Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #8

Hoofdklasse

Speelronde 8 van Hoofdklasse B betekende het begin van de tweede seizoenshelft, en daarmee ook een herhaling van de wedstrijden in speelronde 1. Dat betekende dat Dalto nog iets goed had te maken tegen Rohda, promovendus Mid-Fryslân een tweede poging mocht wagen tegen topfavoriet AW.DTV en Oost-Arnhem Wageningen mocht ontvangen. Daarnaast mocht SCO bij Unitas op bezoek.

Oost-Arnhem – Wageningen
Voor Wageningen moest het duel in speelronde acht gewonnen worden. Kijkend naar de stand stak de ploeg ruim boven Oost-Arnhem uit, met bijna het dubbele aantal punten. Dat kwaliteitsverschil op de ranglijst was echter niet op het veld terug te zien. Oost-Arnhem toonde weer eens een taaie ploeg te zijn. De ploeg nam even de leiding door het eerste doelpunt te maken, maar na de 1-1 zorgde Steven Landman voor een voorsprong van 1-3 voor de bezoekers uit Wageningen. Bas Broenink herstelde, maar het zou een voorbode zijn voor de wedstrijd van Landman. De teams bleven de gehele eerste helft in elkaars kielzog, met als uitzondering twee momenten waarop een van de ploegen het verschil op twee wist te brengen. Zodra het rustsignaal klonk stond het scorebord op 13-14. De tweede helft startte met de 13-15 van Landman die elk doelpunt in zijn vak leek te maken, maar weer wist de thuisploeg het gat te dichten. Vervolgens nam de ploeg van Ron Steenbergen zelfs de leiding, om daarna lang op voorsprong te blijven. Met nog slechts minuten op de klok wist Wageningen toch langszij te komen, waarna wie anders dan Steven Landman het verschil maakte. Met zijn elfde en twaalfde doelpunt leek hij het duel te beslissen. Bas Broenink probeerde nog te herstellen, maar Jeffrey van Huenen gaf de genadeklap. Het laatste doelpunt voor Thijs Broenink was voor de statistieken. (Uitslag: 25-26)

Rohda – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Het duel tussen Dalto en Rohda was van enorm belang voor de ranglijst. De Amsterdammers stonden net onder de ploeg uit Driebergen en zouden met een overwinning een stap dichter bij eventuele play-offs zijn. Dalto kon zich met een overwinning afsplitsen als de top van Hoofdklasse B samen met AW.DTV en Wageningen, maar was ook van plan revanche te nemen voor de 21-22 in de eerste ronde. De bezoekers kwamen vroeg op een voorsprong van 3-1, maar konden niet uitbreiden. In plaats daarvan herstelde Rohda en konden de ploegen zich opmaken voor een wedstrijd waarin het veel stuivertje wisselen was. De wedstrijd werd echter ook getekend door het enorme aantal strafworpen, aangezien uiteindelijk maar liefst 14 doelpunten van de strafworpstip zouden komen. Daarnaast werd er ook nog een ruim aantal kansen vanaf de stip gemist. Na verloop van de eerste helft wist Rohda het de balans echter in het eigen voordeel te tippen. De ploeg liep niet ver uit, maar mocht toch met een stand van 14-12 de kleedkamers opzoeken. Dit leken de Amsterdammers even in de tweede helft door te zetten, maar vanaf de 16-14 was daar Dalto-captain Maarten Groot Hulze met de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. Hij zou uiteindelijk 11 Driebergense doelpunten op zijn naam schrijven. Dalto nam de voorsprong over en leek de zaken goed voor elkaar te hebben toen de stand op 19-22 terecht kwam, maar nu was het Rohda-schutter Kenny Lauf die zijn club er weer naast zette op 23-23. De laatste paar minuten waren echter onmiskenbaar voor Dalto. de bezoekers liepen uit, en zodra het fluitsignaal klonk waren de verhoudingen duidelijk. Dalto zorgt voor een splitsing in de ranglijst, Rohda moet het voor nu doen met de titel best of the rest. (Uitslag: 24-28)