Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #2

Hoofdklasse

Speelronde 2 was een enerverende ronde voor Hoofdklasse B. Elke wedstrijd was interessant om te kijken, of het nu om een comeback ging zoals bij de duels tussen Wageningen en Dalto/Klaverblad Verzekeringen of SCO en AW.DTV, of een spannende slotfase zoals in Harderwijk en Arnhem.

Oost-Arnhem – Rohda
De Arnhemmers zullen niet bijzonder veel hebben verwacht van het duel tegen Rohda. De Amsterdammers wisten in speelronde 1 Dalto te verslaan, waar Oost-Arnhem verloor van Wageningen. De ploegen bleken echter behoorlijk gelijkwaardig. Na een minuut stak Matthijs Baerends van wal met de 1-0 waarna een doelpuntrijke fase volgde. Enkele minuten later leek Rohda het voordeel te hebben met de 3-4, maar al snel zette de thuisploeg zich er weer naast. Bij 5-8 sloeg Rohda voor het eerst een echt gat, dat in vijf minuten weer werd gedicht. De ploegen bleven vervolgens lang bij elkaar in het vizier. De ruststand was 13-13, tekenend voor de wedstrijd waarin de twee ploegen elkaar geen ruimte lieten. Ook tijdens de tweede helft bleven de ploegen dicht bij elkaar, maar nu sloeg Oost-Arnhem een gat. De ploeg van Ron Steenbergen toverde de 17-17 om in 19-17 en wist daarmee lang op voorsprong te blijven. Het verschil werd zelfs drie bij 22-19, en nogmaals bij 24-21. Rohda gaf zich echter niet gewonnen, en met nog zes minuten te spelen viel de 24-24 van Sophie Hansen door de korf. Oost-Arnhem nam weer de voorsprong met nog zo’n drie minuten te spelen, maar een verkeerd verdedigde doorloopbal veroorzaakte de gelijkmaker vanaf de strafworpstip. Een schot later was het weer raak voor Oost-Arnhem, maar weer ging de verdediging de fout in. Na een succesvolle vrije bal van Hansen werd een time out aangevraagd. In de resterende twee minuten en veertig seconden viel slechts een doelpunt, aan de kant van Rohda. Oost-Arnhem was op jacht naar de punten maar ving bot, Rohda wint ook wedstrijd nummer twee. (Uitslag: 26-27)

Wageningen – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In Wageningen werd Dalto ontvangen, wat resulteerde in een aparte wedstrijd. Hoewel de eerste wedstrijd nog niet erg veelbelovend was voor de ploeg uit Driebergen, was Dalto op papier favoriet. In de praktijk bleek dit heel anders te gaan. Wageningen was de betere partij tijdens een groot deel van de eerste helft, wat resulteerde in een ruststand van 16-11. In de tweede helft liep de thuisploeg nog verder uit. Bij 19-12 werd het gat 7, en later zelfs 8. De wedstrijd leek al bijna gespeeld te zijn, tot Dalto ineens weerstand gaf. De doelpuntenproductie bij de thuisploeg stokte, terwijl de bezoekers op volle kracht terugkwamen. 24-16 werd gedurende 10 minuten weer 24-23, waarmee er weer een spannende wedstrijd te zien was in Wageningen. Pas toen kreeg Wageningen weer grip op de wedstrijd. De thuisploeg zette de verdediging dicht en begon aanvallend weer de scoren. Daarmee wist de ploeg de stand weer op 28-23 te zetten. Deze keer was de wedstrijd wel al gespeeld, want de laatste goal van Dalto kwam te laat om het nog spannende te maken. (Uitslag: 28-24)