Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 12

Hoofdklasse

Kampioen DeetosSnel liet dit weekend maar weer eens zien waarom het de terechte kampioen is van de Hoofdklasse B. Van nummer twee TOP Arnemuiden werd ruim gewonnen. Daarnaast won Rohda bij OVVO, pakte Tweemaal Zes twee punten bij Sporting Delta en wist DOS (W) weer dichterbij OVVO te komen door een overwinning. Kunnen zij zich nog handhaven?

Oranje Wit – Tweemaal Zes
Oranje Wit kreeg het in een goede vorm verkerende Tweemaal Zes op bezoek. De Dordtse ploeg was al gedegradeerd, maar wil het seizoen nog goed afsluiten met het oog op volgend seizoen. In een niet erg hoogstaande wedstrijd was ‘TZ’ beter, maar kon de ploeg van Iwan Hazendonk niet echt de trekker overhalen. Daardoor bleven de ploegen tot en met het rustsignaal op 8-9 steken. In de tweede helft veranderde er eigenlijk niet heel veel. Tweemaal Zes liep uit naar een comfortabele voorsprong en daarmee was de wedstrijd beslist. Oranje Wit kon daarna wel even terugkomen, maar de ploeg uit Maartensdijk kon uiteindelijk de wedstrijd wel naar zich toe trekken. Tweemaal Zes trainer Iwan Hazendonk: “Geen goede wedstrijd. We waren wel de betere ploeg, maar verzuimden het om eerder te beslissen. Twee dames miste ik van het eerste. Eén dame van het tweede speelde mee en een dame van het derde. Maar uiteindelijk wel weer twee punten en een duidelijk rebound overwicht.” Oranje Wit-coach Wouter Blok was na afloop redelijk tevreden. “Ja, het ging wel prima. Ik ben tevreden over de wedstrijd. Alleen ons rendement was te laag om naar de winst te kunnen spelen. Daardoor liepen we heel de wedstrijd achter de feiten aan, met een 8-9 ruststand. Door wat domme foutjes kwamen we tussendoor weer vier punten achter en we waren niet in staat om het echt spannend te maken. We konden niet doordrukken.” (Uitslag 16-18)

OVVO/De Kroon – Rohda
Voor Rohda was van te voren het seizoen al een beetje klaar. Doordat OVVO alle wedstrijden na de hervatting van het veld verloor, speelde OVVO uit Maarssen nog wel ergens voor. Zij zagen vorige week nummer zeven DOS Westbroek op vier punten komen en treffen die ploeg in de laatste speelronde nog. Maar eigenlijk zat heel de wedstrijd een overwinning er voor OVVO niet in. Het werd een makkelijke middag voor Rohda. Bij rust stonden de Amsterdammers al met vier punten verschil voor en af en toe werd het verschil gedurende de wedstrijd zes punten in het voordeel van Rohda. OVVO was simpelweg niet bij machte om dat verschil kleiner te maken. Uiteindelijk resulteerde het in een overwinning van vijf punten verschil voor de ploeg van Taco Poelstra. Laatstgenoemde trainer maakte na afloop de balans op en is redelijk tevreden. “Voor de zaal hadden we wat blessures. We verspeelden te veel punten, maar ik denk dat we daarna gewoon een goed seizoen hebben gehad.” (Uitslag: 23-27)