Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #13

Hoofdklasse

In de op één na laatste speelronde van de Hoofdklasse B is de strijd om de play-offs nog altijd onverminderd spannend. Wageningen kon zich als eerste verzekeren van een plek bij de bovenste twee door te winnen van Mid-Fryslân, terwijl AW.DTV op visite ging bij Oost-Arnhem en Dalto een bezoekje bracht bij Unitas.

Oost-Arnhem – AW.DTV
Vergeleken met AW.DTV stond er voor Oost-Arnhem eigenlijk niet bijzonder veel meer op het spel. Waar de Amsterdammers een overwinning goed konden gebruiken in de aanloop naar de beslissing tegen Dalto, had de thuisploeg zowel de degradatiestreep als de play-offs al een tijdje terug uit het zicht zien verdwijnen. Oost-Arnhem speelde echter wel de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen, en toonde zich gebrand om het thuispubliek met een spektakel te bedanken. Toch was het AW.DTV dat het heft in handen nam. Bij 6-10 leek de ploeg uit de hoofdstad al een behoorlijke voorsprong te hebben opgebouwd, maar de promovendus uit Arnhem counterde snel. Bij 11-11 stonden de ploegen weer op gelijke hoogte, waarna Oost-Arnhem zelfs op een 13-12 voorsprong kwam bij rust. De tweede helft was vanaf minuut één spannend, maar de voorsprong lag verrassend genoeg steeds bij de thuisploeg. Het was AW.DTV dat steeds in de achtervolging moest, mede dankzij een zuivere Bas Broenink. Bij 21-20 leken de ploegen zich op te maken voor een spannende, interessante slotfase. Hoewel spannend echter beslist het verkeerde woord was, was het slotstuk zeker interessant. Oost-Arnhem zette de verdediging dicht en liep stapje voor stapje uit. Tegen de tijd dat Naomi Busch namens AW.DTV de korf weer wist te vinden, hadden de Arnhemmers hun doelpuntentotaal al naar 29 gekrikt. Het was Bas Broenink die het laatste zaalduel van Oost-Arnhem afsloot door vanaf de middenlijn de 30 aan te tikken tegen de koploper. De thuisploeg geniet, terwijl AW.DTV een matig duel van zich af moet zetten om zich voor te bereiden op de beslissing tegen Dalto. (Uitslag: 30-22)

Unitas/Perspectief – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dalto ging in speelronde 13 op bezoek in Harderwijk. Waar AW.DTV zich liet verrassen door Oost-Arnhem, had Dalto echter geen problemen met Unitas. Na de 1-1 van Maike van den Berg kwam de hekkensluiter nooit meer op gelijke hoogte met de ploeg uit Driebergen. Dalto domineerde vanaf de eerste minuut. Unitas laat gedurende het gehele seizoen al een patroon zien waarbij de ploeg in de eerste helft lang meekon met de andere ploegen om vervolgens in het tweede bedrijf de punten te verliezen, maar zelfs dat was niet aan de orde. Na de 4-6 werd het eerste gat al geslagen, en hoewel de ploeg het verschil van 4-10 nog kon terugdringen naar 8-11, lukte het de Harderwijkers in de rest van de eerste helft niet meer om te scoren. Bij een stand van 8-17 zochten de teams de kleedkamers op. De tweede helft gaf de thuisploeg geen kans om nog terug te komen. De marge van Dalto dook enkele keren onder de 9, maar het verschil werd niet kleiner dan 8 doelpunten. Unitas verliest en zal de laatste wedstrijd van de Hoofdklasse tegen Wageningen spelen. Dalto wint vrijwel probleemloos en gaat met een goed gevoel de beslissing tegen AW.DTV in, waar dankzij het verlies van de Amsterdammers nu ook een gelijkspel voldoende is. (Uitslag: 26-36)