Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #13

Hoofdklasse

De één na laatste speelronde van de Hoofdklasse B stond dit weekend op het programma. De koplopers wonnen hun wedstrijden en spelen volgende week een wedstrijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse B. Verder wonnen Fiks en Avanti ook hun wedstrijden.

Fiks – Sporting Delta
De thuisploeg had vorige week voor de eerste keer sinds de hervatting weer twee punten gepakt in de Hoofdklasse B. Sporting Delta verloor vorige week van DSC en wilde zich revancheren. De ploegen bleven in de eerste helft lang bij elkaar. Fiks nam wel steeds een voorsprong, maar die werd gecounterd door Sporting Delta. Dat leverde een ruststand van 11-11 op. In de tweede helft kon Fiks echter ook niet echt een groot gat slaan. Op 21-19 en 22-19 was daar wel een gat. Melissa Heijne maakte met een fraaie doorloopbal een einde aan de spanning. Sporting Delta kon nog tot 22-20 terugkomen, maar dat was te laat. Jan Bongers (Sporting Delta): “Wederom een goed spelend Delta met de ambitie om de punten te pakken. Aanvallend was het prima, verdedigend net niet goed genoeg. Senna speelde zeer sterk, zowel verdedigend als aanvallend”, vertelt hij op de clubwebsite. Rick Nell (Fiks): “Als we over twee weken winnen van SDO betekent dan dat we derde worden. Dat is zeer mooi als promovendus. Het was mijn laatste thuiswedstrijd als coach van Fiks. Het was misschien geen hele goede wedstrijd, maar spannend was het wel. Twee ploegen die gewaagd aan elkaar waren.” (Uitslag: 22-20)

TOP (A) – Tweemaal Zes
De Zeeuwse koploper herstelde zich vorige week in Amsterdam van de nederlaag tegen Avanti en nam het nu op tegen Tweemaal Zes. In de eerste helft werd ook meteen duidelijk dat die vorm prima doorgezet kon worden. TOP was veel beter dan Tweemaal Zes en stond bij rust dan ook terecht 18-6 voor. Verdedigend was TOP degelijk en in de aanval scoorde bij de ploeg van Kees-Jan Oppe in totaal elf spelers. Vooral de mannen waren scherp in de afronding. Voor TOP werd het een goede generale repetitie voor de beslissende wedstrijd tegen DSC. Daar moet het gebeuren. TOP-trainer Oppe: “Dat was weer een lekkere zaterdag! TOP(A) 2 kampioen en TOP(A) 1 winst. Op naar de kampioenswedstrijd tegen DSC.” (Uitslag: 31-12)