Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A #9

Hoofdklasse

Ook in de Hoofdklasse A is de strijd op het veld weer losgebarsten. In het weekend van Pasen werd speelronde 9 gespeeld, waarin OVVO/De Kroon op bezoek ging bij Groen Geel en Wageningen De Meeuwen ontving. Koploper KCC/SO natural trof op eigen veld met Oost-Arnhem een van de hekkensluiters, en op paasmaandag ging Mid-Fryslân/Jansma Burdaard naar SCO voor de Friese derby.

Groen Geel – OVVO/De Kroon
Er stond OVVO een zware klus te wachten in Wormer. De ploeg uit Maarssen nam de laatste plaats op de ranglijst in, met evenveel punten als Oost-Arnhem. Groen Geel was volop in de race om de titel, en had in de zaal al laten zien dat het die race kon winnen. Daar promoveerde de ploeg van Dico Dik naar de Cashback World Korfbal League door de Hoofdklassefinale te winnen. Het verschil in prestaties in de rest van het seizoen was echter nauwelijks terug te zien in Wormer. De ploegen maakten er een spannende slotfase, maar uiteindelijk was het toch “gewoon” de thuisploeg die aan het langste eind trok. Groen Geel won de eerste competitiewedstrijd op het veld van 2019 met één puntje verschil, en blijft hard op jacht naar de koppositie in de Hoofdklasse A. OVVO verloor en bleef hekkensluiter, maar dankzij de spanning onderaan de ranglijst is er nog geen man overboord in Maarssen. (Uitslag: 18-17)

KCC/SO natural – Oost-Arnhem
KCC zal blij zijn geweest om het veld weer op te mogen. Het zaalseizoen eindigde in een nachtmerriescenario, want na OVVO in 2015 en DSC in 2017 werd KCC de derde ploeg in de geschiedenis van de Korfbal League die vanaf de negende plek degradeerde na een best-of-three serie. Op het veld voerde de ploeg echter onbetwist de ranglijst aan, met een voorsprong van vier punten op achtervolgers Groen Geel en Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. De ploeg begon echter wel zonder Steven Verhoeff en Julian Middelkoop. Of het nu daardoor kwam of door het warme weer, de ploeg uit Capelle aan den IJssel kon niet domineren zoals de ploeg misschien had gehoopt. Oost-Arnhem had op vrijwel elk doelpunt van KCC een antwoord paraat, tot de ploeg halverwege de eerste helft het initiatief in eigen handen nam. De Arnhemmers kwamen aan de leiding en brachten de voorsprong tot een ruststand van 12-14. KCC moest herstellen, maar de ploeg van Ron Steenbergen had bloed geroken en beet gretig toe. 12-14 veranderde rap in 12-18, waarmee Oost-Arnhem plotseling hard op een overwinning af stevende. De thuisploeg was echter nog niet uitgespeeld. KCC vocht zich terug, maar bleef hangen bij twee verschil. Tussen 18-20 en 20-22 was het spannend, maar de laatste twee doelpunten waren beide voor de bezoekers. Oost-Arnhem zorgt voor een kleine verrassing door de koploper te verslaan en profiteerde daarmee van het verlies van OVVO. KCC blijft aan kop, maar verliest terrein ten opzichte van de achtervolgers. (Uitslag: 20-24)