Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #14

Hoofdklasse

De kampioen van de Hoofdklasse B is bekend: TOP Arnemuiden. De Zeeuwen wonnen in een direct duel om het kampioenschap met 11-13 van DSC. TOP meldt zich volgend seizoen daarom in de Ereklasse. De degradanten in de Hoofdklasse, SDO en Tweemaal Zes, wonnen zaterdag allebei hun wedstrijden. Avanti deed dat zaterdag op bezoek bij Sporting Delta, dat wel in de Hoofdklasse blijft.

DSC - TOP
Dé absolute kraker van het weekend. Een direct duel om het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Op voorhand was het niet duidelijk wie nu daadwerkelijk de favoriet was. Timo de Wit en Anita de Ridder gaven op deze website in twee interviews aan dat ze allebei niet de favoriet waren. Volgens De Wit was TOP de favoriet, De Ridder vond dat er geen favoriet was. TOP kwam in Eindhoven in ieder geval op voorsprong. Vijf minuten duurde het daarna tot DSC ook wist te scoren. Timo de Wit schoot raak: 1-1. Na dertien minuten korfbal kwam daar pas het derde doelpunt bij. Die was ook voor DSC. Daarna ging het wat sneller. DSC kwam op 4-2, maar zo’n vijf minuten later stond TOP met 4-5 voor. De Zeeuwen breidden die voorsprong uit naar 5-8 en namen een 6-9 voorsprong de rust in. Na rust was er nog minder spektakel te zien. TOP kwam na rust wel op 6-10, maar die stand werd daarna door DSC bijna gelijkgetrokken: 9-10. De spanning was weer terug. Op het goede moment wist TOP daarna wel weer te scoren. Zij kwamen op 9-11 en 10-12. Het werd daarna nog 11-12, maar de 12-12 viel maar niet. TOP maakte daar gebruik van en kwam op 11-13. Een slechte ‘finale’ levert TOP als winnaar op. Zij promoveren naar de Ereklasse. (Uitslag: 11-13)

SDO/Blijwerkt - Fiks
Nummer laatst SDO kreeg zaterdag voor de laatste keer de kans om zich te laten zien in de Hoofdklasse. Het was voor de club ook een speciaal moment: het 60-jarig bestaan werd gevierd. De ploeg uit Kamerik kreeg Fiks op bezoek, dat vooral in de eerste helft van de veldcompetitie goed presteerde. SDO begon goed aan de wedstrijd. Het nam een voorsprong, maar zag op 3-4 dat die voorsprong verdwenen was. De rest van de eerste helft had Fiks ook een kleine voorsprong. Bij rust leverde dat een 8-9 stand op. Na rust nam Fiks steeds weer een kleine voorsprong en kon SDO het opnieuw knap gelijktrekken. Totdat SDO zélf op voorsprong kwam: 16-15. Toen waren de rollen even omgedraaid. Fiks maakte nu gelijk, maar daarna werd gebroken met deze trend. SDO sloeg een gaatje van twee punten (18-16) en leek de winst binnen te gaan halen. Ondanks dat Fiks daarna weer terug kwam tot 19-19, kon SDO toch twee punten bijschrijven. Zij maakten in de slotfase de 20-19 en daar bleef het in Kamerik bij. Fiks-trainer Rick Nell blikt terug: "Afgelopen zaterdag was SDO gemotiveerder dan Fiks. We misten ook te veel kansen, zeker in het begin. We waren verdedigend niet scherp genoeg. Het was wel een heel mooi seizoen zowel voor mij als voor Fiks. We behaalden het vierde de kampioenschap van Fiks 1, waardoor Fiks zowel in de zaal als op het veld Hoofdklasse speelt. Ook Fiks 2 gaat op het veld naar de Reserve Hoofdklasse. Al met al een mooi jaar als afsluiting op een fantastische periode als trainer van Fiks." (Uitslag: 20-19)