Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #4

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #4

Hoofdklasse

In speelronde 4 van Hoofdklasse B waren enkele interessante wedstrijden te zien, maar de meest prominente was het duel tussen Rohda en AW.DTV. De ploegen deelden namelijk niet alleen hun stad, maar ook de koppositie in Hoofdklasse B. Ondertussen vocht Unitas voor de eerste punten en richtte Wageningen de pijlen op de verliezer van de Amsterdamse derby.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Voor de tweede week op rij kwam er een Friese ploeg op bezoek in Driebergen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen had SCO puntloos naar huis kunnen sturen, en zou dat nu ook bij Mid-Fryslân gaan proberen. De thuisploeg was dan ook de ploeg die het eerste initiatief nam, maar wist niet meteen een gat te slaan met de promovendus, zoals misschien gehoopt was. In plaats daarvan wist Mid-Fryslân het doelpuntental laag te houden. De Friezen slaagden er echter niet in daar zelf in grote mate van te profiteren, dankzij een gemiste stip de verdedigende druk van de Driebergenaren. Na verloop van tijd leek Dalto de overhand te krijgen toen de ploeg uitliep tot drie verschil, maar bij 9-8 had Mid-Fryslân alweer de aansluiting gevonden. De laatste vijf minuten waren wel weer voor de thuisploeg, die weer uitliep en met 14-9 de rust in ging. In de tweede helft wist de ploeg uit Driebergen Mid-Fryslân wel op afstand te houden. De Friezen kwamen niet meer in een overkomelijke marge terecht, maar werden in plaats daarvan nog verder op achterstand gezet. Mid-Fryslân kon even mee met de hoofdklassefinalist, maar Dalto wist toch tot een ruime overwinning te komen. (Uitslag: 29-19)

Unitas/Perspectief – Oost-Arnhem
Ondertussen werden de spelers van Oost-Arnhem in Harderwijk ontvangen. Het puntloze Unitas had de punten hard nodig, en zag een kans tegen Oost-Arnhem. De thuisploeg pakte dan ook al snel een voorsprong bij 4-2, maar moest die weer inleveren toen Oost-Arnhem er met de 4-5 langs kwam. Unitas had nog wel een antwoord paraat, en wist door zelf ook een serie van drie te scoren weer op twee verschil te komen. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk had de thuisploeg niet meer achter gestaan en kon Unitas met een 15-12 voorsprong de kleedkamers opzoeken. Het was echter Oost-Arnhem dat beter uit de kleedkamers kwam. Hoewel de thuisploeg meescoorde kwamen de Arnhemmers stapje voor stapje terug, waarna Willemien Kragt bij 18-19 eindelijk weer voor een Arnhemse voorsprong zorgde. Vervolgens wisten met name de scorende heren bij Oost-Arnhem ervoor te zorgen dat de voorsprong een gat van vier werd. Dat gat wist Unitas niet meer te dichten. Oost-Arnhem pakt waardevolle punten in Harderwijk, terwijl Unitas op zwart zaad blijft zitten. (Uitslag: 26-31)

Rohda – AW.DTV
In speelronde 4 van de Hoofdklasse B werd in Sportcentrum Ookmeer de Amsterdamse Derby uitgevochten. Daarnaast voerden AW.DTV uit het oosten van de hoofdstad en de westerlingen Rohda gezamenlijk de ranglijst aan, beide nog zonder puntverlies. Het uiteindelijke duel was zeker derbywaardig. Vanaf minuut één waren de ploegen enorm aan elkaar gewaagd. Bij 6-4 wist Sophie Hansen namens Rohda voor het eerst een gat van twee te slaan, dat meteen omgeklapt werd dankzij een doelpunt van AW.DTV. Hoewel Rohda in het kielzog bleef zitten, wisten de bezoekers deze voorsprong mee te nemen naar de rust. Jim Snel zorgde na rust voor de 11-13, waarna de spreekwoordelijke bal weer bij Rohda kwam te liggen. De 15-13 werd echter rap weer hersteld naar 15-15, en de daaropvolgende 17-15 werd weer omgezet daar een roodzwarte voorsprong van 17-19. Deze stand bleef staan terwijl de minuten wegtikte, maar met nog een minuut of 3 zorgde Sophie Hansen voor de 18-19. Rohda had nog enkele minuten om punten uit het vuur te slepen, maar daar slaagde de ploeg niet meer in. In plaats daarvan gaf Cédric Pardieck in de laatste minuut de genadeklap met de 18-20, waardoor de uiteindelijke 19-20 voor de statistieken was. Rohda verloor de Amsterdamse derby en raakt daarbij ook de ongeslagen status kwijt. AW.DTV mag zich echter tot eenzame koploper benoemen, nog altijd zonder puntverlies te hebben geleden. (Uitslag: 19-20)

SCO – Wageningen
Tot slot moest Wageningen op zondag de reis naar Wolvega afleggen. Wageningen wist dat het kon profiteren van het puntverlies van Rohda, aangezien de ploeg met winst nu op gelijke hoogte met de ploeg zou kunnen komen. SCO was na twee verloren wedstrijden echter ook wel weer aan punten toe. Wageningen moest het doen zonder schutter Jeffrey van Huenen, maar dit weerhield de ploeg er niet van om op voorsprong te komen. Bij 6-11 leek er geen wolkje in de lucht voor de bezoekers, maar de Friese donderwolken zetten nog voor de rust in. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk stond het scorebord op 11-12. Na rust was SCO van plan door de zetten, en kwam dan ook al snel op 13-12. Verder kwam de thuisploeg echter niet. Na de regen kwam namelijk weer zonneschijn voor Wageningen en met uitblinker Steven Landman - die uiteindelijk mocht tekenen voor maar liefst 11 Wageningse doelpunten - liepen de bezoekers weer uit. Bij 18-27 was de wedstrijd gespeeld en liet de ploeg de teugels wat vieren. Dit resulteerde nog in een aantal doelpunten voor SCO, maar het was niet meer genoeg om terug te keren. (Uitslag: 23-27)

Stand Hoofdklasse B:

  W P
1. AW.DTV 4 8
2. Rohda 4 6
3. Wageningen 4 6
4. Dalto/Klaverblad Verzekeringen 4 4
5. Oost-Arnhem 4 4
6. SCO 4 2
7. Mid-Fryslân Jansma Burdaard 4 2
8. Unitas/Perspectief 4 0

 

Programma    
Oost-Arnhem - SCO
Mid-Fryslân/Jansma Burdaard - Rohda
Wageningen - Unitas/Perspectief
AW.DTV - Dalto/Klaverblad Verzekeringen

 

Datum: 10 december 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl