Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #10

Hoofdklasse

Nadat de Hoofdklasse een tijdje stil had gelegen, gingen de ploegen zaterdag weer los. TOP, DSC, Sporting Delta en Avanti kwamen het best voor de dag. Zij wonnen hun wedstrijden. Daardoor is TOP nu koploper en volgt nummer twee DSC op twee punten.

SDO/Blijwerkt – TOP Arnemuiden
Koploper TOP Arnemuiden ging afgelopen zaterdag op bezoek in Kamerik. SDO pakte tot nu toe slechts een punt in de Hoofdklasse en leek dit weekend ook geen aanspraak te maken op de winst. Toch opende de thuisploeg de score. Dat was wel meteen een van de laatste wapenfeiten van de ploeg uit Kamerik. TOP kwam op 1-3 en bouwde die voorsprong eigenlijk alleen maar uit. Een vrij gemakkelijke overwinning, met wel erg weinig doelpunten. Het publiek zal zich niet heel erg hebben vermaakt. Door de overwinning blijft TOP de koploper van de Hoofdklasse B en zit er misschien wel een prijs in voor de Zeeuwen dit seizoen. (Uitslag: 8-13)

Fiks – DSC
Twee ploegen die met de top meekwam in de eerste seizoenshelft van het veld. Twee ploegen die op het eerste oog dus gelijk op zouden moeten gaan. Mart Hortensius opende voor Fiks in ieder geval de score. En tot en met de rust was het vanaf dat moment eigenlijk constant stuivertje wisselen. Beide ploegen konden geen afstand nemen en daardoor werd er met een 8-7 voorsprong voor Fiks gerust. Na rust kon DSC iets meer het verschil maken. Zij kwamen op een 11-12 voorsprong en wisten voor het eerst een gaatje te slaan: 11-14. Vanaf dat moment was het meteen ook geen wedstrijd meer. DSC kwam op een 11-16 voorsprong en zag Fiks daarna nog slechts een keer scoren. (Uitslag: 12-16)