Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #8

Hoofdklasse

De achtste speelronde, oftewel de tweede wedstrijd na de winterstop in de Hoofdklasse A. De ploeg zijn weer ingekomen en kunnen nu echt laten zien wat ze waard zijn. Nieuwerkerk deed dat afgelopen weekend door Avanti in Pijnacker te verslaan. TOP heeft weer aansluiting door te winnen bij Meervogels en koploper Tempo won overtuigend van hekkensluiter SDO. Ook Groen Geel deed goede zaken door te winnen bij DSC.

Avanti-Nieuwerkerk
Een wedstrijd tussen twee ‘Blauwen’. Voor Nieuwerkerk is het tot nu toe een mooi seizoen. Er werden al veel punten gepakt en de strijd tegen degradatie lijkt ver weg. Bij Avanti zijn de resultaten ook prima. Tot nu toe werden er acht punten gepakt en daar is niks mis mee. Maar de bezoekers uit Nieuwerkerk gingen wel beter van start in de wedstrijd. Het kwam op 1-2 en kon die voorsprong uitbreiden naar een 8-10 voorsprong bij rust. In de tweede helft zette de ploeg van Leon Simons door en was het heer en meester. Na rust had het een run van vier goals, wat een 8-14 voorsprong opleverde. De wedstrijd was gespeeld. Daardoor liep Nieuwerkerk, mede aan de hand van een goede Koen Collée (zeven veldgoals) uit naar een ruime overwinning. Daardoor blijft Nieuwerkerk bij de top van de Hoofdklasse A. Avanti staat in één klap nog maar één plek boven de degradatiestreep. Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “Van te voren was de verwachting een zeer moeilijke wedstrijd te spelen tegen Avanti. De week ervoor wonnen ze nog van Groen Geel en dat is een knappe prestatie en zegt zeker iets over de kwaliteit van Avanti als spelers en staf. We denken zelf dat we van alle ploegen kunnen winnen omdat we geloven in ons eigen kunnen. Daarnaast hebben spelers van Nieuwerkerk 2 ook een belangrijke bijdrage gehad in onze winst. De kwaliteiten in onze selectie hebben we geprobeerd optimaal te benutten.” Avanti- trainer Marrien Ekelmans: “Totale off-day van ons. Hadden eerste kwartier veel meer goals moeten maken, gezien het aantal kansen. Dit was zo’n dag dat er weinig goed ging. Deze nederlaag slikken en rug rechten naar zaterdag toe.” (Uitslag: 17-26)

Tempo-SDO/Blijwerkt
Koploper Tempo ontving zaterdag  SDO. De ploeg van Jesper Oele moest het vanwege een blessure stellen zonder Gerhard Gouderjaan, hij werd vervangen door Bouke van Koerten. De openingsfase was desondanks voor de bezoekers. Zij kwamen op een 2-4 voorsprong. Maar door maar liefst een run van tien goals besliste Tempo de wedstrijd bijna al in de eerste helft. Het werd 12-4 en dat was nog niet eens de ruststand. Tempo kwam tot de rust tot maar liefst zeventien goals. SDO zette daar negen goals tegenover. Tempo haalde het niveau van de eerste helft in de tweede helft niet. Het kreeg wat meer druk en kreeg meer goals om de oren. Het verschil tussen beide ploegen bleef wel duidelijk zichtbaar. Daarnaast kon Tempo wel ‘gewoon’ de grens van 30 goals over en laat het zien dat het een waardige kampioenskandidaat is. Niemand kan meer om de ploeg van Frits Wip heen. SDO-trainer Jesper Oele: “Terecht verloren weer. Tempo was heer en meester.” (Uitslag: 32-20)