Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #9

Hoofdklasse

Twee dingen waren in de Hoofdklasse A nog zeker: Tempo wint en SDO verliest. Ook die twee zekerheden kunnen nu overboord. Koploper Tempo verloor zaterdag bij Nieuwerkerk en SDO won thuis van Avanti. Verder deden DSC en Groen Geel goede zaken door hun wedstrijden te winnen. Tempo is nog steeds de koploper, maar Nieuwerkerk nadert op slechts twee punten. Groen Geel staat er ook weer goed bij, zij volgen op één punt van Nieuwerkerk.

TOP (A) – DSC
Twee middenmoters troffen elkaar dit weekend. Alhoewel, op voorhand stonden beide ploegen slechts één en twee punten van de nummer twee. Het geeft maar weer eens aan hoe mooi de Hoofdklasse A is tot nu toe. Op het eerste oog leek het dus een gelijkopgaande wedstrijd te gaan worden. Maar DSC ging toch echt beter van start dan TOP. Het kwam op 0-3, zag TOP wel 1-3 maken, maar liep daarna weer uit naar 1-5. Maar TOP liet in die fase wel weer meteen zijn tanden zien. Het kwam terug top 5-7. Vlak voor rust kwam het zelfs terug tot één punt: 9-10. Maar door een buzzerbeater gingen de Eindhovenaren toch met twee punten voorsprong de rust in: 11-13. Na rust zette de ploeg van Wouter Blok weer aan. Het kwam op 12-16, maar zag die voorsprong daarna als sneeuw voor de zon verdwijnen: 17-17. Zoals in heel de wedstrijd kwam DSC daar vervolgens wel weer overheen. Aan de hand van invaller Robert Roubos die twee van zijn twee schoten raak schoot, kwam DSC op 19-23 en later ook op 20-25. Maar vlak voor tijd was het wéér spannend. TOP counterde de scores van DSC naar 25-26, met nog iets meer dan een halve minuut op de klok. TOP kreeg nog een aantal schoten, maar scoorde niet meer. DSC-trainer Wouter Blok: “We hebben het goed gedaan in Arnemuiden. Een meer dan verdiende overwinning. Over veel schijven kunnen scoren. We maken het na een tussenstand van 19-24 nog onnodig spannend waardoor we eindigen op 25-26 in ons voordeel. Heel de competitie is wisselvallig. Ik denk dat iedereen van iedereen kan winnen. Tot afgelopen weekend waren Tempo en SDO voorspelbaar qua uitslagen. Maar sinds zaterdag is dat ook niet meer zo. Dat geeft misschien de sterkte van de poule weer.” Kees-Jan Oppe (trainer TOP): “Wij kwamen wij terug tot 25-26 én kregen de bal nog in de aanval. Wij speelden het netjes uit met een korte kans. Die ging helaas mis. Wij pakten de rebound en scoorden. Helaas was het net één seconde na de ‘buzzer’. Qua scoren gaat het goed. Samen met Tempo heben we de meeste doelpunten gescoord. Verdedigend moeten wij er minder doorlaten.” (Uitslag: 25-26)

Nieuwerkerk-Tempo
Tempo kwam als onbedreigde koploper naar Nieuwerkerk om de punten op te halen. Maar dat zou op voorhand weleens lastig kunnen worden tegen het goed presterende Nieuwerkerk. De ploeg van Leon Simons bijt dit seizoen uitstekend van zich af en pakte al een serie mooie overwinningen. Een overwinning tegen Tempo zou helemaal bevestigen dat de ploeg van Leon Simons bovenin mee kan blijven doen. Tot en met de 9-9 tussenstand die in de eerste helft op het scorebord stond, gingen de ploegen gelijk op. Maar in de laatste tien minuten voor rust was Nieuwerkerk los. Het nam dan ook een voorsprong de rust in: 16-13. Na rust was Tempo er wel weer als de kippen bij: 16-16. Hetzelfde gat wat bij rust op het bord stond, werd vervolgens wel weer op het bord geschoten door Nieuwerkerk: 19-16. Daarna werd het verschil tussen beide ploegen alleen maar groter: 26-20. Daarna herstelde Tempo nog even, maar kon het niet voorkomen dat Nieuwerkerk weer een overwinning kon bijschrijven. Nieuwerkerk staat nu tweede, op slechts twee punten van de ploeg uit Alphen aan den Rijn; Tempo. Kunnen zij echt mee gaan doen? Trainer Leon Simons blijft wat dat betreft voorzichtig: “Onze spelers hebben zichzelf prima voorbereid en het laten zien tijdens de wedstrijd. Daar zijn we als coaches erg trots op. Winnen van titelkandidaat Tempo is een knappe prestatie, maar met elkaar zijn we bewust van onze doelstelling. Alle ploegen zitten dichtbij elkaar en dat maakt het een mooie competitie. Wij willen in ieder geval zo snel mogelijk ‘handhaving’ veilig stellen.” Tempo-trainer Frits Wip: “Nieuwerkerk heeft verdiend gewonnen. Ze waren scherper en schoten een beter percentage.”(Uitslag: 28-24)