Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 1

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B is weer begonnen. Rohda, Fiks en TOP (A) zullen zich het eerste weekend herinneren als een mooi begin. Zij wonnen hun wedstrijden. Kanshebbers voor de titel; Avanti en DSC, speelden in Eindhoven gelijk.

Rohda – SDO/Blijwerkt
Op het oog een wedstrijd die in van te voren makkelijk een prooi zou moeten zijn voor de thuisploeg uit Amsterdam. Met een aantal goede aanwinsten, zoals Sophie Hansen, lijken de Amsterdammers een mooi seizoen tegemoet te zien. De gasten uit Kamerik van SDO wilden echter niet meewerken aan een makkelijke middag voor de Amsterdammers. Rohda startte nog wel goed; het kwam op een 5-1 voorsprong. Nadat Gerhard Gouderjaan zijn ploeg op 5-2 had gebracht, ging SDO écht los. Het kwam via een 5-3 tussenstand zelfs terug tot 6-6. Tot en met de rust bleven de ploegen vervolgens dichtbij elkaar en werd er met 10-9 gerust. Na rust pakte de ploeg van Jesper Oele door en kwam het zelfs op een 10-11 voorsprong, maar die stand werd door de formatie van Taco Poelstra omgezet in een 14-12 voorsprong. Maar SDO bleef maar doorgaan en kwam terug tot 14-14. Nadat Rohda weer twee punten voorkwam (18-16) leek het afgelopen te zijn. Maar u raadt het al: SDO kwam terug tot 18-18. Twee doelpunten van Rohda in de slotfase leverden echter tóch twee punten op voor Rohda. (Uitslag: 20-18)

DSC - Avanti/Flexcom
Een heerlijk affiche in de Hoofdklasse B. Twee ploegen die Korfbal League-ervaring hebben. Van te voren een wedstrijd tussen twee ploegen die qua kwaliteit elkaar niet veel ontlopen. Dat bleek uiteindelijk ook op waarheid te berusten. DSC startte wel beter dan Avanti. Het kwam 3-0 voor en behield die drie punten voorsprong tot en met de rust. Met een 8-5 ruststand stond er een lage score op het bord. Ook na rust had DSC lang de betere papieren. Het kwam op 10-6 voor, maar zag het daarna misgaan. Avanti kende een sterke periode en wist al snel de 10-10 op het scorebord te toveren. DSC nam het daarna twee keer over. Het kwam op 12-10, maar Rick van den Blink zorgde er persoonlijk voor dat Avanti op 12-12 kwam. Zijn tegenstander Aram Brouwers reageerde daar wel op met de 13-12. DSC kwam ook op 14-12, maar wist die voorsprong weer niet vast te houden. Avanti kwam terug tot 14-14 én kreeg nog de kans om de winnende treffer te forceren, maar dat lukte niet meer. De ploegen deelden de punten. (Uitslag 14-14)