Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #13

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #13

Hoofdklasse

De één na laatste speelronde van de Hoofdklasse B stond dit weekend op het programma. De koplopers wonnen hun wedstrijden en spelen volgende week een wedstrijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse B. Verder wonnen Fiks en Avanti ook hun wedstrijden.

Fiks – Sporting Delta
De thuisploeg had vorige week voor de eerste keer sinds de hervatting weer twee punten gepakt in de Hoofdklasse B. Sporting Delta verloor vorige week van DSC en wilde zich revancheren. De ploegen bleven in de eerste helft lang bij elkaar. Fiks nam wel steeds een voorsprong, maar die werd gecounterd door Sporting Delta. Dat leverde een ruststand van 11-11 op. In de tweede helft kon Fiks echter ook niet echt een groot gat slaan. Op 21-19 en 22-19 was daar wel een gat. Melissa Heijne maakte met een fraaie doorloopbal een einde aan de spanning. Sporting Delta kon nog tot 22-20 terugkomen, maar dat was te laat. Jan Bongers (Sporting Delta): “Wederom een goed spelend Delta met de ambitie om de punten te pakken. Aanvallend was het prima, verdedigend net niet goed genoeg. Senna speelde zeer sterk, zowel verdedigend als aanvallend”, vertelt hij op de clubwebsite. Rick Nell (Fiks): “Als we over twee weken winnen van SDO betekent dan dat we derde worden. Dat is zeer mooi als promovendus. Het was mijn laatste thuiswedstrijd als coach van Fiks. Het was misschien geen hele goede wedstrijd, maar spannend was het wel. Twee ploegen die gewaagd aan elkaar waren.” (Uitslag: 22-20)

TOP (A) – Tweemaal Zes
De Zeeuwse koploper herstelde zich vorige week in Amsterdam van de nederlaag tegen Avanti en nam het nu op tegen Tweemaal Zes. In de eerste helft werd ook meteen duidelijk dat die vorm prima doorgezet kon worden. TOP was veel beter dan Tweemaal Zes en stond bij rust dan ook terecht 18-6 voor. Verdedigend was TOP degelijk en in de aanval scoorde bij de ploeg van Kees-Jan Oppe in totaal elf spelers. Vooral de mannen waren scherp in de afronding. Voor TOP werd het een goede generale repetitie voor de beslissende wedstrijd tegen DSC. Daar moet het gebeuren. TOP-trainer Oppe: “Dat was weer een lekkere zaterdag! TOP(A) 2 kampioen en TOP(A) 1 winst. Op naar de kampioenswedstrijd tegen DSC.” (Uitslag: 31-12)

Rohda – DSC
De thuisploeg werd vorige week afgemaakt door TOP. Het werd in Amsterdam toen 10-21. Dit keer trad het thuis aan tegen de andere gedeelde koploper DSC. In de eerste helft werd wel al snel duidelijk dat het beter ging dan de week ervoor. Rohda kon prima mee met DSC en stond bij rust met 10-12 achter. DSC kon na rust die voorsprong niet echt uitbreiden. Het stugge Rohda bleef bij en DSC speelde een stroeve pot. Daardoor werd er in de formatie van Wouter Blok flink gewisseld. Toch bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend, maar kon DSC toch wel aan het langste eind trekken. (Uitslag: 19-20)

Avanti – SDO/Blijwerkt
Voor Avanti een speciale wedstrijd omdat clubicoon Rick van den Blink en Nikki Klijn afscheid namen van de ploeg. Het zag er naar in de beginfase wel naar uit dat het afscheid verpest zou worden. Het al gedegradeerde SDO kwam op een 5-1 voorsprong. Maar al snel kon Avanti orde op zaken stellen. De ploeg uit Pijnacker kwam terug tot 5-6 en 7-9. Later stond er zelfs een 11-9 voorsprong op het bord. In de tweede helft kon SDO nog wel even bijblijven. Maar toen Angelo van der Hout en Tom Snaphaan scoorden, was de marge vier punten. Daarna was de wedstrijd gespeeld en liet de afscheidnemende Rick van den Blink nog even zien wat hij kon. Hij scoorde zijn laatste doelpunt en kon in stijl naar de kant. (Uitslag: 23-14)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP 13 21
2. DSC 13 21
3. Fiks 13 16
4. Rohda 13 15
5. Avanti 13 15
6. Sporting Delta 13 8
7. Tweemaal Zes 13 6
8. SDO 13 2

 

Programma    
DSC - TOP
SDO - Fiks
Tweemaal Zes - Rohda
Sporting Delta - Avanti

 

Datum: 3 juni 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl