Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #12

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #12

Hoofdklasse

We gaan de laatste fase van de Hoofdklasse B in. DSC en TOP zijn verwikkeld in een titelstrijd doordat zij dit weekend hun wedstrijden wisten te winnen. Nummer drie Rohda volgt op vier punten. Verder speelden SDO en Tweemaal Zes gelijk en won Fiks zijn eerste wedstrijd na de hervatting van het veld. 

DSC – Sporting Delta
DSC wilde zich zaterdag bewijzen als grootste uitdager van TOP Arnemuiden. Sporting Delta nam van vorige week een goed gevoel mee; zij won van SDO en nestelde zich boven de streep. DSC had in het begon nog moeite om in haar spel te komen. Toch kwam zij wel op een 3-1 voorsprong. Maar via 5-3 en 5-4, kwam Sporting Delta op 5-5. Daarna zette DSC wel weer aan en kon het voor rust op 9-7 komen. Na rust was het verschil ook niet snel gemaakt. Tot en met 12-10 konden de bezoekers uit Dordrecht bijblijven. Daarna namen de Eindhovenaren voor het eerst echt afstand: 16-12. Toen was de wedstrijd ook meteen gespeeld. (Uitslag: 18-13)

SDO/Blijwerkt – Tweemaal Zes
De thuisploeg degradeerde vorige week en kon dus vrijuit spelen tegen Tweemaal Zes. De bezoekers uit Maartensdijk speelde in de beginfase echter beter. Zij kwamen op een 0-4 voorsprong. Maar SDO rechtte prima de rug en kon voor rust nog op één punt komen: 8-9. De tweede helft begon exact zoals de eerste helft. Tweemaal Zes kwam op een voorsprong van vier punten én SDO kwam weer terug. Daarna nam SDO zelfs steeds een voorsprong, maar ‘TZ’ wist elke voorsprong te counteren. Daarom eindigde de wedstrijd onbeslist. (Uitslag: 17-17)

Avanti/Flexcom – Fiks
De thuisploeg zat er lekker in vanaf de zaal. Het won de eerste drie wedstrijden en wilde daar tegen Fiks nog een overwinning aan toevoegen. Fiks zat er na het kampioenschap in de zaal juist niet zo lekker in. Zij verloor alle drie de wedstrijden. Het leek dus logisch dat Avanti, de ploeg in vorm, de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken. In de eerste helft ging het gelijk op tussen de ploegen. Avanti kon voor rust op 9-7 wel een gaatje te slaan. Maar voor Fiks was dat juist het seintje om een extra stap te zetten. Het boog de 9-7 achterstand in een 9-11 voorsprong. Avanti voegde daar nog een goal bij, waardoor er met 10-11 werd gerust. In de tweede helft nam Fiks in eerste instantie het initiatief. Het hield een kleine marge vast, tot de 15-15. Daarna kon Fiks wel weer een gat van drie slaan: 15-18 en later 17-20. Avanti toonde nog één laatste stuiptrekking toen het de 19-20 scoorde, maar onder andere door twee strafworpen voor Fiks was de wedstrijd beslist. Fiks-trainer Rick Nell is blij dat zijn ploeg na een mindere periode weer opkrabbelt. “Er zat zaterdag weer veel strijd en beleving in ons spel. Kansen en strafworpen werden nu wel verzilverd. Verdedigend zat het ook goed. We moeten wel minder bezig zijn met de twee mannen die het leiden. We moeten gewoon weer lekker vrijuit ballen en dan kijken we of we in het linkerrijtje kunnen blijven. Maar ik ben natuurlijk superblij met de punten.” (Uitslag: 20-23)

Rohda – TOP Arnemuiden
De vorige editie van Rohda-TOP beloofde niet veel goeds voor het duel in Amsterdam. Toen werd er namelijk weinig gescoord: 13-13. Maar nu was dat aantal goals bij rust al bijna bereikt, alleen was de verhouding nogal uit balans. TOP stond halverwege maar liefst met 3-17. Een flinke afstraffing voor de ploeg uit Amsterdam. Want na rust ging TOP vrolijk verder. Rohda kon wel meer goals maken dan in de eerste helft (zeven), maar kwam ondanks dat niet in de buurt van een resultaat tegen TOP. Kees-Jan Oppe (trainer van TOP) was blij met de overwinning. “In de eerste helft hebben wij heel scherp gespeeld. Zowel verdedigend als aanvallend was het geweldig. Dat gevoel moeten wij vasthouden in de laatste twee wedstrijden.” (Uitslag: 10-21)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP 12 19
2. DSC 12  19
3. Rohda 12 15
4. Fiks 12  14
5. Avanti 12 13
6. Sporting Delta 12 8
7. Tweemaal Zes 12 6
8. SDO 12 2

 

Programma    
Rohda - DSC
Fiks - Sporting Delta
Avanti - SDO
TOP - Tweemaal Zes

 

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto.nl

Datum: 27 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.