Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: #9

Hoofdklasse

Speelronde 9 van Hoofdklasse B zag de bovenste helft van de competitie het opnemen tegen de onderste helft. Dat betekende dat de wedstrijd tussen huidige middenmoters SCO en Rohda bijzonder interessant was, aangezien beide ploegen acht punten uit de eerste acht speelronden hadden kunnen winnen. In Amsterdam ging Oost-Arnhem op jacht naar een stunt.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Unitas/Perspectief
Het duel in Driebergen beloofde niet bijzonder spannend te worden. Dalto was één van de grootste kanshebbers op een plaats in de play-offs, terwijl Unitas de topkandidaat voor degradatie was. Dat bleek een juiste aanname, want de bezoekers uit Harderwijk konden geen impact maken in Health Center Hoenderdaal. Zoals de ploeg wel vaker laat zien kon Unitas oorspronkelijk goed mee, door op de juiste momenten met Dalto mee te scoren. De ruststand van 17-15 bood ook nog zeker kansen voor de bezoekers, en na de 21-20 van Mike van Boven leek de ploeg zelfs nog op voorsprong te kunnen komen. Daar stak de thuisploeg echter een stokje voor, want de geelzwarte doelpuntenkraan werd eventjes wijd opengezet. Met de 31-21 bracht Lotte Steenbergen het verschil al naar de dubbele cijfers. Ook in de laatste minuten bleven de Driebergenaren rustig de korf vinden, waarbij de ingevallen Joost Wattel de eer had om met een handig balletje het verschil op 15 te brengen. Dat bleek tevens de slottreffer in een wedstrijd die in de tweede helft veranderde in een slachtpartij. Dalto deed wat het moest doen en nog wat meer, terwijl voor er Unitas nog geen land in zicht is. (Uitslag: 37-22)

AW.DTV – Oost-Arnhem
Voor het duel tussen de koploper en een andere degradatiekandidaat had iemand wellicht iets gelijksoortigs al in Driebergen verwacht, maar hier zou die inschatting misplaatst zijn. Hoewel AW.DTV wel beduidend sterker startte (3-0), wist Oost-Arnhem te counteren door op voorsprong te komen. Terwijl de thuisploeg gele kaarten ontving werd die voorsprong nog verder uitgebreid, tot bij een stand van 12-17 ineens een stunt van formaat in het vooruitzicht leek te liggen. AW.DTV kon zich dat natuurlijk niet laten gebeuren, en startte de wisselcarrousel op. Cedric Pardieck en Jim Snel werden in elkaars vak geplaatst, wat effect bleek te hebben. Daarbij werden verdedigend steeds vaker Arnhemse aanvallen gesaboteerd. De koploper kroop dichterbij en passeerde de bezoekers, om uiteindelijk toch nog een ruime overwinning binnen te slepen. AW.DTV hield de punten in Amsterdam, maar zal niet tevreden zijn met vier gele kaarten uit een wedstrijd die een zakelijke overwinning had moeten zijn. Oost-Arnhem kwam dicht bij een verrassing, maar moest het toch nog afleggen tegen de klassementsleider. (Uitslag: 27-23)