Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #11

Hoofdklasse

Speelronde nummer drie na de hervatting van de Hoofdklasse B. Rohda kon zich na twee nederlagen herstellen bij Fiks, Avanti won in een mooi duel van TOP (A), Sporting Delta deed onderin goede zaken en DSC won in een doelpuntarm duel van Tweemaal Zes.

Fiks – Rohda
Een wedstrijd tussen twee ploegen die nog niet helemaal lekker in hun vel zitten sinds de tweede fase van het veld. Beide ploegen verloren de laatste twee wedstrijden en wilden de goede vorm weer te pakken krijgen. Dat lukte Rohda in de eerste helft beter. Fiks stond op 2-1 nog op voorsprong, maar moest daarna het initiatief laten aan de bezoekers uit Amsterdam. De schade bleef voor Fiks wel beperkt tot en met de rust. Rohda ging met een 8-9 voorsprong rusten. In de tweede helft duurde het even voordat Rohda echt afscheid kon nemen van Fiks. Op 13-16 leek het wel gespeeld te zijn. Toch kwam Fiks terug tot 16-18 en daarna zelfs tot 18-18. Maar Rohda speelde het goed uit en kon in de laatste minuut toch de winst pakken. (Uitslag: 18-19)

TOP (A) – Avanti/Flexcom
Het in goede vorm verkerende Avanti kwam zaterdag op bezoek in Zeeland. De thuisploeg was de trotse koploper en won ook zijn eerste twee duels na de hervatting van de Hoofdklasse. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. In de eerste helft bleven de ploegen bij elkaar. De dames van TOP maakte voor de thuisploeg het verschil, bij Avanti waren het vooral heren die de doelpunten maakten. Het resulteerde in een 12-12 stand bij rust. In de tweede helft was het eigenlijk opnieuw stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Maar mede door het inbrengen van Ruben Louwerse (Avanti 2) kon Rick van den Blink weer in de spits plaatsnemen. En dat was niet zonder effect. Hij maakte in totaal zeven doelpunten; vier daarvan vielen in de slotfase. Het leverde weer een overwinning op voor Avanti, dat stijgt naar de vierde plek. (Uitslag: 21-22)