Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 1

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B is weer los. En we hebben het geweten ook. Het was een typisch Hoofdklasse-weekend vol wedstrijden die gelijk opgingen. Het grootste verschil was vier punten, tussen Nieuwerkerk en DeetosSnel. Laatstgenoemde ploeg won die wedstrijd. Verder deed TOP Arnemuiden goede zaken, wist Tempo verrassend te winnen van Dalto/Klaverblad Verzekeringen en pakte DSC twee punten tegen Sporting Delta.

TOP (A) – Die Haghe
In Zeeland begonnen TOP Arnemuiden en Die Haghe aan hun zaalseizoen. In een volle sporthal kwam TOP snel op een 7-2 voorsprong, maar kwam Die Haghe daarna terug in het duel. Bij rust was het verschil teruggebracht naar slechts één punt verschil en was alles plots weer mogelijk voor de Hagenezen. De Zeeuwen namen in de tweede helft wel een ruimere voorsprong. Die voorsprong werd echter nooit onoverbrugbaar. Daardoor stond er vijf minuten voor tijd een gelijke stand op het bord. De ploegen scoorden vervolgens om en om. Er leek geen winnaar meer te komen. Toch kreeg de ploeg van Arco Goedkoop 40 seconden voor tijd nog een strafworp, die Peter van Belzen dankbaar benutte. TOP ging er dus uiteindelijk met de punten vandoor, Die Haghe met de complimenten. (Uitslag: 23-22)

Nieuwerkerk - DeetosSnel
Nieuwerkerk debuteerde zaterdag tegen DeetosSnel in de Hoofdklasse. En dat deed het niet onverdienstelijk. Met de jonkies Koen Collée en Niels Stuurstraat in de basis begonnen de Nieuwerkerkers in sporthal De Kleine Vink dan ook met een voorsprong. DeetosSnel maakte snel gelijk, maar Nieuwerkerk kon vervolgens wel uitlopen naar vier punten voorsprong. Voor rust kwamen de Dordrechters wel terug tot één punt; er werd met 12-11 gerust. DeetosSnel nam het daarna over, mede door het goede spel van Jimin de Vries, die maar liefst tien keer scoorde. Er werd een gat geslagen naar 13-16 en later naar 18-22. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld zag Nieuwerkerk nog wel dichterbij komen, maar zegevierde in de eerste zaalwedstrijd van het jaar. Toch blijft het meest hangen dat Nieuwerkerk zo goed mee kon met de ploeg uit Dordrecht. Wat betekent dit voor de rest van het seizoen? (Uitslag: 23-27)