Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 12

Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 12

Hoofdklasse

Kampioen DeetosSnel liet dit weekend maar weer eens zien waarom het de terechte kampioen is van de Hoofdklasse B. Van nummer twee TOP Arnemuiden werd ruim gewonnen. Daarnaast won Rohda bij OVVO, pakte Tweemaal Zes twee punten bij Sporting Delta en wist DOS (W) weer dichterbij OVVO te komen door een overwinning. Kunnen zij zich nog handhaven?

Oranje Wit – Tweemaal Zes
Oranje Wit kreeg het in een goede vorm verkerende Tweemaal Zes op bezoek. De Dordtse ploeg was al gedegradeerd, maar wil het seizoen nog goed afsluiten met het oog op volgend seizoen. In een niet erg hoogstaande wedstrijd was ‘TZ’ beter, maar kon de ploeg van Iwan Hazendonk niet echt de trekker overhalen. Daardoor bleven de ploegen tot en met het rustsignaal op 8-9 steken. In de tweede helft veranderde er eigenlijk niet heel veel. Tweemaal Zes liep uit naar een comfortabele voorsprong en daarmee was de wedstrijd beslist. Oranje Wit kon daarna wel even terugkomen, maar de ploeg uit Maartensdijk kon uiteindelijk de wedstrijd wel naar zich toe trekken. Tweemaal Zes trainer Iwan Hazendonk: “Geen goede wedstrijd. We waren wel de betere ploeg, maar verzuimden het om eerder te beslissen. Twee dames miste ik van het eerste. Eén dame van het tweede speelde mee en een dame van het derde. Maar uiteindelijk wel weer twee punten en een duidelijk rebound overwicht.” Oranje Wit-coach Wouter Blok was na afloop redelijk tevreden. “Ja, het ging wel prima. Ik ben tevreden over de wedstrijd. Alleen ons rendement was te laag om naar de winst te kunnen spelen. Daardoor liepen we heel de wedstrijd achter de feiten aan, met een 8-9 ruststand. Door wat domme foutjes kwamen we tussendoor weer vier punten achter en we waren niet in staat om het echt spannend te maken. We konden niet doordrukken.” (Uitslag 16-18)

OVVO/De Kroon – Rohda
Voor Rohda was van te voren het seizoen al een beetje klaar. Doordat OVVO alle wedstrijden na de hervatting van het veld verloor, speelde OVVO uit Maarssen nog wel ergens voor. Zij zagen vorige week nummer zeven DOS Westbroek op vier punten komen en treffen die ploeg in de laatste speelronde nog. Maar eigenlijk zat heel de wedstrijd een overwinning er voor OVVO niet in. Het werd een makkelijke middag voor Rohda. Bij rust stonden de Amsterdammers al met vier punten verschil voor en af en toe werd het verschil gedurende de wedstrijd zes punten in het voordeel van Rohda. OVVO was simpelweg niet bij machte om dat verschil kleiner te maken. Uiteindelijk resulteerde het in een overwinning van vijf punten verschil voor de ploeg van Taco Poelstra. Laatstgenoemde trainer maakte na afloop de balans op en is redelijk tevreden. “Voor de zaal hadden we wat blessures. We verspeelden te veel punten, maar ik denk dat we daarna gewoon een goed seizoen hebben gehad.” (Uitslag: 23-27)

Sporting Delta – DOS (W)
DOS strijdt in de laatste wedstrijden toch nog voor lijfsbehoud. Doordat OVVO alles verloor en de ploeg uit Westbroek opeens punten ging pakken, werd het verschil tussen beide ploegen al vier punten. Dat kon zaterdag nog slechts twee punten worden, als Sporting Delta zou meewerken. Tot en met de rust werd er weinig gescoord door beide ploegen en kreeg het publiek niet veel te zien. Iets wat DOS helemaal niet erg gevonden moet hebben, gezien de 5-9 voorsprong bij rust. Na rust werden er wel meer doelpunten gemaakt, maar werden er meer duels uitgevochten dan er werd gekorfbald. Het leverde voor het strijdende DOS wel twee heel belangrijke punten op. DOS-trainer Andreas van Grootheest was in het Algemeen Dagblad vooral blij dat zijn ploeg nog kans heeft op handhaving na de nederlaag tegen Tweemaal Zes van twee weken terug. “Toen dachten we echt dat het klaar was. De druk was er daardoor vanaf, maar we wilden in de laatste drie wedstrijden in elk geval hard blijven werken om een goed resultaat te halen. Dat we nu weer een kans hebben op handhaving, is heel prettig.” Eric Geijtenbeek, trainer van Sporting Delta, was na afloop minder blij. “We speelden met te weinig gif wat gezien de kaders van de wedstrijd wel nodig was omdat DOS voor hun laatste kans speelde. Ze gingen fysiek over de grens en kregen de ruimte om onze aanvallen te ontregelen. Daardoor werd de angel er bij ons uit gehaald en werd het geen wedstrijd. Het was niveauloos van alle partijen; degradatie niveau. Voor ons moet dat, hoewel er voor ons niets meer op het spel staat, de laatste twee wedstrijden beter.” (Uitslag: 15-22)

DeetosSnel – TOP
Kampioen DeetosSnel wilde zaterdag aan de Vorrinklaan in Dordrecht tegen nummer twee TOP laten zien dat het de terechte kampioen is van de Hoofdklasse B, zo is ook te lezen in dit interview met Jordan de Vogelaere. Maar de bezoekers uit Zeeland wilden daar natuurlijk een stokje voor steken, ondanks dat zij nergens meer voor speelden. De nieuwe club van Kees-Jan Oppe was DeetosSnel bij rust echter al kwijt. Het keek tegen een 13-7 achterstand aan. Na rust liep die voorsprong voor de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld eigenlijk alleen maar meer op. Voor de thuisploeg vielen Jimin de Vries, Wessel van Nes en Francy Crielaars positief op door vier keer te scoren. Gert-Jan Kraaijeveld heeft van zijn ploeg genoten. “We hebben TOP goed in hun kwaliteiten vast kunnen zetten. Het voorkomen van scoren was een belangrijke pijler van de overwinning. Aanvallend hebben we gezocht naar scoringskansen dichtbij de korf. De invallers, Wessel van Nes, Mats van Gemert en Iris Dolderman, zijn goede vervangers gebleken van de licht geblesseerde uitvallers, Jimin de Vries, Jordan de Vogelaere en Fenna van Lee-Zwang. Na deze overwinning hebben we met de vereniging een mooi feestje gevierd. Het is een bijzonder jaar voor DeetosSnel gebleken.” (Uitslag: 26-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. DeetosSnel

12

24

2. TOP (A)

12

14

3. Tweemaal Zes

12

13

3. Rohda

12

13

3. Sporting Delta

12

13

6. OVVO/De Kroon

12

9

7. DOS (W)

12

7

8. Oranje Wit

11

3

 

Programma:

 

 

DOS (W)

-

Rohda

DeetosSnel

-

Oranje Wit

Twemaal Zes

-

OVVO/De Kroon

TOP (A)

-

Sporting Delta

Datum: 14 mei 2018 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.