Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #11

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #11

Hoofdklasse

Speelronde nummer drie na de hervatting van de Hoofdklasse B. Rohda kon zich na twee nederlagen herstellen bij Fiks, Avanti won in een mooi duel van TOP (A), Sporting Delta deed onderin goede zaken en DSC won in een doelpuntarm duel van Tweemaal Zes.

Fiks – Rohda
Een wedstrijd tussen twee ploegen die nog niet helemaal lekker in hun vel zitten sinds de tweede fase van het veld. Beide ploegen verloren de laatste twee wedstrijden en wilden de goede vorm weer te pakken krijgen. Dat lukte Rohda in de eerste helft beter. Fiks stond op 2-1 nog op voorsprong, maar moest daarna het initiatief laten aan de bezoekers uit Amsterdam. De schade bleef voor Fiks wel beperkt tot en met de rust. Rohda ging met een 8-9 voorsprong rusten. In de tweede helft duurde het even voordat Rohda echt afscheid kon nemen van Fiks. Op 13-16 leek het wel gespeeld te zijn. Toch kwam Fiks terug tot 16-18 en daarna zelfs tot 18-18. Maar Rohda speelde het goed uit en kon in de laatste minuut toch de winst pakken. (Uitslag: 18-19)

TOP (A) – Avanti/Flexcom
Het in goede vorm verkerende Avanti kwam zaterdag op bezoek in Zeeland. De thuisploeg was de trotse koploper en won ook zijn eerste twee duels na de hervatting van de Hoofdklasse. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. In de eerste helft bleven de ploegen bij elkaar. De dames van TOP maakte voor de thuisploeg het verschil, bij Avanti waren het vooral heren die de doelpunten maakten. Het resulteerde in een 12-12 stand bij rust. In de tweede helft was het eigenlijk opnieuw stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Maar mede door het inbrengen van Ruben Louwerse (Avanti 2) kon Rick van den Blink weer in de spits plaatsnemen. En dat was niet zonder effect. Hij maakte in totaal zeven doelpunten; vier daarvan vielen in de slotfase. Het leverde weer een overwinning op voor Avanti, dat stijgt naar de vierde plek. (Uitslag: 21-22)

Sporting Delta – ​SDO/Blijwerkt
Voor de thuisploeg was dit op voorhand een heel erg belangrijk duel. Sporting Delta stond voor zaterdag op slechts een punt van de degradatiestreep. SDO weet eigenlijk al lang dat het gedegradeerd is en speelt dus zonder druk. ‘Delta’ begon goed aan de wedstrijd. Ze startten met een 2-1 voorsprong, maar zagen daarna twee heren tot botsing komen. Laurens Tijhuis moest daardoor van het veld en werd vervangen door broer Jeroen Tijhuis. Achteraf bleek dat Laurens een gebroken oogkas had opgelopen, het is de vraag of hij nog in actie kan komen gedurende dit seizoen. Sporting Delta liet zich door de blessure niet afleiden; zij kwamen op een 5-2 voorsprong en bouwden die tot en met rust uit naar een 12-7 voorsprong. De wedstrijd leek enigszins beslist te zijn, maar niks bleek minder waar. SDO kroop steeds dichterbij en kwam zelfs op slechts twee punten (19-17). Daarna counterde Sporting Delta via invaller Tijhuis wel weer, waardoor de wedstrijd beslist was. (Uitslag: 20-17)

Tweemaal Zes – ​DSC
Eerstgenoemde ploeg maakt nog kans op handhaving, DSC doet nog mee op de titel. Voor beide ploegen dus genoeg belangen om zich op te kunnen richten. Toch leverde de wedstrijd in Maartensdijk niet veel spektakel op. De supporters van Tweemaal Zes zullen daar anders over hebben gedacht in de eerste helft, want zij zagen hun ploeg bij rust op een voorsprong van 7-5 staan. DSC kon in de tweede helft zichzelf wel herstellen. Het kwam op 10-10 en nam daarna ook de controle over. Het kwam op 10-12 en ondanks dat Tweemaal Zes nog wel goed terugkwam, ging de winst mee naar Eindhoven. (Uitslag: 13-15)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP 11 17
2. DSC 11 17
3. Rohda 11 15
4. Avanti 11 13
5. Fiks 11 12
6. Sporting Delta 11 8
7. Tweemaal Zes 11 5
8. SDO 11 1

 

Programma    
DSC - Sporting Delta
Rohda - TOP
SDO - Tweemaal Zes
Avanti - Fiks
Datum: 20 mei 2019 - 22:00 uur
Door: Redactie Korfbal.