Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #4

Hoofdklasse

In speelronde 4 van Hoofdklasse B waren enkele interessante wedstrijden te zien, maar de meest prominente was het duel tussen Rohda en AW.DTV. De ploegen deelden namelijk niet alleen hun stad, maar ook de koppositie in Hoofdklasse B. Ondertussen vocht Unitas voor de eerste punten en richtte Wageningen de pijlen op de verliezer van de Amsterdamse derby.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Voor de tweede week op rij kwam er een Friese ploeg op bezoek in Driebergen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen had SCO puntloos naar huis kunnen sturen, en zou dat nu ook bij Mid-Fryslân gaan proberen. De thuisploeg was dan ook de ploeg die het eerste initiatief nam, maar wist niet meteen een gat te slaan met de promovendus, zoals misschien gehoopt was. In plaats daarvan wist Mid-Fryslân het doelpuntental laag te houden. De Friezen slaagden er echter niet in daar zelf in grote mate van te profiteren, dankzij een gemiste stip de verdedigende druk van de Driebergenaren. Na verloop van tijd leek Dalto de overhand te krijgen toen de ploeg uitliep tot drie verschil, maar bij 9-8 had Mid-Fryslân alweer de aansluiting gevonden. De laatste vijf minuten waren wel weer voor de thuisploeg, die weer uitliep en met 14-9 de rust in ging. In de tweede helft wist de ploeg uit Driebergen Mid-Fryslân wel op afstand te houden. De Friezen kwamen niet meer in een overkomelijke marge terecht, maar werden in plaats daarvan nog verder op achterstand gezet. Mid-Fryslân kon even mee met de hoofdklassefinalist, maar Dalto wist toch tot een ruime overwinning te komen. (Uitslag: 29-19)

Unitas/Perspectief – Oost-Arnhem
Ondertussen werden de spelers van Oost-Arnhem in Harderwijk ontvangen. Het puntloze Unitas had de punten hard nodig, en zag een kans tegen Oost-Arnhem. De thuisploeg pakte dan ook al snel een voorsprong bij 4-2, maar moest die weer inleveren toen Oost-Arnhem er met de 4-5 langs kwam. Unitas had nog wel een antwoord paraat, en wist door zelf ook een serie van drie te scoren weer op twee verschil te komen. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk had de thuisploeg niet meer achter gestaan en kon Unitas met een 15-12 voorsprong de kleedkamers opzoeken. Het was echter Oost-Arnhem dat beter uit de kleedkamers kwam. Hoewel de thuisploeg meescoorde kwamen de Arnhemmers stapje voor stapje terug, waarna Willemien Kragt bij 18-19 eindelijk weer voor een Arnhemse voorsprong zorgde. Vervolgens wisten met name de scorende heren bij Oost-Arnhem ervoor te zorgen dat de voorsprong een gat van vier werd. Dat gat wist Unitas niet meer te dichten. Oost-Arnhem pakt waardevolle punten in Harderwijk, terwijl Unitas op zwart zaad blijft zitten. (Uitslag: 26-31)