Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #9

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B #9

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B is op het veld weer begonnen. Op een zonnige zaterdag deden DSC en TOP (A) goede zaken in de top van de competitie. Tweemaal Zes kon in de laatste seconden twee heel belangrijke punten pakken tegen concurrent Sporting Delta.

Rohda - Avanti/Flexcom
Een wedstrijd tussen twee middenmoters in de zaal. Rohda was na de hervatting op het veld samen met TOP koploper van de Hoofdklasse B, Avanti stond op de vijfde plek. Een overwinning voor de thuisploeg leek enigszins logisch. Maar het liep in Amsterdam anders. Toch was de openingsfase wel voor Rohda, zij kwamen op een 3-1 voorsprong. Angelo van der Hout trok de stand vervolgens hoogstpersoonlijk gelijk. Avanti kwam daarna op voorsprong, maar zag die voor rust weer verdwijnen. Bij de thee stond het dan ook 9-8 voor Rohda. Avanti startte de tweede helft vervolgens goed. Zij scoorden er drie en kwamen dus op een 9-11 voorsprong. Vanaf dat moment viel het helemaal de kant van de Pijnackernaren op. Avanti kwam op een 11-18 voorsprong en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Rohda maakte er in de laatste minuten nog wel drie, waardoor de nederlaag wat dragelijker werd. (Uitslag: 14-18)

DSC - SDO/Blijwerkt
DSC kon zaterdag na het mislopen van de play-offs in de zaal, een stap zetten richting de koplopers in de Hoofdklasse B. Dan moest er wel eerst afgerekend worden met hekkensluiter SDO. Zij pakten tot dan toe nog maar één punt. Toch was het SDO dat iets beter begon. Zij maakten de eerste goal en konden een voorsprong van 2-4 bij elkaar spelen. Maar heel snel stond de thuisploeg alweer gelijk door goals van Joan Vos en Lotte van Montfoort. DSC zette door en scoorde daarna viermaal, waardoor het op een 8-4 voorsprong kwam. Die voorsprong werd daarna prima uitgespeeld tot en met de rust: 14-9. Na rust kon SDO wel nog bijblijven bij de ploeg uit Eindhoven. Via de tussenstanden 16-10, 19-14 en 21-15 kon SDO met nog vijf minuten te spelen zelfs op 22-19 komen. Maar al snel schoot Jan Knollema DSC naar een gat van vier. Nadat ook de 24-19 viel, was het klaar in het zonnige Eindhoven. (Uitslag: 24-19)

TOP (A) - Fiks
Twee ploegen die op het veld dichtbij elkaar stonden. TOP was in de zaal snel gehandhaafd, maar maakte weinig kans op de play-offs en Fiks werd kampioen in de Overgangsklasse. Normaal gesproken zou de thuisploeg dus aan het langste eind moeten trekken. Fiks nam in ieder geval de eerste voorsprong van het duel. Lianne Anholts scoorde van afstand. Maar die voorsprong was van korte duur; TOP kwam terug tot 2-2 en kwam via Jeanine Marijs ook op 3-2. Die voorsprong werd vervolgens naar 4-2 en 5-2 getild. Maar Fiks stelde voor rust nog enigszins orde op zaken: 9-6. Na rust kende TOP wel meteen een betere fase. Het kwam op een voorsprong van vijf punten: 14-9. Mede door een gemiste strafworp (in totaal werden er vier gemist) kon Fiks ook niet echt meer terugkeren in het duel. TOP maakte daarna nog vijf treffers; Fiks slechts één. (Uitslag: 19-10)

Tweemaal Zes - Sporting Delta
Een degradatiekraker zo net na de hervatting de Hoofdklasse op het veld. Tweemaal Zes (onder de streep) nam het in Maartensdijk op tegen Sporting Delta (boven de streep). Sporting Delta nam als eerste een voorsprong in het duel. Maar bij ‘TZ’ lukte daarna veel, waardoor er een 7-2 voorsprong op het bord kwam. De Dordtste bezoekers kwamen daarna terug tot 8-4 én 8-8, met een ruststand van 9-8 tot gevolg. In de tweede helft kon geen van beide ploegen echt afstand van de ander nemen. Tweemaal Zes kwam af en toe op een voorsprong van twee, maar die werd constant gecounterd door de bezoekers. De wedstrijd werd daarom ook pas in de absolute slotfase beslist. In de laatste seconden schoot Tweemaal Zes de 19-18 binnen. En die goal leverde twee heel belangrijke punten op. (Uitslag: 19-18)

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. TOP (A)

9

15

2. DSC

9

13

3. Rohda

9

13

4. Fiks

9

12

5. Avanti

9

9

6. Tweemaal Zes

9

5

7. Sporting Delta 

9

4

8. SDO

9

1

Programma

Fiks - DSC
SDO - TOP
Sporting Delta - Rohda
Avanti - Tweemaal Zes

Datum: 22 april 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.