslag: 28-32)

DSC-Groen Geel
Het talentvolle maar grillige Groen Geel trok dit weekend naar Eindhoven. Het DSC van Wouter Blok draaide ook een wisselvallig seizoen en dat maakte deze wedstrijd extra interessant. Groen Geel ging in ieder geval prima van start. Het kwam 1-3 en 5-9 voor en trok dat tot en met de rust keurig door: 9-16. Groen Geel heerst en DSC komt niet in het spel. In de tweede helft was dat eigenlijk hetzelfde. Behalve een gele kaart voor Timo de Wit, kwam er niet veel spanning meer in de wedstrijd. De Wit kreeg geel voor commentaar op de leiding. Wat bleef staan was dat Groen Geel de wedstrijd keurig uitspeelde en duidelijk de betere was. Toch gek dat dat niet vaker wil lukken bij de ploeg uit Wormer. Groen Geel-trainer Dico Dik: "Groen Geel speelde een sterke wedstrijd met zeer veel beleving en overtuiging. Alleen op 0-0 was de stand gelijk, via een 9-16 ruststand naar een 19-28 eindstand. Opvallend is dat totaal elf spelers hebben gespeeld en dat ze allen gescoord hebben.” (Uitslag: 19-28)

Stand Hoofdklasse A:

 

W

P

1. Tempo

8

14

2. Nieuwerkerk

8

10

3. Groen Geel

8

9

4. TOP

8

9

5. DSC

8

8

6. Avanti

8

8

7. Meervogels

8

6

8. SDO

8

0

 

Programma 26 januari:

 

 

TOP

-

DSC

Nieuwerkerk

-

Tempo

Groen Geel

-

Meervogels/Fisica

SDO/Blijwerkt

-

Avanti

 
Datum: 21 januari 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.