Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #12

Hoofdklasse

We gaan de laatste fase van de Hoofdklasse B in. DSC en TOP zijn verwikkeld in een titelstrijd doordat zij dit weekend hun wedstrijden wisten te winnen. Nummer drie Rohda volgt op vier punten. Verder speelden SDO en Tweemaal Zes gelijk en won Fiks zijn eerste wedstrijd na de hervatting van het veld.

DSC – Sporting Delta
DSC wilde zich zaterdag bewijzen als grootste uitdager van TOP Arnemuiden. Sporting Delta nam van vorige week een goed gevoel mee; zij won van SDO en nestelde zich boven de streep. DSC had in het begon nog moeite om in haar spel te komen. Toch kwam zij wel op een 3-1 voorsprong. Maar via 5-3 en 5-4, kwam Sporting Delta op 5-5. Daarna zette DSC wel weer aan en kon het voor rust op 9-7 komen. Na rust was het verschil ook niet snel gemaakt. Tot en met 12-10 konden de bezoekers uit Dordrecht bijblijven. Daarna namen de Eindhovenaren voor het eerst echt afstand: 16-12. Toen was de wedstrijd ook meteen gespeeld. (Uitslag: 18-13)

SDO/Blijwerkt – Tweemaal Zes
De thuisploeg degradeerde vorige week en kon dus vrijuit spelen tegen Tweemaal Zes. De bezoekers uit Maartensdijk speelde in de beginfase echter beter. Zij kwamen op een 0-4 voorsprong. Maar SDO rechtte prima de rug en kon voor rust nog op één punt komen: 8-9. De tweede helft begon exact zoals de eerste helft. Tweemaal Zes kwam op een voorsprong van vier punten én SDO kwam weer terug. Daarna nam SDO zelfs steeds een voorsprong, maar ‘TZ’ wist elke voorsprong te counteren. Daarom eindigde de wedstrijd onbeslist. (Uitslag: 17-17)