Wat gebeurde er in de Hoofdklasse A: #2

Hoofdklasse

Tijd voor speelronde twee in de Hoofdklasse A. Nieuwerkerk sprong er qua resultaat deze week duidelijk uit. De ploeg van Leon Simons won met 25-18 van play-off-kandidaat Groen Geel. Verder won TOP (A) met diezelfde uitslag van SDO, pakte DSC de punten bij Avanti en overklaste Tempo in Zoetermeer Meervogels met 12-29. TOP en Tempo zijn tot nu toe als enige foutloos en staan bovenaan.

TOP (A) – SDO/Blijwerkt
SDO, dat vorige week opnieuw prima meekon maar geen punten pakte, kwam zaterdag op bezoek bij het in goede vorm verkerende TOP. De ploeg van Kees-Jan Oppe verloor dit seizoen nog amper en maakt een solide indruk. Tijdens de beginfase kon geen van de ploegen vroeg het verschil maken. Na veertien minuten nam SDO wel verrassend een 4-6 voorsprong. Maar TOP herstelde zich op tijd en zocht de kleedkamers op met een 11-9 voorsprong. Na rust was het snel klaar. Na tien minuten kwam TOP vier punten voor en bouwde het die voorsprong gestaag uit naar een ruime overwinning. Vooral de verdedigende kwaliteiten van de dames maakten het verschil, vindt TOP-coach Oppe: “De dames verdedigden erg goed en kregen maar drie doelpunten tegen. Gelukkig scoorden bij ons zeven van de acht spelers en als invaller schoot Sander Kloet er van afstand ook nog één in. Anita de Ridder scoorde zeven goals. Na twee wedstrijden staat TOP(A) lekker samen met Tempo bovenaan.” Jesper Oele (SDO) was realistisch. “Het was een terechte uitslag. Zij liepen in de tweede helft uit. Ik ben wel tevreden over de eerste helft, al hadden we voor moeten staan met rust. Dan hadden we ze meer pijn kunnen doen.” (Uitslag: 25-18)

Avanti/Flexcom – DSC
DSC verloor vorige week de eerste wedstrijd en wilde dat zaterdag rechtzetten. Avanti begon echter het best aan de wedstrijd. De ploeg uit Pijnacker kwam op 2-0 en breidde die voorsprong uit naar 7-2. Via de tussenstanden 10-4 en 11-5 leek Avanti de wedstrijd in handen te hebben. Maar DSC zette voor rust aan en kon terugkomen tot een 15-12 ruststand. Na rust kreeg de comeback van de Eindhovenaren helemaal gestalte. Ze kwamen terug tot 16-16 en voorkwamen lang dat Avanti tot scoren kwam. Daardoor stond het plots 16-22 en was de wedstrijd gespeeld. DSC scoorde maar liefst negen maal op rij, en dat is knap. Voor Avanti is de uitslag, na een goede start, erg zuur. Marrien Ekelmans (Avanti): “We speelden een prima eerste helft waarbij we er zes voorkomen. Het gat bij rust met drie voor, was te klein gezien de verhouding. Na rust verzuimen we het eerste stuk mee te scoren, waar we wel 100% kansen voor kregen. Daarmee hielpen we DSC in het zadel, dat de tweede helft een goede afronding kende.” (Uitslag: 22-28)