Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #10

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #10

Hoofdklasse

Nadat de Hoofdklasse een tijdje stil had gelegen, gingen de ploegen zaterdag weer los. TOP, DSC, Sporting Delta en Avanti kwamen het best voor de dag. Zij wonnen hun wedstrijden. Daardoor is TOP nu koploper en volgt nummer twee DSC op twee punten.

SDO/Blijwerkt – TOP Arnemuiden
Koploper TOP Arnemuiden ging afgelopen zaterdag op bezoek in Kamerik. SDO pakte tot nu toe slechts een punt in de Hoofdklasse en leek dit weekend ook geen aanspraak te maken op de winst. Toch opende de thuisploeg de score. Dat was wel meteen een van de laatste wapenfeiten van de ploeg uit Kamerik. TOP kwam op 1-3 en bouwde die voorsprong eigenlijk alleen maar uit. Een vrij gemakkelijke overwinning, met wel erg weinig doelpunten. Het publiek zal zich niet heel erg hebben vermaakt. Door de overwinning blijft TOP de koploper van de Hoofdklasse B en zit er misschien wel een prijs in voor de Zeeuwen dit seizoen. (Uitslag: 8-13)

Fiks – DSC
Twee ploegen die met de top meekwam in de eerste seizoenshelft van het veld. Twee ploegen die op het eerste oog dus gelijk op zouden moeten gaan. Mart Hortensius opende voor Fiks in ieder geval de score. En tot en met de rust was het vanaf dat moment eigenlijk constant stuivertje wisselen. Beide ploegen konden geen afstand nemen en daardoor werd er met een 8-7 voorsprong voor Fiks gerust. Na rust kon DSC iets meer het verschil maken. Zij kwamen op een 11-12 voorsprong en wisten voor het eerst een gaatje te slaan: 11-14. Vanaf dat moment was het meteen ook geen wedstrijd meer. DSC kwam op een 11-16 voorsprong en zag Fiks daarna nog slechts een keer scoren. (Uitslag: 12-16)

Sporting Delta – Rohda
Aan de ene kant een ploeg die tegen degradatie vecht (Sporting Delta) aan de andere kant een ploeg die om de bovenste plekken hoopt mee te doen (Rohda). De wedstrijd verliep in de eerste helft volgens plan voor de eerstgenoemde ploeg. Sporting Delta wist daarom een voorsprong van 9-6 de rust in te nemen. Na rust werd het wel meteen 9-7, maar dat was geen startschot voor een inhaalrace van Rohda. Nee, Sporting Delta kon juist uitlopen naar 13-7. Opvallend was wel dat Rohda maar liefst vijf strafworpen miste in het duel. Sporting Delta ging na de 13-7 vrolijk door met scoren en kon daardoor een mooie ruime overwinning over de streep trekken. (Uitslag: 19-10)

Avanti/Flexcom – Tweemaal Zes
Nadat het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Keizer had geklonken, werd het wedstrijdbeeld vrij snel duidelijk. Avanti kwam op een 4-0 voorsprong en ging via de tussenstanden 5-2, en 6-3 met 7-4 rusten tegen bezoeker Tweemaal Zes. Na rust werd het verschil echter pas echt gemaakt. Avanti nam een voorsprong van 9-5 en zette daarna een run van zeven doelpunten neer (16-5). Daardoor was de wedstrijd gespeeld en kon Avanti met een aantal wissels freewheelend naar het einde. (Uitslag: 19-7)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP (A) 10 17
2. DSC 10 15
3. Rohda 10 13
4. Fiks 10 12
5. Avanti 10 11
6. Sporting Delta 10 6
7. Tweemaal Zes 10 5
8. SDO 10 1

 

Programma    
Fiks - Rohda
Tweemaal Zes - DSC
TOP - Avanti
Sporting Delta - SDO

 

Datum: 14 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl