Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 1

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 1

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B is weer begonnen. Rohda, Fiks en TOP (A) zullen zich het eerste weekend herinneren als een mooi begin. Zij wonnen hun wedstrijden. Kanshebbers voor de titel; Avanti en DSC, speelden in Eindhoven gelijk.

Rohda – SDO/Blijwerkt
Op het oog een wedstrijd die in van te voren makkelijk een prooi zou moeten zijn voor de thuisploeg uit Amsterdam. Met een aantal goede aanwinsten, zoals Sophie Hansen, lijken de Amsterdammers een mooi seizoen tegemoet te zien. De gasten uit Kamerik van SDO wilden echter niet meewerken aan een makkelijke middag voor de Amsterdammers. Rohda startte nog wel goed; het kwam op een 5-1 voorsprong. Nadat Gerhard Gouderjaan zijn ploeg op 5-2 had gebracht, ging SDO écht los. Het kwam via een 5-3 tussenstand zelfs terug tot 6-6. Tot en met de rust bleven de ploegen vervolgens dichtbij elkaar en werd er met 10-9 gerust. Na rust pakte de ploeg van Jesper Oele door en kwam het zelfs op een 10-11 voorsprong, maar die stand werd door de formatie van Taco Poelstra omgezet in een 14-12 voorsprong. Maar SDO bleef maar doorgaan en kwam terug tot 14-14. Nadat Rohda weer twee punten voorkwam (18-16) leek het afgelopen te zijn. Maar u raadt het al: SDO kwam terug tot 18-18. Twee doelpunten van Rohda in de slotfase leverden echter tóch twee punten op voor Rohda. (Uitslag: 20-18)

DSC - Avanti/Flexcom
Een heerlijk affiche in de Hoofdklasse B. Twee ploegen die Korfbal League-ervaring hebben. Van te voren een wedstrijd tussen twee ploegen die qua kwaliteit elkaar niet veel ontlopen. Dat bleek uiteindelijk ook op waarheid te berusten. DSC startte wel beter dan Avanti. Het kwam 3-0 voor en behield die drie punten voorsprong tot en met de rust. Met een 8-5 ruststand stond er een lage score op het bord. Ook na rust had DSC lang de betere papieren. Het kwam op 10-6 voor, maar zag het daarna misgaan. Avanti kende een sterke periode en wist al snel de 10-10 op het scorebord te toveren. DSC nam het daarna twee keer over. Het kwam op 12-10, maar Rick van den Blink zorgde er persoonlijk voor dat Avanti op 12-12 kwam. Zijn tegenstander Aram Brouwers reageerde daar wel op met de 13-12. DSC kwam ook op 14-12, maar wist die voorsprong weer niet vast te houden. Avanti kwam terug tot 14-14 én kreeg nog de kans om de winnende treffer te forceren, maar dat lukte niet meer. De ploegen deelden de punten. (Uitslag 14-14)

Tweemaal Zes – Fiks
In Maartensdijk was het voor Tweemaal Zes de eerste wedstrijd zonder de gestopte Bart Drost en Joep Gerritsen én de vertrokken trainer Iwan Hazendonk. Daar tegenover stond het debuut van Anouk van Brenk (voorheen DOS Westbroek). Wat aanpassingen zijn dus nodig in het spel van Tweemaal Zes. Dat was ook te zien aan de wedstrijd. Promovendus Fiks overdonderde Tweemaal Zes met hun goede spel. Vanaf minuut één had Fiks het initiatief en stond het bij rust dan ook comfortabel voor met 6-12. De tweede helft gaf enigszins een ander beeld. Tweemaal Zes kwam beter in hun spel en scoorden makkelijker. Maar het was voor de ploeg uit Maartensdijk al te laat. Het Fiks van Rick Nell pakt zijn eerste punten in de Hoofdklasse. De vraag is nu of de ploeg uit Oegstgeest écht zo goed was, of dat Tweemaal Zes niet thuis gaf. (Uitslag: 18-23)

TOP – Sporting Delta
Dan de wedstrijd met met afstand de minste doelpunten. Bij TOP Arnemuiden maakte Anita de Ridder haar rentree na een jaar PKC/SWKGroep en stond trainer Kees-Jan Oppe voor het eerst bij een officiële wedstrijd langs de lijn. Een vernieuwd Sporting Delta kwam in de eerste helft erg moeilijk tot scoren. Het eerste serieuze gaatje werd door TOP echter pas geslagen bij de stand van 5-4. Jeanine Marijs scoorde de 6-4, gevolgd door de 7-4 uit een strafworp van Jorian Schroevers. Na rust werd al snel het verschil gemaakt door TOP. Het liep door goals van onder andere Van Belzen, Schroevers en Marijs uit naar een 12-6 stand. Toen Anita de Ridder er uit een vrije bal vervolgens ook nog 13-6 van maakte, was het al helemaal gespeeld. (Uitslag: 15-8)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. TOP (A) 1 2
2. Fiks  1 2
3. Rohda 1 2
4. DSC 1 1
5. Avanti 1 1
6. SDO 1 0
7. Tweemaal Zes 1 0
8. Sporting Delta 1 0
Datum: 10 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.