Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 12

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B nadert zijn einde. Zaterdag won TOP Arnemuiden verrassend van Tempo, deed DeetosSnel daardoor goede zaken, pakte DSC de tweede plek én heeft Dalto nog kans op een play-off ticket. Daarnaast strijden Die Haghe en Nieuwerkerk nog tegen degradatie en is Sporting Delta definitief verwezen naar de Overgangsklasse. De komende weken zullen ongelofelijk spannend worden.

TOP (A) - Tempo
Voor beide ploegen een belangrijk duel. TOP kon zich definitief veilig spelen, nadat de ploeg hard was afgegleden in de afgelopen wedstrijden. Tempo wilde in het kielzog van koploper DeetosSnel blijven en een goede stap zetten richting de play-offs. Het begin was voor de Alphenaren. Zij kwamen op een 1-3 voorsprong. Daarna ging het mis voor de ploeg van Frits Wip. TOP nam snel een voorsprong en breidde die ook goed uit. Daardoor stond er een 12-10 ruststand op het bord. Die score wisten de Zeeuwen uit te bouwen naar een 20-13 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar Tempo kwam heel knap terug tot 22-22. Maar Jeanine Marijs zorgde in de slotfase toch nog voor de 23-22 overwinning voor TOP. “De felicitaties gaan uit naar TOP. Ik wil wel een opmerking maken over de scheidsrechter omdat deze bewust/onbewust Jelle Steenbeek vanaf de eerste minuut uit de wedstrijd haalde door hem steeds op te zoeken en tegen hem te praten. Dit hoort niet op het veld en zeker niet van een scheidsrechter”, zei Frits Wip na afloop. TOP-trainer Arco Goedkoop na de wedstrijd: "TOP beloonde zichzelf en haar supporters als van ouds. Met name door de verdedigende druk op de schutterij bleef de schade beperkt terwijl aanvallend de Tempo dames herhaaldelijk met succes werden gezocht". TOP is door de overwinning wel veilig en kan met een schuin oog naar het veld gaan kijken. (Uitslag: 23-22)

Sporting Delta – DeetosSnel
In dit Dordtse onderonsje was op voorhand duidelijk dat het waarschijnlijk het laatste kunstje was van Sporting Delta op Hoofdklasseniveau. DeetosSnel kon de play-offs zo goed als zeker stellen, als er gewonnen zou worden. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld begon goed aan de wedstrijd. Zij kwamen met 0-2 voor, maar zagen Sporting Delta daarna een voorsprong van 3-2 pakken. Zij hielden lang een voorsprong vast, maar op 7-7 was DeetosSnel weer helemaal terug. Daarna pakte die ploeg ook de leiding en gaf die niet meer uit handen. Sporting Delta kwam, onder leiding van Eric Geijtenbeek, die na dit seizoen naar Valto uit De Lier vertrekt, nog één keer terug tot twee punten, maar daarna was het definitief klaar. Het doek viel voor Sporting Delta. DeetosSnel is daarentegen springlevend. Zij hebben een voorsprong van drie punten op DSC en vier op Tempo. Dat betekent dat de ploeg nog maar één punt nodig heeft, om de play-offs te halen. Delta-trainer Geijtenbeek was na afloop tegenover het Algemeen Dagblad teleurgesteld. “Hoewel de degradatie een duidelijk gegeven is, is 'ie niet minder pijnlijk, want ik had op een ander afscheid gehoopt.” Collega Kraaijeveld blijft in die krant voorzichtig. “We hebben bijna stap één gezet, maar dan hebben we nog niks.” (Uitslag: 18-24)