Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #6

Hoofdklasse

Met de Kerst in het verschiet werd in de Hoofdklasse nog net de laatste ronde van het kalenderjaar gespeeld. Op zaterdag 22 december vocht Rohda om aansluiting bij de top, en beslisten Dalto en Oost-Arnhem wie daar nog meer bij zou horen. Twee dagen voor Kerst vochten Mid-Fryslân en SCO de Friese derby uit.

Oost-Arnhem – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Het duel tussen Dalto en Oost-Arnhem was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. De ploegen deelden een derde plek met elkaar en Rohda, dus een overwinning zou cruciaal kunnen blijken. De ploegen begonnen relatief gelijkwaardig. Oost-Arnhem was in de beginfase de ploeg die meestal de voorsprong had, met nu en dan een voorsprong voor Dalto. Daar kwam verandering in na de 10-10. De bezoekers in het geel sloegen een gaatje van 10-12. Bas Broenink had nog een antwoord paraat, maar daarna verloor de thuisploeg steeds sneller terrein. De 11-12 veranderde in 13-19 bij rust. Dit gaf de ploeg de ruimte om de boel weer op scherp te stellen, maar in plaats daarvan was het Dalto dat de kleedkamers uitknalde. Het duurde ruim 10 minuten voordat Oost-Arnhem weer aan scoren toe kwam, en in die tijd hadden de bezoekers de stand in een monstervoorsprong van 13-27 kunnen veranderen. Bij 14-29 werd het verschil zelfs 15, waarmee de wedstrijd halverwege de tweede helft eigenlijk al gespeeld was. In de resterende tijd kon Oost-Arnhem wel weer wat terugdoen. Dalto liet de touwtjes een beetje vieren, waardoor de thuisploeg nog zeven doelpunten goed kon maken. De Arnhemmers kwamen echter niet meer in de buurt van de ploeg uit Driebergen. Dalto sluit zich aan bij de top, Oost-Arnhem blijft hangen op plek 5. (Uitslag: 25-33)

Rohda – Wageningen
In dezelfde regionen van het klassement trof Rohda Wageningen. Dat Wageningen deelde vooralsnog de koppositie met AW.DTV, terwijl Rohda op twee punten afstand volgde. Rohda had dus heel wat te winnen. Dat was in de beginfase goed te zien. De Amsterdammers liepen rap uit tot 4-0. Die voorsprong wist het lang vol te houden, maar naarmate de rust naderde wist Jeffrey van Huenen toch te gelijkmaker binnen te schieten. Deze 10-10 bleek tevens het laatste doelpunt van de eerste helft. Nu was het Wageningen dat een gat sloeg. Bij 11-13 werd het eerste barstje geslagen, en bij 12-15 had de ploeg een duidelijke voorsprong. Nu moest Rohda in de achtervolging, terwijl Wageningen de voorsprong lang volhield. Na een paar keer een gelijkmaker te maken, klom de thuisploeg er bij 26-25 weer overheen. Vervolgens lieten de Amsterdammers hun tegenstanders er niet meer naast, al kwam Wageningen nog dicht in de buurt. Na een spannend duel won Rohda in eigen huis, en komt het op gelijke hoogte met Wageningen en Dalto op de ranglijst. (Uitslag: 29-28)