Wat gebeurde er in de Hoofdklasse B: speelronde 2

Hoofdklasse

De tweede speelronde van de Hoofdklasse B zit er alweer op. Daarin viel de overwinning van Fiks op TOP Arnemuiden op. Rohda deed in de topper tegen Avanti ook goede zaken door na rust over de ploeg uit Pijnacker heen te lopen. Sporting Delta pakte ook zijn eerste punten, door Tweemaal Zes te verslaan.

SDO/Blijwerkt - DSC
Beide ploegen begonnen de competitie niet met een overwinning. SDO verloor met (slechts) twee punten van Rohda en bleef lang dichtbij de Amsterdammers, DSC speelde gelijk tegen Avanti. Voor beide ploegen geen resultaat om je voor te schamen, maar de eerste overwinning is natuurlijk altijd goud waard. Bij de ploeg van Wouter Blok startte Robert Roubos in de basis in plaats van Aram Brouwers, hij is licht geblesseerd. Jan Knollema wisselde daardoor van vak. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Via de tussenstanden 8-6, 9-7 en 9-9 bleven de ploegen bij elkaar. Bij rust hadden de Eindhovenaren wel een kleine voorsprong: 10-11. Na rust nam DSC wel het initiatief. Het sloeg een gat van vier punten. SDO kon het niet meer bijbenen en DSC nam het daarna volledig over. SDO kwam na rust nog maar tot zes treffers. DSC-trainer Wouter Blok: “Het was een prima wedstrijd. We startten wel matig. We kregen niet echt controle over de wedstrijd. We hebben dan ook 8-6 en 9-7 achter gestaan, maar vanaf de 9-9 hadden we controle over de wedstrijd. De tweede helft was erg goed. Zowel aanvallend als verdedigend.” (Uitslag: 16-25)

Fiks - TOP (A)
Fiks begon de competitie met een mooie overwinning op Tweemaal Zes. De ploeg van Rick Nell promoveerde dit jaar naar de Hoofdklasse en heeft de smaak te pakken. TOP Arnemuiden, met de nieuwe trainer Kees-Jan Oppe aan het roer, won zijn eerste wedstrijd ook. Tegen Sporting Delta won het in een doelpuntarme wedstrijd met 15-8. Fiks begon beter aan de wedstrijd dan TOP. Het kwam op een 4-2 voorsprong, die gestaag uitgebreid werd naar een 10-6 tussenstand. Beide ploegen gingen vervolgens rusten met een 11-8 tussenstand. Na rust kwam TOP even dichterbij, maar Fiks kon daarna een gat van vijf slaan: 14-9. Later in de wedstrijd werd dat gat zelfs zes punten. Toch kwamen de Zeeuwen steeds weer enigszins terug. Met een 18-16 stand op het bord en nog een aantal minuten te spelen, kon de wedstrijd nog kantelen, maar wist Fiks weer te pieken. Het scoorde de 19-16 en gooide de wedstrijd in het slot. De promovendus uit Oegstgeest heeft nu dus vier punten uit twee wedstrijden. Een regelrechte verrassing. De vraag is nu: zijn dit incidenten of kan Fiks veel meer dan we denken? (Uitslag: 19-16)